Blog

Gender reveal: Ο Απόλυτος Οδηγός

Gender Reveal Ιδέες

Ιδέες και όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Θέλετε να αποκαλύψετε το φύλο του μωρού σας με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο; Οργανώστε ένα gender reveal party και ανακαλύψτε μαζί με τους καλεσμένους σας, αν το παιδάκι σας είναι αγόρι ή κορίτσι!

Πως να οργανώσετε το πιο fun gender reveal πάρτι!

Gender Reveal Ιδέες

Στην κλασική ερώτηση αν οι μέλλοντες γονείς θέλουν αγόρι ή κορίτσι, η πιο συνηθισμένη απάντηση είναι: “Να είναι γερό και ότι θέλει ας είναι!” Βέβαια,  οι περισσότεροι γονείς θέλουν να ξέρουν το φύλο του μωρού νωρίτερα για να έχουν ιδέες για τη διακόσμηση του δωματίου, τι ρούχα θα αγοράσουν και τι όνομα θα δώσουν.

Μέχρι πρότινος ο πιο άμεσος τρόπος να το μάθεις το φύλο του παιδιού ήταν ένας υπέρηχος τις κατάλληλες εβδομάδες της κύησης, όπου ο γιατρός ρωτάει τους γονείς αν θέλουν να μάθουν αν το μωρό είναι αγόρι ή κορίτσι.

Όμως τα τελευταία χρόνια τα gender reveal πάρτι, ή πάρτι αποκάλυψης φύλου,

έχουν αντικαταστήσει την ανακοίνωση του γιατρού. Αν και η ιδέα προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τα πάρτι αυτά κερδίζουν έδαφος στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας. 

Τι είναι το gender reveal πάρτι;

Το gender reveal είναι ένα event, όπου οι γονείς μαζί με τους καλεσμένους μαθαίνουν την απάντηση στην ερώτηση “είναι κορίτσι ή αγόρι” με τον πιο fun τρόπο. Είναι ένα πάρτι, κυρίως για τους πιο κοντινούς συγγενείς και φίλους, που έχει φαγητό, χορό αλλά και πολύ συγκίνηση.

Και δεν είναι καθόλου δύσκολο να οργανώσετε ένα gender reveal. Άλλωστε υπάρχουν πολλές ιδέες για διακόσμηση αλλά και ακόμη περισσότερες για το πως θα μάθετε το φύλο του μωρού σας. Παρακάτω θα βρείτε έναν εύχρηστο οδηγό με ιδέες για τη διοργάνωση του δικού σας gender reveal.

Ποιος έχει το φάκελο με το φύλο του μωρού

Περιττό να πούμε ότι για να οργανώσετε ένα πάρτι αποκάλυψης φύλου, θα χρειαστεί να κάνετε υπερηχογράφημα για να μάθετε αν το μωράκι σας είναι αγόρι ή κορίτσι! Η καταλληλότερη περίοδος είναι κατά το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης, από τη 16η εβδομάδα κύησης κατά προσέγγιση.

Κατά την επίσκεψη στο γιατρό πρέπει να ενημερώσετε αν θέλετε να μάθετε το φύλο εσείς ή το αποτέλεσμα θα δοθεί σε κάποιο άλλο άτομο.

Gender Reveal Πάρτυ

Συνήθως οι μέλλοντες γονείς δίνουν τα αποτελέσματα σε ένα κοντινό τους πρόσωπο, όπως τα αδέλφια ή οι κολλητοί φίλοι, που θα βοηθήσουν πολύ και  στη διοργάνωση του πάρτι. Άλλωστε, ο  κάτοχος του φακέλου θα φροντίσει να υπάρχει το σωστό χρώμα την ώρα της μεγάλης αποκάλυψης.

Προγραμματίστε σωστά την ημερομηνία

Μη στείλετε προσκλήσεις μέχρι να έχετε σαφή εικόνα για το φύλο του παιδιού. Είναι αρκετές οι φορές που το μωρό δεν είναι στη σωστή θέση και υπάρχει πιθανότητα ο υπέρηχος να μη δείξει καθαρά αν είναι αγόρι ή κορίτσι. Σε αυτήν την περίπτωση, θα πρέπει να επιστρέψετε μια διαφορετική μέρα για έναν άλλο υπέρηχο.

Ο χώρος και οι καλεσμένοι

Το πού θα φιλοξενήσετε το πάρτι εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που θέλετε να προσκαλέσετε και την ατμόσφαιρα που θέλετε να δημιουργήσετε, μπορείτε να το οργανώσετε είτε στο σπίτι σας είτε σε κάποιο χώρο διοργάνωσης εκδηλώσεων. Άλλωστε τα βήματα είναι απλά: καθορίζετε μια ημερομηνία, την ώρα και το μέρος. Φυσικά, δεν πρέπει να ξεχάσετε να στείλτε τις προσκλήσεις!

Gender Reveal Καλεσμένοι

Ώρα για διακόσμηση

Τα gender reveal πάρτι έχουν ως βασικό θέμα το φύλο του μωρού. Αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα είναι ίδιο με όλα τα άλλα. Τα χρώματα είναι συνήθως το γαλάζιο και το ροζ, αλλά μπορείτε να προτιμήσετε και ουδέτερα παστέλ χρώματα.

Gender Reveal Διακόσμηση

Μόλις καταλήξετε στα χρώματα ξεκινάει το διασκεδαστικό κομμάτι των διακοσμητικών που θα πλαισιώνουν τα τραπέζια των καλεσμένων, το μπουφέ, το ταβάνι, ακόμη και το μπαλκόνι σας!

Από τις πιο αγαπητές λύσεις είναι τα μπαλόνια με ήλιον, που θα βρείτε σε πολλά σχέδια. Για παράδειγμα, στο balloon.gr θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία από μπαλόνια σε πρωτότυπα σχέδια όπως μπιμπερό, καροτσάκι, κουδουνίστρα, βρεφικό φορμάκι κ.ά. Θα βρείτε και τα πιο κλασικά σχέδια όπως “It’s a boy” και “It’s a girl” και μωράκια.

Συμπληρώστε τη διακόσμηση με γιρλάντες ή πον πον, ποτηράκια και πιατάκια και αφήστε τους καλεσμένους να μαντεύουν το φύλο του μωρού για πολύ ώρα.

Ακόμη μπορείτε να κάνετε θεματικό πάρτι όπως ελεφαντάκι ή πριγκίπισσα και βάζοντας διακοσμητικά όπως γραβάτες ή tutus και μουστάκι ή κόκκινα χείλη.

Η ώρα της μεγάλης αποκάλυψης!

Και φτάνει επιτέλους η ώρα, για εσάς και τους καλεσμένους σας, να μάθετε αν περιμένετε αγόρι ή κορίτσι. Αυτή είναι η πιο σημαντική στιγμή του πάρτι. Εξάλλου, γι’ αυτό ήρθαν οι καλεσμένοι σας! Υπάρχουν πολλοί χαριτωμένοι τρόποι για να μάθετε το αποτέλεσμα του υπερήχου.

Επίσης, εάν έχετε ήδη ένα μεγαλύτερο παιδί, σκεφτείτε να το αφήσετε να συμμετέχει ενεργά στο gender reveal. Θα νιώσει πολύ όμορφα που συμμετείχε σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός.

Πινιάτα

Κρεμάστε μια πινιάτα, δέστε τα μάτια σας και προσπαθήστε μαζί με τους καλεσμένους να την σπάσετε. Μόλις ανοίξει θα δείτε αν η γέμιση είναι ροζ ή μπλε! Μαζί με τα χρωματιστά χαρτάκια μπορείτε να βάλετε και ζαχαρωτά στο σωστό χρώμα.

Τούρτα και γλυκά με εσωτερικό χρώμα

Κάθε πάρτι χρειάζεται μια τούρτα! Μπορείτε να παραγγείλετε μια τούρτα με ένα ουδέτερο εξωτερικό χρώμα και στο εσωτερικό να έχει ροζ ή γαλάζιο κρέμα. Μόλις κόψετε το λαχταριστό επιδόρπιο θα μάθετε αν θα κάνετε κορίτσι ή αγόρι.

Gender Reveal Τούρτα

Υπάρχουν και άλλα γλυκά που μπορούν να αποκαλύψουν το φύλο του παιδιού. Αν θέλετε όλοι οι καλεσμένοι σας να μπορούν να συμμετέχουν στη μεγάλη στιγμή, επιλέξτε ροζ ή μπλε κέικ pops αντί για μία μεγάλη τούρτα. Επίσης μπορείτε να κάνετε το ίδιο και με cupcakes!  Τρία, δύο, ένα και.. μπουκιά!

Gender Reveal Cupcakes

Σήματα καπνού

Από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για μάθετε το φύλο του μωρού είναι ένα καπνογόνο – όχι αυτό για τα γήπεδα. Πείτε στους καλεσμένους σας να μετρήσουν αντίστροφα και όταν φτάσουν στο μηδέν θα ανάψετε το καπνογόνο και θα περιμένετε να δείτε γαλάζιο ή ροζ καπνό. Καλό είναι τα καπνογόνα να ανάβουν σε εξωτερικό χώρο και μακριά από μικρά παιδιά.

Κουτί με μπαλόνια

Ο πιο γνωστός τρόπος για την αποκάλυψη του φύλου είναι τα μπαλόνια. Γεμίστε ένα μεγάλο κουτί με ροζ ή μπλε μπαλόνια (ή και τα δύο για δίδυμα!). Όταν είστε έτοιμοι για την αποκάλυψη, ανοίξτε το κουτί και δείτε τα μπαλόνια να πετούν.

Κανόνι με κομφετί

Τα κανόνια κομφετί αποκάλυψης φύλου είναι poppers γεμάτα με χρωματιστά κομφετί — είτε ροζ είτε μπλε. Έχουν ένα κορδόνι στο κάτω μέρος που μπορείτε να δώσετε ένα καλό τράβηγμα για να απελευθερώσετε το κομφετί. Μόλις ανοίξει το κανόνι, τα κομφετί πετάνε παντού! Βεβαιωθείτε ότι κάποιος έχει έτοιμη την κάμερα γιατί θα θέλετε ένα στιγμιότυπο αυτής της πολύχρωμης στιγμής. Από τους πιο εύκολους τρόπους για gender reveal!

Gender Reveal Κανονάκια Κομφετί

Μπαλόνι με κομφετί

Τεράστια μαύρα μπαλόνια γεμίζουν με κονφετί, ροζ ή μπλε, και παραμένουν στη θέση τους μέχρι να πάνε οι γονείς με μια καρφίτσα και να τα σπάσουν. Μόλις γίνει το pop θα φανερωθεί το χρώμα των κομφετί.

Gender Reveal Μπαλόνια

Βελάκια

Ένα διασκεδαστικός τρόπος είναι τα βελάκια. Δείτε ποιος έχει τον καλύτερο στόχο με ένα παιχνίδι με βελάκια αποκάλυψης φύλου! Γεμίστε τα μπαλόνια με ροζ ή μπλε χρώμα, κρεμάστε τα σε έναν καμβά και ετοιμαστείτε.

Φάτε ένα μπισκότο τύχης

Αυτός είναι ένας άλλος τρόπος για να κάνετε τους καλεσμένους σας να διασκεδάσουν. Μπορείτε να παραγγείλετε εξατομικευμένα μπισκότα τύχης και μέσα θα έχουν ένα χαρτάκι που θα αποκαλύψει σε όλους τι επιφυλάσσει το μέλλον σας!

Gender Reveal Μπισκοτάκια Τύχης

Κομφετί poppers

Μια άλλη επιλογή είναι να έχετε μικρά κομφετί poppers για όλους τους καλεσμένους σας. Στη συνέχεια, όταν έρθει η ώρα της αποκάλυψης, ζητήστε τους να τραβήξουν το κορδόνι ταυτόχρονα!

Λαχταριστός και πολύχρωμος μπουφές

Από μία τέτοια στιγμή δε θα μπορούσε να λείπει το φαγητό. Μπορείτε είτε να οργανώσετε ένα γεύμα, αν έχετε λίγα άτομα, είτε να έχετε ένα μπουφέ με ορεκτικά, επιδόρπια και φυσικά ποτά.

Το φαγητό θα πρέπει να είναι στο θέμα του gender reveal. Μπορείτε να ξεκινήσετε με μπισκότα σε σχήμα μωρό, καροτσάκι, κουδουνίστρα ή ακόμη και πιπίλα! Ο χρωματικός συνδυασμός και εδώ θα  θα είναι το ροζ και το μπλε. Μπορείτε επίσης να έχετε cake pops στα ίδια χρώματα, ζαχαρωτά αλλά και μικρά cupcakes.

Gender Reveal Μπουφές

Για ορεκτικά μπορείτε να έχετε ότι θέλετε, χωρίς να υπάρχει περιορισμός στο χρώμα. Όσο για τα ποτά προτείνουμε λεμονάδα με χρώμα ζαχαροπλαστικής, που θα την κάνει είτε ροζ είτε γαλάζια.

Μπορούν να φέρουν οι επισκέπτες δώρα;

Συνήθως, το πάρτι gender reveal είναι ξεχωριστό από το baby shower, επομένως δεν είναι συνηθισμένο να δίνονται δώρα. Ειδικά αν οι καλεσμένοι δεν ξέρουν το φύλο του μωρού.

Αλλά δεν υπάρχουν κανόνες! Έτσι, αν θέλετε να το συνδυάσετε με το baby shower σας, απλώς ενημερώστε τους καλεσμένους σας. Εάν δηλώσετε πως δέχεστε και δώρα οι καλεσμένοι σας θα πρέπει να φέρουν πράγματα  ουδέτερα ως προς το φύλο.

Gender Reveal Δώρα

Από τις πιο ωραίες προτάσεις για δώρο είναι ένα ανατομικό στρώμα κούνιας σε λευκό ή γκρι, σεντόνια και πετσέτες από οργανικό βαμβάκι σε ουδέτερο μοτίβο, μπιμπερό και πιπίλες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ένα μικρό αγόρι ή ένα μικρό κορίτσι. Ακόμη εσώρουχα για βρέφη σε γήινα  χρώματα ή και ένα δώρο για τη μέλλουσα μαμά. Και μην ξεχνάτε πως υπάρχουν και οι δωροεπιταγές, τις οποίες το ζευγάρι μπορεί να εκμεταλλευτεί όπως θέλει. Οι επιλογές είναι πραγματικά αμέτρητες! 


Διάβασε επίσης: Gender Reveal: 10 Συχνές Ερωτήσεις

Κοινοποιήση