Blog

Πινιάτα ένα διασκεδαστικό παιχνίδι για πάρτυ -balloon.gr

Πινιάτες Πάρτυ

Το μαγικό παιχνίδι η πινιάτα!
Παιδικό πάρτι… Και μόνο η μάζωξη των μικρών φίλων μερικές φορές αρκεί για αμέτρητα γέλια, χαρούμενες φωνές, πολύ παιχνίδι και διασκέδαση. Εμείς όμως έχουμε ένα βασικό ‘συστατικό’ που εγγυάται την επιτυχία του πάρτι -δηλαδή τη χαρά των παιδιών-, κι αυτό είναι το μαγικό παιχνίδι της πινιάτας, που δεν πρέπει να λείπει από κανένα παιδικό πάρτι!

Τι είναι η πινιάτα;
Για όσους δεν ξέρουν, η πινιάτα είναι μία χειροποίητη κατασκευή από χαρτόνι διακοσμημένη με πολλά χαρτάκια. Είναι κούφια, έτσι ώστε το περιεχόμενο της να μπορεί να γεμίσει με γλυκά, καραμέλες, παιχνιδάκια, μπαλονάκια, κομφετί για περισσότερο εφέ κι ο,τι άλλο θέλετε!
Υπάρχουν οι μοναδικές προσωποποιημένες πινιάτες best-seller του Μπουκέτο Μπαλόνια, όπου μπορείτε να διαλέξετε το αγαπημένο σας θέμα ή τον αγαπημένο σας ήρωα καρτούν και επιπλέον να γράψετε το δικό σας γενέθλιο μήνυμα!

Ακόμα, υπάρχουν οι σχηματικές τρισδιάστατες πινιάτες, για αγόρια και κορίτσια

Καθώς και ουδέτερες πολύ οικονομικές, όπως η πινιατα κουτί δώρου

Πινιάτα για πάρτυ Δώρο γενεθλίων
Πινιάτα Κουτί δώρου

Πώς παίζεται το παιχνίδι της πινιάτας;
Αν λοιπόν καταφέρατε να διαλέξετε την πινιατα σας ανάμεσα σε όλα αυτά τα σχέδια, τώρα πρέπει να μάθετε και πώς παίζεται το παιχνίδι της πινιάτας!
Υπάρχουν δύο τρόποι. Στον παραδοσιακό, η πινιατα κρεμιέται από ένα σταθερό σημείο, όπως ένα κλαδί δέντρου και κάθε παιδί με σειρά, δένει τα μάτια του με ένα μαντήλι ή μία μάσκα, περιστρέφεται γύρω απ’τον εαυτό του μερικές φορές και χτυπάει την πινιατα με ένα μπαστούνι 2 φορές, αφού τα υπόλοιπα παιδιά έχουν απομακρυνθεί για λόγους ασφαλείας. Μετά τα δύο χτυπήματα κι αφού η πινιατα δεν έχει σπάσει, το επόμενο παιδί με τον ίδιο τρόπο λαμβάνει δράση! Μόλις καταφέρει να σπάσει η πινιατα, τα γλυκά, οι καραμέλες, τα παιχνίδια και ό,τι άλλο περιέχει σκορπίζουν κάτω και τα παιδιά τρέχουν να μαζέψουν όσα περισσότερα μπορούν! Φροντίστε να έχετε γεμίσει καλά την πινιάτα για να μην μείνει κανένα παιδί παραπονεμένο!

Αν δεν θέλετε να σπάσει η πινιατα σας και να την κρατήσετε ως διακοσμητικό ή αν τα παιδιά είναι πολύ μικρά για το παραπάνω παιχνίδι, τότε υπάρχει και το παιχνίδι της πινιάτας με κορδέλες! Η πινιάτα διακοσμείται από εμάς με κατάλληλες κορδέλες και κάθε παιδί με σειρά διαλέγει μία κορδέλα για να τραβήξει. Αν η κορδέλα κοπεί κι η πινιατα δεν ανοίξει, ο επόμενος συμμετέχων έχει σειρά και διαλέγει την κορδέλα που θα τραβήξει. Μόνο μία είναι η μαγική κορδέλα που κάνει την πινιάτα να ανοίξει και τα γλυκά και τα παιχνίδια να σκορπίσουν στο πάτωμα!

Παιχνίδι πινιάτας για μεγάλους
Κι επειδή το παιχνίδι της πινιάτας έχει αγαπηθεί τόσο πολύ, υπάρχουν μερικές περιστάσεις που μπορούν να το παίξουν και οι μεγάλοι, για.. αξέχαστες στιγμές γέλιου και διασκέδασης.
Μία τέτοια περίσταση είναι ο γάμος, με την Bachelorette Party πινιάτα, για παιχνίδι τις τελευταίες ώρες ελευθερίας του γαμπρού ή της νύφης και η Bride to be πινιάτα σε σχήμα καρδιάς για την μέλλουσα νύφη! Οι πινιάτες αυτές είναι τόσο όμορφες, που ακόμα κι αν δεν παίξετε ποτέ, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν ως διακοσμητικό!

Όποια κι αν είναι η περίσταση, το παγκόσμιο παιχνίδι της πινιάτας εγγυάται…πολύ γέλιο!
Let’s get smashed!!!

Μπορείτε να εμπνευστείτε και να πάρετε ιδέες από τους λογαριασμούς μας στο instagram ή το Pinerest!

Αφήστε μια απάντηση