Blog

Θέματα Γάμου: Τα 5 πιο Δημοφιλή

ιδέες γάμου κεντρική φωτό

Ο γάμος είναι μια τελετή, ιδιαιτέρως, σημαντική για κάθε ζευγάρι που αποφασίζει να ενωθεί με τα δεσμά του. Η διοργάνωσή του αποτελεί, συνεπώς, για τα περισσότερα ζευγάρια, μια απαιτητική διαδικασία με στόχο την επίτευξη ενός ονειρικού γάμου.

Με τις τάσεις στο γάμο να αλλάζουν, συνεχώς, το πρώτο και βασικότερο βήμα για την δημιουργία μιας ονειρεμένης τελετής είναι να γνωρίζει το ζευγάρι το στυλ που του ταιριάζει καλύτερα. Σε κάποιες περιπτώσεις, το ζευγάρι έχει ήδη ένα ξεκάθαρο πλάνο για την διακόσμηση, τα χρώματα και το σκηνικό που επιθυμεί, ενώ σε άλλες δεν είναι και τόσο σίγουρο από πού να ξεκινήσει.

Ευτυχώς για εσάς, συγκεντρώσαμε και σας εκθέτουμε αναλυτικά τις τελευταίες τάσεις του 2022 για τον γάμο, τις οποίες πρέπει να γνωρίζετε και να έχετε υπόψιν, αν θέλετε να εντυπωσιάσετε με την αισθητική σας.

Vintage Γάμος

Ιδέες γάμου: Vintage

Οι νύφες, ανέκαθεν, αγαπούσαν το συγκεκριμένο στυλ γάμου. Ο συνδυασμός της κλασικής φινέτσας με μια μικρή δόση παραμυθιού, αποτελεί το βασικό χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου στυλ, που το καθιστά επιλογή τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών, αφού ταιριάζει γάντι στην αισθητική και τον δύο φύλων .

Πως θα το καταφέρετε;

Θέμα Γάμου: Vintage 01

Επιλέξτε vintage αντικείμενα για τον στολισμό του τραπεζιού, όπως πορσελάνες, αρκετά μέτρα δαντέλας, retro ρολόγια και περίτεχνες τσαγιέρες. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με αντικείμενα που παραπέμπουν σε στοιχεία της φύσης, επιτυγχάνουν ένα σκηνικό βγαλμένο από τον Κλασικό Ρομαντισμό για την μεγάλη μέρα! Τα ταιριαστά σε αυτή την περίπτωση χρώματα θα τα βρείτε σε αποχρώσεις του μπεζ, ιβουάρ, λιλά και dusty pastel , κυρίως, σε λουλούδια και backdrop υφάσματα.

Όσον αφορά την εικόνα του ζευγαριού, αν θέλει μπορεί να μείνει πιστό στο ύφος, διαλέγοντας μια elegant εμφάνιση. Με την νύφη να επιλέγει το νυφικό σε κλασική ίσια γραμμή με έμφαση στην ανοιχτή πλάτη, γάντια ως απαραίτητο αξεσουάρ, καθώς και το σωστό χτένισμα και μακιγιάζ που κινείται σε φυσικούς και συνάμα αυστηρούς τόνους.

Θέμα Γάμου: Vintage 02
Extra tips
  • Τα μεγάλα κλασικά κηροπήγια μπορεί να φαντάζουν βαριά στην αισθητική, αλλά σε συνδυασμό με τα μπουκέτα λουλουδιών υποσχόμαστε να σας χαρίσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα
  • Παλιές εφημερίδες και ξεφτισμένοι καθρέφτες δημιουργούν το εφέ μιας άλλης εποχής
  • Κοσμηματοθήκες γεμάτες με πέρλες και vintage αξεσουάρ θα απογειώσουν τον στολισμό

Boho Γάμος

Ιδέες γάμου: Boho

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την γοητεία που αποπνέει το boho θέμα στους γάμους. Ενώ, συναντάμε κάποια κοινά με το Vintage η μεγάλη διαφορά τους είναι η ανεμελιά και η αίσθηση ελευθερίας που το χαρακτηρίζουν. Αέρινα υφάσματα, floral συνθέσεις και κρεμαστά αντικείμενα να κοσμούν το χώρο της εκδήλωσης ολοκληρώνουν την εικόνα για τον πιο ρομαντικό στολισμό.

Πως θα το καταφέρετε;

Θέμα Γάμου: Boho 01

Το μυστικό για να πετύχετε και να αποδώσετε, όσο καλύτερα γίνεται, την αίσθηση Boho στο γάμο σας, είναι, αρχικά, να μπείτε στο free spirit mood που χρειάζεται για να οργανώσετε το συγκεκριμένο Trend. Ένα ανέμελο χτένισμα με λουλουδάτα στεφάνια να κοσμούν τα μαλλιά της νύφης , μερικές ονειροπαγίδες να κρέμονται από κεντρικά σημεία του χώρου, μεγάλες συνθέσεις από στάχια, φτερά και κάθε λογής λουλούδια να δεσπόζουν κεντρικά στο τραπέζι είναι, σίγουρα, τα βασικά στοιχεία που θα σας βοηθήσουν να οργανώσετε τον Bohemian γάμο σας. Η χρωματική παλέτα για την συγκεκριμένη διακόσμηση προτείνει ροζ στα χρώματα του σάπιου μήλου, μπεζ της άμμου, λευκό και μικρές πινελιές χρυσού.

Η εμφάνιση της νύφης θα πρέπει να μοιάζει επιμελώς ατημέλητη, με τα μαλλιά της να είναι λιτά, διακοσμημένα με φρέσκα λουλούδια, ενώ το μακιγιάζ της φυσικό σε γήινους τόνους και απαλά ροζ χείλια. Το νυφικό ενδείκνυται να πέφτει ανάλαφρο, καθώς, συνήθως, το ύφασμα, από το οποίο είναι φτιαγμένο, είναι τούλι με αρκετές floral λεπτομέρειες.

Θέμα Γάμου: Boho 02
Extra tips
  • Γεμίστε κάθε γωνιά με λουλούδια στις βασικές αποχρώσεις του γάμου και πρόσθεσε ανάμεσα τους στοιχεία, όπως, ψηλά στάχια, φτερά και καλάμια δεμένα με σατέν κορδέλες.
  • Φροντίστε η είσοδος να είναι αρκετά εντυπωσιακή, είτε τοποθετώντας εκεί μια ψηλή αψίδα διακοσμημένη με μπαλόνια και floral αντικείμενα, είτε μία ρομαντική πινακίδα γάμου με τα αρχικά σας, καλωσορίζοντας τους καλεσμένους.

Rustic Ελιά Γάμος

Ιδέες γάμου: Rustic

Το πρωταγωνιστικό χρώμα για φέτος δεν είναι άλλο από το χρώμα της ελιάς και του ευκάλυπτου. Αν θέλετε ο γάμος σας να μαγνητίσει τα βλέμματα με την επιβλητικότητά του και συνάμα να είναι elegant, τότε η κατάλληλη επιλογή για εσάς είναι το ρουστίκ στυλ το οποίο περιλαμβάνει αποχρώσεις του καφέ και του πράσινου. Γήινος και γοητευτικός, με αρκετές επιλογές για συνδυασμούς χρωμάτων, ο ρουστίκ γάμος είναι το κατάλληλο θέμα για όσους αγαπούν τα στοιχεία της φύσης.

Θέμα Γάμου: ρουστίκ 01

Πως θα το καταφέρετε;

Οποιοδήποτε υλικό αποφασίσετε να εντάξετε στη διακόσμηση γάμου σας, φροντίστε να είναι ξύλινο και σε γήινες αποχρώσεις. Πράσινο της μέντας, σμαραγδί και η πιο δημοφιλής dusty απόχρωση της ελιάς δένουν απολύτως φυσικά με το ξύλο. Επιλέξτε λευκά τριαντάφυλλα και αρκετά πράσινα φυτά που θα τα πλαισιώνουν. Παράλληλα, δώστε έμφαση στο ακαθόριστο σχήμα του μπουκέτου, καθώς αυτό θα δώσει μια πιο έντονη ρουστίκ εντύπωση. Στο τραπέζι του γάμου είναι αναγκαίο να γίνει αισθητή η παρουσία των γήινων υλικών. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την τοποθέτηση, παντού, στην έκταση του χώρου, ξύλινων αντικειμένων, όπως, μικρές πινακίδες αρίθμησης τραπεζιού και μεγάλες Baroque κορνίζες. Διαλέξτε στο χώρο της εκδήλωσης να είναι τοποθετημένος απαλός και φυσικός φωτισμός, με διάσπαρτες σειρές από λαμπάκια να κρέμονται από άκρη σε άκρη.

 Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα, η νύφη να προσαρμόσει στην εμφάνισή τις λεπτομέρειες που συνάδουν με τις επιλεγμένες αποχρώσεις του στολισμού. Πιο συγκεκριμένα, μια λαδί κορδέλα γύρω από την μέση του νυφικού της , ένας χαμηλός ατημέλητος κότσος και ένα σκούρο κόκκινο κραγιόν, είναι κάποιες από τις προτεινόμενες επιλογές, ώστε να παραμείνει πιστή στο θέμα μαγνητίζοντας, παράλληλα, τα βλέμματα.

Θέμα Γάμου: ρουστίκ 02
Extra tips
  • Οποιαδήποτε ξύλινη κατασκευή είναι must, αλλά για πιο φαντασμαγορικό αποτέλεσμα, η προσθήκη ενός πολυελαίου κρίνεται επιτακτική. Προτιμήστε κάποιο περίτεχνο σχέδιο με κρύσταλλά να κρέμονται από διάφορα σχοινιά.
  • Η λεπτομέρεια μετράει και στη συγκεκριμένη περίπτωση, σας προτείνουμε να τολμήσετε και να στολίσετε αρκετά μέρη της εκδήλωσης με αποξηραμένα φύλλα και λουλούδια, ανεξαρτήτως, εποχής.

Greek Island Γάμος

Ιδέες γάμου: Greek island

Δεν είναι τυχαίο που ζευγάρια από όλο τον κόσμο ταξιδεύουν χιλιάδες χιλιόμετρα για να ζήσουν την μαγεία του γάμου στην Ελλάδα. Το απέραντο γαλάζιο που μας προσφέρει απλόχερα το τοπίο των ελληνικών νησιών, δένει ιδανικά με το λευκό αέρινο νυφικό, συνθέτοντας μια ειδυλλιακή ατμόσφαιρα, την οποία αισθάνεται και βιώνει κάποιος, μόνο αν παρευρεθεί σε έναν τέτοιου τύπου γάμο.

Θέμα Γάμου: Greek Island 01

Πως θα το καταφέρετε;

   Αρχικά, αξίζει να επισημάνουμε, ότι μπορείτε να διατηρήσετε το στυλ και τη χρωματική παλέτα του συγκεκριμένου θέματος, χωρίς αναγκαστικά, να κάνετε το γάμο σας σε κάποιο νησί. Πιο αναλυτικά τα επιλέξιμα στοιχεία, ανεξαρτήτως τοποθεσίας είναι τα εξής: απλές λιτές λευκές γραμμές, όσον αφορά το στολισμό και το νυφικό, σε συνδυασμό με αέρινα λευκά υφάσματα, τα οποία παντρεύουν την αισθητική τους, με ανθισμένα μπουκέτα από γαλάζια τριαντάφυλλα και κλαδιά ελιάς.

    Προτιμήστε, μια παραθαλάσσια τοποθεσία για την πραγματοποίηση της τελετής. Δεν είναι απαραίτητη η επιλογή αρκετά ακριβού χώρου εκδήλωσης, διότι η ουσία και τα Vibes του συγκεκριμένου trend είναι η ανάδειξη της αξίας της απλότητας. Με πυξίδα τις αποχρώσεις του λευκού και του γαλάζιου θα καταφέρετε να στολίσετε το χώρο με στοιχεία που θα θυμίζουν την θάλασσα και θα αποδίδουν έναν νησιώτικο χαρακτήρα στο γάμο σας. Φαναράκια κατά μήκος του τραπεζιού, δίχτυα μπλεγμένα με λαμπάκια να κοσμούν την είσοδο και διάσπαρτα κοχύλια στο μπουφέ των καλεσμένων, αποτελούν κατάλληλο συνδυασμό για να ταξιδέψετε τους καλεσμένους σας.

Όσον αφορά την εμφάνιση της νύφης, δεν χρειάζονται πολλά για να ταιριάξει στο θέμα. Το κατάλευκο νυφικό της θα πρέπει να είναι ανάλαφρο με άνοιγμα μπροστά και έντονα επηρεασμένο από την κομψότητα των αρχαίων ελληνικών αγαλμάτων. Το μακιγιάζ ενδείκνυται να είναι από soft glam έως και τελείως φυσικό, ενώ ως αξεσουάρ θα χρειαστεί ένα μακρύ πέπλο.

Θέμα Γάμου: Greek Island 02
Extra tips
  • Κατά το τέλος της εκδήλωσης, χαρίστε μαγικές στιγμές στους καλεσμένους σας, απελευθερώνοντας ιπτάμενα φαναράκια στο ουρανό. Η αντανάκλαση στην θάλασσα που θα δημιουργηθεί, καθώς ανεβαίνουν στο ουρανό θα θυμίσει όνειρο καλοκαιρινής νυκτός
  • Για τις μπομπονιέρες μπορείτε να επιλέξετε τα πολυαγαπημένα ματάκια με λίγες λεπτομέρειες από χρυσό σχοινί ή ακόμα και μικρά μπουκαλάκια με παραδοσιακά αφεψήματα της Ελλάδας.

White & Gold Γάμος

Ιδέες γάμου: White Gold

Για το τέλος, αφήσαμε την πιο safe επιλογή για κάθε ζευγάρι που δυσκολεύεται να επιλέξει το θέμα του γάμου του. Ο τέλειος συνδυασμός που προκύπτει από την επιλογή του βασιλικού χρυσού και του αγνού λευκού είναι ένα ταίριασμα made of heaven για την πιο σημαντική μέρα της ζωής σας. Οπότε, σε περίπτωση που έχετε και την παραμικρή αμφιβολία για το τι θέλετε, σας προτείνουμε να συνεχίσετε να διαβάζετε.

Θέμα Γάμου: White & Gold 01

Πως θα το καταφέρετε;

Αν και η εντύπωση που αφήνει το συγκεκριμένο στυλ, είναι πως ξοδέψατε αρκετά για να το πετύχετε, η αλήθεια κρύβεται στα έξυπνα κόλπα που θα σας παραθέσουμε για να πέτυχετε την τέλεια οφθαλμαπάτη. Πρώτα-πρώτα , κρατήστε το ύφος της τελετής, αυστηρά, στα χρώματα του χρυσού και του λευκού, με τρανταχτό παράδειγμα το χρώμα των τριαντάφυλλων που θα είναι μόνο σε λευκό χρώμα, απαραιτήτως. Σύμφωνα με την επιστήμη των χρωμάτων, όταν το συγκεκριμένο χρώμα βρίσκεται σε οποιοδήποτε χώρο, έχει την ιδιότητα να μαγνητίζει τα βλέμματα και να αποπνέει μια αίσθηση αγνότητας και  φρεσκάδας.

Το χρυσό από την άλλη, αποπνέει κύρος και ποιότητα, ενώ, αν λάβουμε υπόψιν την συμβολική του σημασία, δένει την απολυτή υπόσχεση αιώνιας αγάπης μεταξύ του ζευγαριού. Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και στολίστε το χώρο με λευκό τούλι , λευκά λουλούδια και κάθε λογής λαμπερά χρυσά αντικείμενα. Βάψτε ρεσό κεράκια με χρυσό σπρέι και τοποθετήστε κατά μήκος της εισόδου, ώστε να δημιουργηθούν δρομάκια. Γεμίστε το μπουφέ με χρυσά κουταλάκια και χρυσά κλουβάκια που μέσα θα κρύβουν απολαυστικές λιχουδιές για τους καλεσμένους σας.

Η πρωταγωνίστρια της ημέρας θα είναι η νύφη! Για αυτό το λόγο το νυφικό σας οφείλει να μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι! Μην φοβηθείτε την υπερβολή και διαμορφώστε το, όπως το ονειρευόσασταν μικρή, προστίθοντάς του γάντια, πέπλο και χρυσό στεφάνι. Η εικόνα σας υποσχόμαστε θα μοιάζει επιβλητική μέσα στον κατάλευκο χώρο. Το χτένισμα και το μακιγιάζ μπορούν να παραμείνουν φυσικά, συνδυασμένα με μικρά αλλά χρυσά αξεσουάρ, τα οποία χρειάζεται να φορέσετε, για να ολοκληρώσετε την εικόνα σας.

Θέμα Γάμου: White & Gold 02
Extra tips
  • Για μια πιο εξωτική πινελιά θα μπορούσατε να βάψετε με χρυσό σπρέι μεγάλα φοινικόφυλλα και να τα στήσετε αντικριστά στην είσοδο η γύρω από μια κυκλική λευκόχρυση πινακίδα με τα αρχικά σας.
  • Χρησιμοποιείστε χρυσά Photobooth και δώστε παιχνιδιάρικο αέρα στις αναμνηστικές σας φωτογραφίες

Είναι σίγουρο πως ο προγραμματισμός του γάμου σας μπορεί να σας δυσκολέψει. Αυτό, όμως, δεν παύει να είναι και η γοητεία, του να διοργανώνετε την πιο πολύτιμη μέρα της ζωής σας με αυτόν που αγαπάτε! Και επειδή ξέρουμε, πως μέσα σε όλα αυτά που θα χρειαστείτε για να χτίσετε αυτό που ονειρευόσασταν, απαραίτητα είναι προϊόντα ειδικά διαμορφωμένα από εμάς στο γούστο σας, για να κοσμήσουν τις προσωπικές σας στιγμές με τη δική σας υπογραφή, είμαστε σε θέση να σας τα παρέχουμε όλα.

Ελπίζουμε, πως μέσα σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε τα πάντα για να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα μείνουν ανεξίτηλες στον χρόνο!

Διαβάστε επίσης: Αντι για βιβλιο ευχων: εναλλακτικες ιδεες

Κοινοποιήση