Blog

Gender Reveal: 10 Συχνές Ερωτήσεις

Gender Reveal: Τι είναι;

1. Τι είναι το Gender Reveal?

Gender Reveal: Τι είναι;

Το Gender Reveal είναι ένα πάρτι αποκάλυψης του φύλου του μωρού που περιμένουν οι μελλοντικοί γονείς. Την ώρα του πάρτι, οι γονείς και τα αγαπημένα τους άτομα, θα ανακαλύψουν με φαντασμαγορικό τρόπο αν περιμένουν αγοράκι ή κοριτσάκι.

2. Πότε γίνεται το Gender Reveal?

Gender Reveal: Πότε γίνεται;

Περίπου στην 20η εβδομάδα της κύησης. Τα Gender Reveal πάρτι προγραμματίζονται στην αρχή του 2ου τριμήνου της κύησης τότε που ο υπέρηχος μπορεί να δείξει την ανατομία του εμβρύου και να ανιχνεύσει το φύλο του μωρού.

3. Ποιοι είναι οι καλεσμένοι στο Gender Reveal?

Gender Reveal: Ποιοι είναι οι καλεσμένοι;

Ακριβώς αυτοί που θες να είναι! Τυπικά στο Baby Shower οι καλεσμένοι είναι κυρίως γυναίκες, μια και το πάρτι γίνεται για τη μέλλουσα μαμά. Στο Gender Reveal όμως και οι δύο γονείς επιλέγουν τα αγαπημένα τους άτομα που θέλουν να είναι παρόντες σε μία τόσο μοναδική στιγμή. Άρα οικογένεια και φίλοι, θα ανακαλύψουν μαζί με τους γονείς αν το μωράκι είναι αγόρι ή κορίτσι.

4. Ξέρουν οι γονείς το φύλο στο Gender Reveal?

Gender Reveal: Ξέρουν οι γονείς το φύλο;

Τα Gender Reveal πάρτι εμφανίζουν κάποιες παραλλαγές:

  • Πάρτι όπου όλοι οι καλεσμένοι -εκτός από τους γονείς- ξέρουν το φύλο του μωρού
  • Πάρτι όπου μόνο οι γονείς ξέρουν το φύλο και κάνουν έκπληξη στους αγαπημένους τους
  • Πάρτι που μόνο ένα άτομο ξέρει το φύλο και η αποκάλυψη αποτελεί έκπληξη για όλους

Αν μας ρωτάς, το πιο διασκεδαστικό είναι να το έχει αναλάβει ένα άτομο -συνήθως η αδερφή ή η κολλητή της μέλλουσας μαμάς- και να αποτελεί έκπληξη για όλους και κυρίως για τους γονείς. Άλλωστε το να μην γνωρίζουν το φύλο οι γονείς επιτρέπει στο φωτογραφικό φακό να αποθανατίσει τις αυθόρμητες αντιδράσεις τους τη στιγμή που το ανακαλύπτουν στο πάρτι.

5. Πώς οργανώνεις το Gender Reveal χωρίς να ξέρεις το φύλο;

Αναθέτοντας το σε ένα κοντινό σου άτομο! Επειδή η οργάνωση του πάρτι είναι πιο γυναικεία υπόθεση, θα ήταν καλή ιδέα να το αναλάβει η κολλητή ή η αδερφή της μέλλουσας μαμάς. 

Πώς γίνεται όμως;

Οι γονείς προγραμματίζουν τον υπέρηχο όμως ο γυναικολόγος αντί να το ανακοινώσει δυνατά παραδίδει στους γονείς ένα φάκελο με σημειωμένο το φύλο του μωρού. Προφανώς πρέπει να έχει ενημερωθεί για αυτό πριν από την έναρξη του υπερήχου. Στη συνέχεια οι γονείς παραδίδουν το φάκελο αυτό στο άτομο που θα αναλάβει την οργάνωση του πάρτι.

6. Πώς αποκαλύπτεις το φύλο του μωρού;

Gender Reveal: Πώς αποκαλύπτεις το φύλο;

Οι ιδέες για την μεγάλη αποκάλυψη είναι πραγματικά πολλές και ευφάνταστες. Μπορείτε ακόμα να σκεφτείτε έναν δικό σας πρωτότυπο τρόπο. Οι πιο δημοφιλείς τείνουν να είναι:

  • Σκάζοντας ένα μαύρο μπαλόνι με ροζ ή γαλάζιο κομφετί 
  • Σπάζοντας μία πινιάτα 
  • Ρίχνοντας καπνογόνο ή χρωματιστή σκόνη ή πυροτέχνημα
  • Κόβοντας μία τούρτα με ροζ ή γαλάζια γέμιση 
  • Πιο απλά, ανοίγοντας ένα φάκελο 

7. Τι φοράει η μέλλουσα μαμά στο Gender Reveal πάρτι;

Gender Reveal: Τί φοράει η μαμά;

Η μέλλουσα μαμά εφόσον δεν γνωρίζει το φύλο του μωρού, τείνει να φοράει φόρεμα είτε λευκό είτε φόρεμα που συνδυάζει και τα δύο χρώματα -γαλάζιο και ροζ. Αν έχει προαίσθημα για το φύλο μπορεί να φορέσει μονόχρωμο ροζ ή γαλάζιο και να δώσει το δικό της hint στους καλεσμένους.

Απ’ την άλλη στο Baby Shower πάρτι όπου όλοι γνωρίζουν το φύλο, η μέλλουσα μαμά φορά χρώμα αντίστοιχο του φύλου.

Φυσικά, η κάθε μέλλουσα μανούλα μπορεί να διαλέξει να φορέσει οτιδήποτε την κάνει να αισθάνεται όμορφα και άνετα!

8. Τι φορούν οι καλεσμένοι στο Gender Reveal πάρτι;

Οι μελλοντικοί γονείς μπορούν να ζητήσουν από τους καλεσμένους να φορούν ροζ ή γαλάζια ρούχα ανάλογα με το τι πιστεύουν ή τι θέλουν να είναι το μωράκι που έρχεται! Όταν θα έχετε μαζευτεί για τη μεγάλη αποκάλυψη, τα ρούχα των καλεσμένων θα δίνουν και μια ξεκάθαρη εικόνα για τα προγνωστικά!

9. Είναι ασφαλές το Gender Reveal πάρτι;

Gender Reveal: Είναι ασφαλές;

Η διεξαγωγή ενός Gender Reveal πάρτι είναι ασφαλής για γονείς και καλεσμένους, όμως παίζει ρόλο και το πως θα το κάνετε. Για να είστε σίγουροι για την ασφάλεια της εγκύου καλό θα ήταν να αποφύγετε τα ειδικά εφέ όπως καπνογόνα, πυροτεχνήματα, εκρηκτικά ή δυνατές κόρνες.

Αν η έγκυος διανύει δύσκολη εγκυμοσύνη δεν χρειάζεται να στερηθείτε τη χαρά ενός τέτοιου πάρτι. Μπορείτε απλά να μαζευτείτε λίγοι και καλοί και να το κάνετε με τον πιο απλό τρόπο, όπως ανοίγοντας ένα φάκελο.

10. Είναι το Gender Reveal και το Baby Shower το ίδιο;

Gender Reveal vs Baby Shower

Όχι. 

Το Gender Reveal είναι ένα πάρτι στο οποίο αποκαλύπτεται το φύλο του μωρού και γίνεται περίπου στον 4ο μήνα της κύησης όπου και μαθαίνεται από το γιατρό το φύλο.

Το Baby Shower γίνεται περίπου 5 εβδομάδες πριν γεννηθεί το μωρό. Είναι ένα πάρτι αφιερωμένο στη μέλλουσα μαμά και οι καλεσμένες τείνουν να είναι κυρίως γυναίκες -οι φίλες της. Στο πάρτι αυτό, οι καλεσμένες φέρνουν δώρα για το μωράκι που θα γεννηθεί σύντομα.

Διάβασε επίσης: Gender reveal: Ο Απόλυτος Οδηγός

Κοινοποιήση