Blog

Ο απόλυτος οδηγός για Bachelor & Bachelorette πάρτυ

Οι σχέσεις μας όπως και η ζωή προχωράνε, διαμορφώνονται, εξελίσσονται και ακολουθώντας τον ίδιο δρόμο τα ζευγάρια όταν νιώσουν έτοιμα, περνάνε στην επισημοποίηση της σχέσης τους μέσα από τον γάμο.

Πριν το ξεκίνημα της νέας τους ζωής, που η εκκίνησή του θα γιορταστεί μαζί με τους προσκαλεσμένους την ημέρα του γάμου, υπάρχει και μια άλλη γιορτή, που θα γίνει λίγο πριν σε ένα πιο στενό κύκλο, με αυτούς δηλαδή που ο γαμπρός και η νύφη τους θεωρεί ως τους πιο δικούς του ανθρώπους.

Το bachelor για τους άντρες και το bachelorette για τις γυναίκες, σηματοδοτεί από την μία το τέλος της εργένικης ζωής, αλλά και της «ελευθερίας» όπως λέγεται χαριτολογώντας, και από την άλλη το ξεκίνημα ενός νέου κεφαλαίου ζωής.

Αν και το έθιμο θεωρείται ξενόφερτο, δεν είναι κάτι νέο το να μαζεύονται οι φίλοι και να διασκεδάζουν πριν τον γάμο, υπάρχουν αναφορές παρόμοιας παράδοσης στην αρχαία Σπάρτη, με τα τελευταία χρόνια να έχει επισημοποιηθεί, όπως οι σχέσεις, η μορφή του πάρτυ όπως είναι σήμερα.

Η διοργάνωση του προ-γαμήλιου πάρτυ είναι μια διαδικασία ευχάριστη, γιατί διοργανώνεται ένα είδος διακοπών μεταξύ φίλων, και αυτή η διάθεση όπως είναι φυσικό διακατέχει όλους τους συμμετέχοντες.

Η Οργάνωση του Bachelor & του Bachelorette πάρτυ

Οργάνωση: Όλη η οργάνωση, από την αρχή μέχρι το τέλος γίνεται από τους κουμπάρους. Ο γαμπρός και η νύφη αντίστοιχα είναι επιφορτισμένοι με τις εκκρεμότητες της γαμήλιας μέρας και η διοργάνωση του μπάτσελορ γίνεται με αυτόν τον τρόπο, ένα όμορφο δώρο από τους κουμπάρους προς τους ανθρώπους που νιώθουν πιο κοντά τους. Το πιο σημαντικό εδώ είναι, ότι την απόφαση για το που θα γίνει και το τι θα κάνουν στο πάρτυ, θα την έχει πάρει ο γαμπρός ή η νύφη αντίστοιχα.

Έξοδα: Μια αποταμίευση χρημάτων καλό θα ήταν να έχει ξεκινήσει λίγο καιρό πριν, καθώς επίσης και ένας υπολογισμός του budget θα βοηθούσε στον προϋπολογισμό του εγχειρήματος. Σίγουρα θα έχουν γίνει συζητήσεις μεταξύ των μελλοντικών κουμπάρων και θα έχουν ήδη πέσει οι πρώτες ιδέες του τι θα ήθελαν να κάνουν, οπότε θα ξέρουν αν πρόκειται να επισκεφτούν τα μπαρ της πόλης τους ή τα μπαρ μιας πόλης του εξωτερικού. Τα έξοδα τα πληρώνουν όλοι οι συμμετέχοντες στο πάρτυ εκτός από τα τιμώμενα πρόσωπα του γαμπρού και της νύφης.

Προσκεκλημένοι: Λίγοι και καλοί θα πάρουν μέρος στο πάρτυ. Δεν συμμετέχουν άτομα του άλλου φύλου, ούτε γονείς και συγγενείς, αλλά μόνο οι πολύ κολλητοί του γαμπρού ή της νύφης. 

Ημερομηνία: Καλό θα είναι να υπάρχει μια χρονική απόσταση από την ημέρα της τέλεσης του γάμου. Στις γιορτινές στιγμές του μπάτσελορ, δεν πρέπει να υπάρχει στο πίσω μέρος του μυαλού η τελετή που θα πραγματοποιηθεί την αυριανή ημέρα, καθώς και ό,τι άλλες σκέψεις φέρνει το γεγονός αυτό. Ανάλογα τι θα έχει προγραμματιστεί, όπως ένα ταξίδι, μπορεί να οριστικοποιηθεί από νωρίς μια ημερομηνία  που θα βολεύει όλους.

Προετοιμασία: Ομορφιά δεν προσφέρει μόνο ο προορισμός, αλλά όλο το ταξίδι. Οι κουμπάροι μπορούν να μοιραστούν την χαρά της διοργάνωσης με τους κολλητούς που θα πάρουν μέρος στο πάρτυ και να ανταλλάσσουν για τον σκοπό αυτό, μηνύματα γεμάτα χαρούμενη διάθεση, στα social media.

Θεματική: Αν το μέλος που παντρεύεται έχει κάτι ιδιαίτερο που τον αντιπροσωπεύει, ένα moto ή μια στάση ζωής, τότε θα μπορούσαν να φτιάξουν ένα σλόγκαν που θα είναι το χαρακτηριστικό του πάρτυ και να το τυπώσουν όπου θέλουν, από τις προσκλήσεις μέχρι στα μπλουζάκια που θα φοράνε.

Τοποθεσία: Η επιλογή του μέρους θα μπορούσε να έχει σχέση με το μελλόνυμφο μέλος. Σκεφτείτε τι ωραίο θα ήταν να υπάρχει ακόμα το μπαρ που ο γαμπρός μαζί με τα φίλους και κουμπάρους είχανε πάει στην πρώτη τους βραδινή έξοδο πριν πολλά χρόνια και να το επισκεφτούν ξανά εκείνο το βράδυ.

Έκπληξη: Ναι, ενημέρωσε ο γαμπρός ή η νύφη ότι θα ήθελαν να πάνε σε μπαρ και να διασκεδάσουν μέχρι το πρωί, αλλά ας τους φυλάξουμε για έκπληξη ότι το ένα από τα μαγαζιά που θα πάμε θα είναι αυτό που λέγαμε πριν, που είχαμε πιει τα πρώτα μας ποτά πριν από 20 χρόνια και βάλε.

Κράτηση: Τα απρόοπτα μέσα στην ζωή είναι, αλλά μπορούμε να τα περιορίσουμε κάνοντας εκεί που μπορούμε ότι περνάει από το χέρι μας. Κάνουμε κρατήσεις όσο πιο νωρίς γίνεται για να βρούμε τις ημερομηνίες που θέλουμε και να κανονίσουμε ότι άλλες εκκρεμότητες υπάρχουν.

Επιστροφή: Κανονίζουμε για όλους τους συμμετέχοντες του πάρτυ την επιστροφή στο σπίτι τους. Είναι η βραδιά μας, είναι η ημέρα μας, είναι το διήμερό μας και μέχρι το τέλος του, στην ασφαλή δηλαδή επιστροφή μας, χρειάζεται να ξέρουμε ότι θα περάσουμε όλοι καλά.

Οι τελευταίες πινελιές του Bachelor & του Bachelorette πάρτυ

Προσκλητήρια:  Με ταχυδρομείο ή με email στέλνουμε προσκλήσεις που θα αντικατοπτρίζουν το κλίμα του εορταστικού εγχειρήματος που ετοιμάζουμε. Εκτός από τις λέξεις, τα χειροπιαστά προσκλητήρια μπορούν να περιέχουν και πολλά γυαλιστερά κομφετί. 

Διακόσμηση: Σημαντικό ρόλο στην διοργάνωση θα παίξει η διακόσμηση η οποία θα γίνει το ντεκόρ της γιορτής μας. Για την διακόσμηση του χώρου, αλλά και για αξεσουάρ για τον γαμπρό και την νύφη, θα διαλεχτούν αντικείμενα συμβολικά και συγχρόνως γιορτινά.

  • Χαρτοπετσέτες Bride to Be (20 τεμ)
  • Bride to Be Διάφανα Μπαλόνια (6 τεμ)
  • Τσάντα Tote Team bride
  • Αξεσουάρ για Bachelor/Bachelorette
  • Παιχνίδι για Bachelor - Θάρρος ή Αλήθεια


Σπίτι: Αν το πάρτυ θα το πραγματοποιήσουμε σε σπίτι θα χρειαστεί να μεριμνήσουμε για φαγητό και ποτό. Μια από τις λύσεις είναι τα διάφορα κέτερινγκ που αναλαμβάνουν τέτοια εγχειρήματα ή ακόμα η τροφοδότηση μπορεί να γίνει από το αγαπημένο σας κατάστημα με delivery.

Τα πολλά μπαλόνια θα υπογραμμίζουν την χαρούμενη διάθεση και το είδος των μπαλονιών, με πονηρά ή ρομαντικά σχέδια, χρώματα και μηνύματα, το ύφος της βραδιάς. Για το γαμπρό ένα πλαίσιο σε σχήμα μπουκαλιού γεμάτο μπαλόνια θα δίνει το στίγμα της βραδιάς, με της νύφης αντίστοιχα να είναι πολλά μπαλόνια σε σχήμα μπουκαλιού και ποτηριού σαμπάνιας.

Παιχνίδια: Ένα πάρτυ που σέβεται την υπόστασή του θα περιλαμβάνει και παιχνίδια, όπως ένα παιχνίδι θησαυρού, στο οποίο θα βάλουν προκλήσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα στην βραδιά.

Ιδέες για το Bachelor & το Bachelorette πάρτυ

Στο που και στο τι, επιλογές και συνδυασμοί υπάρχουν άπειροι, το μόνο σταθερό χρειάζεται να είναι η εκπλήρωση της επιθυμίας του μελλόνυμφου μέλους με την καλύτερη διάθεση όλων.

Υγρή απόδραση: Beach party, πισίνα ξενοδοχείου, camping δίπλα στην θάλασσα; Ό,τι και να επιλέξετε, χαρείτε τις στιγμές σας με βουτιές και ξεγνοιασιά. 

Υγρή απόδραση Volume II: Ολιγοήμερες διακοπές με απόδραση σε κάποιο νησί, ή απόδραση με ιστιοπλοϊκό.

Extreme sports: Αν το μελλόνυμφο μέλος έχει αγάπη για την περιπέτεια, αν έχει αθλητική κλίση, ή αν ξέρετε ότι του αρέσει να δοκιμάζει νέες προκλήσεις, επιλογές υπάρχουν πολλές: βόλτα με ποδήλατο, bungee jumping, water ski, sky diving, κ.α. Σκεφτείτε μόνο τι θα του ταίριαζε καλύτερα.

Συναυλία: Αν υπάρχει η ευτυχής συγκυρία να ακούσει ο γαμπρός ή η νύφη το αγαπημένο του συγκρότημα, μη χαθεί η ευκαιρία για χορό, τραγούδι και ποτό.

Ξεφαντώματος συνέχεια: Μετά την συναυλία ή χωρίς αυτή, επισκεπτόμαστε όσα μπαρ μπορούμε κι αν επιθυμούμε κάνουμε και την «πατροπαράδοτη» επίσκεψη σε strip club.

Και στο σπίτι περνάμε καλά: Ένα πάρτυ για κακά παιδιά με ελεύθερο πρόγραμμα, στο οποίο φέρνουμε δώρα πρόστυχα εσώρουχα, βάζουμε πολλές μουσικές, ταινίες ερωτικού περιεχομένου, κλείνουμε χορευτικό πρόγραμμα με επαγγελματία χορευτή / χορεύτρια και γενικά ότι άλλο φανταστούμε.

Θα σε πάρω μακριά: Θα σε πάω σε άλλα μέρη που λέει και το γνωστό τραγούδι και ένα ταξίδι στο εξωτερικό, είναι μια ωραία ιδέα για να ζήσουν οι φίλοι μεταξύ τους.

On the road: Ο προγραμματισμός εδώ θα φτάνει μέχρι το γεμάτο ρεζερβουάρ και την διάθεση να ζήσουν ξέγνοιαστα τις ώρες που θα είναι μαζί.

Μπάτσελορ / Bachelorette Πάρτυ: Κανόνες & Ιδέες

Tips για το Bachelor πάρτυ

Είναι μια ωραία ευκαιρία σε αυτό το πάρτυ ο γαμπρός και οι φίλοι του να γίνουν τα μικρά αγόρια που ήταν κάποτε, εξάλλου όπως λέγεται και είναι αλήθεια, η ηλικία μετριέται στο πως αισθάνεται η καρδιά. Ένα αγορίστικο παιχνίδι με αδρεναλίνη στο φουλ είναι ο πόλεμος που παίζαμε παιδιά, και ο μόνος που θα πρέπει να παίζεται γενικά, στην περίπτωσή μας ο πόλεμος λέγεται Paintball ή αλλιώς χρωματοσφαίριση.

Το αμέσως επόμενο αγαπημένο παιχνίδι των αγοριών με ζητούμενο την αδρεναλίνη είναι το γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ ή άλλου αθλήματος. Τρέξτε και ιδρώστε υπεύθυνα, είναι μόνο η αρχή, ποιος ξέρει με τι άλλο θα συνεχιστεί η ημέρα.

Κι επειδή η καζούρα είναι ένα άλλο αγαπημένο τους σπορ, δεν πρόκειται να λείψει από αυτό το πάρτυ. Ο κανόνας είναι ένας και γνωστός στους καλούς φίλους, ότι η διάρκειά της θα καθοριστεί από την διάθεση του γαμπρού. 

Tips για το Bachelorette πάρτυ

Για τα κορίτσια το bachelorette πάρτυ μπορεί να γίνει μια ωραία ευκαιρία για να ασχοληθούν με κοριτσίστικα πράγματα. Μπορούν μια ολόκληρη μέρα να την αφιερώσουν σε spa, μασάζ και όποια άλλη υπηρεσία ομορφιάς και αναζωογόνησης θέλουν. Για όσες αγαπούν τον χορό, την ίδια ή άλλη μέρα μπορούν να κάνουν και ένα μάθημα αισθησιακού χορού που πάντα ήθελαν να δοκιμάσουν.

Μπορούν να ανταλλάξουν μεταξύ τους αναμνηστικά δώρα, που θα επισφραγίσουν την μεταξύ τους αγάπη που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Με αξεσουάρ όπως στέκες με φωτοστέφανο, φτερά αγγέλου, καουμπόικα καπέλα και με τα πιο καλά τους ρούχα, μπορούν να κάνουν ένα photoshooting που θα τους μείνει αξέχαστο. Και θα μείνει ως κειμήλιο ένα βιβλίο ευχών, που θα το γεμίσουν με μηνύματα και φωτογραφίες Μπορούν να ανταλλάξουν μεταξύ τους αναμνηστικά δώρα, όπως κονκάρδες, που θα επισφραγίσουν την μεταξύ τους αγάπη που μένει αναλλοίωτη στο χρόνο. Με αξεσουάρ όπως στέκες με φωτοστέφανο, φτερά αγγέλου, καουμπόικα καπέλα και με τα πιο καλά τους ρούχα, μπορούν να κάνουν ένα photoshooting, κρατώντας στικάκια photo booth, που θα τους μείνει αξέχαστο. Η νύφη μπορεί να ποζάρει μέσα σε ένα προσωποποιημένο πλαίσιο photo booth. Ειδικά με “instant” φωτογραφικές μηχανές, τύπου Polaroid, μπορούν να βγουν άμεσα γιορτινές φωτογραφίες, που μπορούν να κρεμαστούν με μανταλάκια με φωτάκια led, κι έπειτα να μπουν σε ένα βιβλίο ευχών, που θα γεμίσουν μαζί και με μηνύματα, και που θα μείνει αναμνηστικό αυτής της ξεχωριστής, χαρούμενης ημέρας.

Βασικοί κανόνες που χρειάζεται να τηρούνται

  • Αγαπημένοι φίλοι / αγαπημένες φίλες ζουν αγαπημένες στιγμές. Ότι γίνει, θα μείνει εκεί, είναι οι δικές τους αναμνήσεις.
  • Η βραδιά ή το διήμερο θα κυλήσει όμορφα, ξέγνοιαστα και ελεύθερα και θα ξέρουν ότι στο τέλος του δεν θα υπάρχουν τύψεις για τίποτα και για κανέναν.
  • Το πάρτυ θα κρατήσει ως το πρωί, αν το θέλει ο γαμπρός / η νύφη.
  • Ωραίο το καζίνο, αλλά για άλλες στιγμές, αυτό το πάρτυ ας είναι μια γιορτή για την καλή τύχη να έχεις γύρω σου ανθρώπους που αγαπάς.
  • Ότι και να κάνουμε και μέχρι να επιστρέψουμε στο σπίτι μας το σύνθημα είναι ένα: θα είμαστε ασφαλείς.
  • Κέφι, κέφι, κέφι. Από την αρχή μέχρι το τέλος.

Διάβασε για την Ιστορία του “bachelor πάρτυ