Blog

Πάρτυ Αποφοίτησης  – Ο Απόλυτος Οδηγός

Πάρτυ Αποφοίτησης: Οδηγός
Πάρτυ Αποφοίτησης: Οργάνωση

Είτε είσαι φοιτητής που επιτέλους τελειώνεις τη σχολή σου, είτε τελειόφοιτος στο Λύκειο, η μετάβαση από τη μαθητική ζωή στη φοιτητική ή από τη φοιτητική ζωή στη ζωή του ενηλίκου, είναι σίγουρα λόγος γιορτής! 

Όλη η σκληρή δουλειά που έχεις κάνει και οι ατελείωτες ώρες που αφιέρωσες για να φτάσεις στη στιγμή της αποφοίτησης φτάνουν πια στο τέλος τους και μαζί και ο καιρός να μοιραστείς την περηφάνια γι’ αυτό σου το κατόρθωμα με τους φίλους σου και την οικογένειά σου. Και τι καλύτερος τρόπος να το κάνεις από ένα φανταστικό πάρτυ το οποίο θα μείνει στην μνήμη όλων; Στο κάτω-κάτω όλοι θέλουν να ξεδώσουν μετά τις εξετάσεις!

Τα καλύτερα πάρτυ είναι αυτά που έχουν καλά θεμέλια! Αν δεν ξέρεις από που να ξεκινήσεις σου έχουμε ετοιμάσει τον απόλυτο οδηγό για να στήσεις το πάρτυ σου και να το κάνεις αξέχαστο σε όλους. 

Πώς να οργανώσεις το πάρτυ αποφοίτησης

Δεν έχει σημασία αν θες να ετοιμάσεις ένα απλό τραπέζι για την παρέα σου ή να  οργανώσεις ένα φαντασμαγορικό πάρτυ που θα θέλουν όλοι να ανεβάσουν στα στόρι τους. Το σημαντικότερο είναι να ξεκινήσεις νωρίς την προετοιμασία. Απλώς ακολούθησε το πλάνο μας.

Οδηγίες για το τέλειο πάρτυ

Πάρτυ Αποφοίτησης: Στολισμός
  • Καλό είναι πριν ξεκινήσεις να σχεδιάζεις οτιδήποτε, να σιγουρευτείς για το budget που έχεις διαθέσιμο. Άλλο budget χρειάζεται για ένα μεγάλο πάρτυ με DJ και μηχανές καραόκε κι άλλο για ένα τραπέζι με φίλους. Μίλα με τους συμμαθητές/συμφοιτητές σου και δες αν ενδιαφέρεται κάποιος να οργανώσει το πάρτυ μαζί σου. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να μοιράσετε και τα έξοδα ώστε να έχετε μεγαλύτερο budget.
  • Βρες την κατάλληλη τοποθεσία για το πάρτυ σου. Αν θέλεις μεγάλο πάρτυ ίσως δεν είναι καλή ιδέα να το κάνεις στο σπίτι σου (ειδικά αν είσαι φοιτητής!) οπότε ίσως να είναι καλό να νοικιάσεις κάποιο χώρο ειδικά γι’ αυτό. Ετοίμασε εναλλακτικές λύσεις, ειδικά αν το πάρτυ θα γίνει σε εξωτερικό χώρο.
  • Διάλεξε ημερομηνία για το πάρτυ σου! Αυτό θα πρέπει να γίνει τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα έτσι ώστε να έχεις αρκετό χρόνο να προετοιμαστείς.
  • Διάλεξε ένα θέμα! Συνήθως στην αποφοίτηση ταιριάζει το εντυπωσιακό τρίο μαύρο, ασημί και χρυσό αλλά αν θες μπορείς να χρησιμοποιήσεις άλλα θέματα. Ό,τι κι αν διαλέξεις όμως θα πρέπει να διατηρήσεις τη συνοχή σε όλα, από τις προσκλήσεις έως τη διακόσμηση. Αν οργανώνεις το πάρτυ για την αποφοίτηση κάποιου άλλου κι όχι για εσένα βεβαιώσου πως το πάρτυ θα είναι του γούστου του! Μπορεί εσύ να θέλεις ένα τεράστιο πάρτυ ή ένα δείπνο αλλά το άτομο για το οποίο ετοιμάζεις το πάρτυ να θέλει ένα απλό μπάρμπεκιου στην αυλή με λίγους φίλους. 
Πάρτυ Αποφοίτησης: Cupcakes
  • Γράψε τη λίστα καλεσμένων σου. Διπλοτσέκαρε πως θυμήθηκες όλους όσους θέλεις να έχεις κοντά σου. Δεν είναι πλέον απαραίτητο να εκτυπώσεις προσκλήσεις εκτός κι αν θες να τις κρατήσεις ενθύμιο. Φυσικά στις μέρες μας τα e-vite ή ακόμα και η ανάρτηση ενός event σε κάποιο site κοινωνικής δικτύωσης είναι απολύτως αποδεκτά. Σιγουρέψου ότι έχεις τις σωστές διευθύνσεις, ηλεκτρονικές και μη.
  • Εκτύπωσε τις αγαπημένες σου φωτογραφίες από τη χρονιά και χρησιμοποίησε τες ως διακόσμηση!
  • Διάλεξε τις προσκλήσεις σου, ψηφιακές ή όχι, και στείλε τες το αργότερο τρεις εβδομάδες πριν το πάρτυ. Αν στείλεις προσκλήσεις με το ταχυδρομείο σιγουρέψου πως έχεις αρκετούς φακέλους και γραμματόσημα. Μην ξεχάσεις να συμπεριλάβεις το νούμερο του κινητού σου ή/και το email σου.
  • Αν προσλάβεις Catering ή κάποιον DJ κλπ. κανόνισέ το τουλάχιστον 3-4 εβδομάδες πριν το πάρτυ.
  • Ετοίμασε ό,τι χρειάζεσαι για το πάρτυ σου. Η διακόσμηση, το μενού και η κάβα καλό είναι να είναι φροντισμένα από νωρίς έτσι ώστε να αποφύγεις το στρες της τελευταίας στιγμής. Αν δεν προσλάβεις Catering, ετοίμασε τη λίστα με τα φαγητά και ποτά που θα προσφέρεις καθώς και τι υλικά χρειάζεσαι για το κάθε πιάτο.
  • Παρήγγειλε τα διακοσμητικά του πάρτυ σου, όπως μπαλόνια, γιρλάντες, κομφετί, πυρσούς, πινιάτες ή γιατί όχι και πυροτεχνήματα; Ακόμη κι αν νοικιάσεις κάποιο χώρο η διακόσμηση θα κάνει το πάρτυ τελείως δικό σου!  Επίσης μπορείς να φτιάξεις  μια ανακοίνωση αποφοίτησης. Ειδικά αν δεν εκτυπώσεις προσκλήσεις η ανακοίνωση μπορεί να διατηρηθεί σαν αναμνηστικό! Ακόμα πιο όμορφο είναι ένα προσωποποιημένο μπάνερ με το όνομα του απόφοιτου.
  • Πάρε (αν χρειάζεσαι) ποτήρια και πιάτα μιας χρήσης. Μην ξεχάσεις μεγάλες σακούλες! Θα κάνουν το καθάρισμα, πριν και μετά, πολύ πιο εύκολο!
  • Το καλύτερο κομμάτι κάθε πάρτυ είναι οι προσωπικές σου πινελιές! Αυτό μπορεί να συμπεριλαμβάνει ένα βιβλίο καλεσμένων, ένα άλμπουμ με φωτογραφίες, ή ακόμα και κάποια παρουσίαση διαφανειών με στιγμές από την τελευταία χρονιά!
  • Κανόνισε ό,τι χρειάζεσαι για τη μουσική, π.χ. ετοίμασε τις λίστες αναπαραγωγής, τι ηχεία θα χρησιμοποιήσεις κλπ. 
  • Ετοίμασε δωράκια που θα πάρουν οι καλεσμένοι σου φεύγοντας. Μερικές ιδέες είναι τα στυλό, τα μπρελόκ ή οι κούπες με την ημερομηνία της αποφοίτησης. Τύλιξέ τα σε όμορφα σακουλάκια στο θέμα του πάρτυ σου και μοίρασέ τα κάπου στη μέση της βραδιάς για να σιγουρευτείς ότι θα πάρουν όλοι. 
  • Προετοίμασε ό,τι φαγητό μπορείς να προμαγειρέψεις και να καταψύξεις 1 εβδομάδα πριν.
  • Αν κάνεις το πάρτυ σου σε εξωτερικό χώρο παρακολούθησε το δελτίο καιρού.
  • Διάλεξε και ετοίμασε παιχνίδια για πάρτυ για να παίξεις με τους καλεσμένους σου! 
Πάρτυ Αποφοίτησης: Photo booth
  • Σιγουρέψου πως το κινητό σου έχει αρκετό χώρο για φωτογραφίες και βίντεο. Μην ξεχάσεις να το φορτίσεις! Μπορείς να ετοιμάσεις ένα ειδικό χώρο για φωτογραφίες με props και καπελάκια στο θέμα σου!
  • Αν κάνεις το πάρτυ σπίτι σου καλό θα είναι να ενημερώσεις τους γείτονες. Αν έχεις κάποιον ιδιαίτερα «δύσκολο» γείτονα μπορείς να ετοιμάσεις ένα πιάτο με σνακ από το πάρτυ σου και να το προσφέρεις!
  • Σιγουρέψου πως έχεις αρκετές σακούλες για σκουπίδια σε στρατηγικά σημεία καθώς και χαρτοπετσέτες, χαρτί κουζίνας και νερό (πολύ σημαντικό αν το νερό της βρύσης δεν πίνεται).
  • Ετοίμασε τα φαγητά και τα ποτά και στρώσε το τραπέζι ή τον μπουφέ. 
  • Βάλε ταμπελάκια στα τραπέζια αν θέλεις να έχεις συγκεκριμένα τραπέζια για γλυκά, δώρα, ποτά, κλπ.
  • Έλεγξε τις τελευταίες λεπτομέρειες.
  • Αν οι καλεσμένοι φέρουν δώρα, σημείωσε πάνω στο κάθε ένα το όνομα του καλεσμένου έτσι ώστε να ξέρεις ποιος έφερε τι ώστε να μπορέσεις να τους ευχαριστήσεις αργότερα. 
  • Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες κι επικίνδυνες. Σιγουρέψου πως όλοι οι καλεσμένοι σου έχουν κάνει τεστ COVID!
  • Απόλαυσε το πάρτυ αποφοίτησης σου!

Διακόσμηση και Στολισμός

Πάρτυ Αποφοίτησης: Διακόσμηση

Δεν είσαι σίγουρος για το τι θα μπορούσε να είναι καλό θέμα για το πάρτυ σου;  Μην ανησυχείς, εμείς είμαστε εδώ! Σου έχουμε ετοιμάσει κάποιες ιδέες για να ξεκινήσεις. Μπορείς αν θέλεις να τις ακολουθήσεις αυτούσιες ή να τις χρησιμοποιήσεις σαν έμπνευση για να χτίσεις το δικό σου θέμα.

  • Το Τέλος Εποχής

Μαζί με την αποφοίτηση φτάνει και το τέλος της παιδικής ηλικίας. Αν το πάρτυ σου θα γίνει σε εξωτερικό χώρο μπορείς να το εκμεταλλευτείς οργανώνοντας ένα αξέχαστο μπουγέλο με νερομπαλονάκια ή νεροπίστολα.

  • Το Πτυχιακό

Αν το πάρτυ αφορά αποφοίτηση από το πανεπιστήμιο μπορείς να βάλεις θέμα την ειδικότητά σου. Για παράδειγμα αν τελειώνεις το Χημικό μπορείς να προσφέρεις ποτά σε δοκιμαστικούς σωλήνες!

  • Ακολούθησε τα όνειρά σου!

Όπως και να έχει η αποφοίτηση είναι η αρχή μιας νέας εποχής και ο δρόμος μπροστά είναι γεμάτος όνειρα! Μπορείς να δημιουργήσεις μια παραδεισένια ατμόσφαιρα με σύννεφα, πεφταστέρια, και μπάνερ που γράφουν «Ακολούθησε τα όνειρά σου!»

  • Το Κλασσικό Σικάτο

Όταν στηριζόμαστε στις κλασσικές ιδέες δεν πέφτουμε ποτέ έξω! Αν θέλεις κάτι εντυπωσιακό αλλά και στιλάτο τότε ο συνδυασμός μαύρο/ασημί/χρυσό είναι ο κατάλληλος. Μπορείς να προμηθευτείς ό,τι αξεσουάρ μπορείς να φανταστείς σε αυτά τα χρώματα και να κάνεις το πάρτυ σου αξέχαστο!

Τι να φορέσω στην αποφοίτηση;

Μπορείς φυσικά να ντυθείς όπως σου αρέσει και νιώθεις άνετα αλλά οι περισσότεροι απόφοιτοι επιλέγουν καλό ντύσιμο! Φυσικά η τήβεννος ή και το καπέλο αποφοίτησης είναι κλασσικά κομμάτια τα οποία διατίθενται δωρεάν από τα περισσότερα πανεπιστήμια της Ελλάδας τα οποία επιστρέφονται μετά την ορκωμοσία. Πλέον μπορείς πολύ εύκολα να αγοράσεις τα δικά σου Online.

Φυσικά μπορείς να εμπλουτίσεις το συνολάκι σου με κάποιο κορσάζ, στεφάνι ή κονκάρδα.

Δώρα αποφοίτησης

Πάρτυ Αποφοίτησης: Κάρτα

Αν σκοπεύεις να πας σε κάποιο πάρτυ αποφοίτησης και δεν ξέρεις τι δώρο να πάρεις σ’ έχουμε καλύψει και σ’ αυτό!

Εκτός από μια συγχαρητήρια κάρτα στον μέλλων απόφοιτο υπάρχουν πολλά όμορφα πράγματα που μπορείς να διαλέξεις!

Ιδέες για δώρα αποφοίτητης

Μην ξεχνάς πως το πάρτυ αυτό γιορτάζει τη μετάβαση από το ένα στάδιο της ζωής στο άλλο κι επίσης όλες τις εμπειρίες που απέκτησες! Αν καταφέρεις και κρατήσεις το πρόγραμμα σου θα δεις ότι η προετοιμασία και ο σχεδιασμός του πάρτυ σου θα είναι παιχνιδάκι κι έτσι θα μπορέσεις να απολαύσεις το πάρτυ σου περισσότερο! Ακόμη κι αν δεν πάνε όλα όπως τα σχεδίασες χαλάρωσε κι απόλαυσέ το! Το σημαντικότερο είναι να περάσεις τέλεια και να είσαι μαζί με τους ανθρώπους σου!

 Καλή και λαμπερή σταδιοδρομία!

Κοινοποιήση