Blog

Εννέα δημοφιλή θέματα για βάφτιση

Η βάπτιση των παιδιών είναι ένα από τα σημαντικά γεγονότα στην ζωή μιας οικογένειας. Εκτός από την θρησκευτικότητα που σηματοδοτεί το μυστήριο της βάπτισης, είναι και μία από τις πρώτες σημαντικές στιγμές στην ζωή ενός παιδιού και συνεπώς μια μοναδική ευκαιρία να αποτυπωθούν στην διάρκειά του ονειρεμένες αναμνήσεις.

Το μυστήριο της βάπτισης είναι ένας τόπος συνάντησης αγαπημένων προσώπων, συγγενών και φίλων που έχουν έρθει για να τιμήσουν το τιμώμενο μέλος. Για την οργάνωση της τελετής έχουν επιφορτιστεί από την οικογένεια οι κατάλληλοι άνθρωποι. Οι κουμπάροι, οι «πνευματικοί γονείς» του μωρού, συνεισφέρουν με τον καλύτερο τρόπο στην τέλεση της τελετής.

Η γιορτή που ακολουθεί έπειτα μπορεί να οργανωθεί είτε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας, είτε σε ειδικό χώρο που οργανώνει εκδηλώσεις, είτε σε κάποιο προσωπικό μας χώρο. Εκεί, θα έχουμε την ευκαιρία να μεταδώσουμε μια ευχάριστη γιορτινή ατμόσφαιρα μέσα από την διακόσμηση, και θα επιλεγεί για αυτό τον λόγο μια συγκεκριμένη θεματική.

Το θέμα της βάπτισης μπορεί να κυριαρχεί και στην τελετή και στην γιορτή, χωρίς αυτό να είναι δεσμευτικός παράγοντας. Οι χρωματικοί συνδυασμοί στα λουλούδια, στις κορδέλες, στα ρούχα του μωρού, είναι ένας συνδετικός κρίκος ένωσης στην μετάβαση από το μυστήριο, στην γιορτή που θα ακολουθήσει.

Όταν αποφασίσουμε τον χώρο, θα μπορέσουμε να φανταστούμε και πως θα διακοσμηθεί. Το κύριο συστατικό της διακόσμησης σε κάθε βάπτιση με θέμα, είναι τα ποικιλόμορφα μπαλόνια, τα προσκλητήρια μπαλόνια, οι συνθέσεις μπαλονιών, αλλά και οι φόρμες, που τοποθετούνται μέσα τους ασορτί μπαλονάκια. Θα μπορέσουμε ακόμα να αποφασίσουμε για την χρήση καμβάδων, αφισών, αλλά και άλλων διακοσμητικών στοιχείων, όπως σημαιάκια, pom pom και διακοσμητικών στικ.

Τα είδη φαγητού έχουν μια πλούσια γκάμα προϊόντων που εκτός από την πρακτική τους χρήση, προσφέρουν και αυτά με τον τρόπο τους στην διακόσμηση, αφού οι χρωματικοί συνδυασμοί και τα σχέδια της θεματικής μπορούν να αποτυπωθούν πάνω τους.

Για τους μικρούς καλεσμένους, αλλά γιατί όχι και για τους μεγάλους, εκτός από τα υπέροχα δωράκια που συνοδεύουν τις μπομπονιέρες, η κάθε θεματική περιλαμβάνει και από μια ιδιαίτερη έκπληξη, όπως ασορτί καπελάκια ή photobooth, που θα κάνει τους καλεσμένους να ζήσουν δυνατά το θέμα που έχει επιλεγεί.

Από τα προσκλητήρια μέχρι το βιβλίο ευχών, η κάθε λεπτομέρεια είναι προσεγμένη για την ιδιαίτερη αυτή μέρα. Ας δούμε τις δέκα δημοφιλής φετινές θεματικές που μπορούμε να επιλέξουμε, όπου μαζί με τους κανόνες ασφαλείας που προτάσσει η εποχή μας, θα δείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αγάπη μας, αλλά και τις ευχαριστίες μας στους ανθρώπους που θα είναι μαζί μας στην πιο όμορφη μέρα του παιδιού μας.

Θέματα για στολισμό βάπτισης

Για κορίτσια

Κύκνος

Ο κύκνος είναι ένα πανέμορφο πτηνό που ο μακρύς λεπτός λαιμός του και τα λευκά του πούπουλα, του προσδίδουν μια ευγενική όψη. Όταν κουνάει απαλά τα μικρά του πόδια στην ακίνητη επιφάνεια μιας λίμνης, μοιάζει σαν να γλιστράει στο νερό όλο χάρη. Η χάρη του αυτή, αντικατοπτρίζεται και στο μπαλέτο «Η λίμνη των κύκνων», με τις μπαλαρίνες που χορεύουν να μοιάζουν σαν κύκνοι κι εκείνες, με τις φορεσιές τους και τις λεπτεπίλεπτες κινήσεις τους.

Αυτή την γλυκιά αίσθηση την νιώθουν οι καλεσμένοι από τα προσκλητήρια ήδη, τα οποία υπάρχουν σε διάφορα σχέδια, διακοσμημένα με όμορφους ζωγραφιστούς κύκνους πλαισιωμένους με ροζ τριαντάφυλλα. Μια πρωτότυπη ιδέα είναι το προσκλητήριο – μπαλόνι,  με όλα τα στοιχεία της βάπτισης τυπωμένα πάνω του και συνοδευόμενο με μονόκαρτο με τίτλο «φούσκωσε και διάβασε».

Τα είδη φαγητού, τα δωράκια για τις μπομπονιέρες (ξυλομπογιές, σαπουνόφουσκες, κονκάρδες, κ.α.), το βιβλίο ευχών, οι αφίσες, είναι όλα σε τριανταφυλλί αποχρώσεις, με ζωγραφιστά λουλούδια να περιτριγυρίζουν λευκούς κύκνους.

Η εντυπωσιακή ομορφιά των κύκνων απογειώνεται σε πολλά και ευφάνταστα μπαλόνια, με σχήμα κύκνου ή στρογγυλά, με παλ ή ιριδίζων χρωματισμούς και με τις καρδιές να κλέβει το διάφανο πλαίσιο κύκνος με κορώνα, το οποίο είναι γεμάτο με μικρά λευκά και χρυσά μπαλονάκια.

Προσκλητήριο Βάπτισης Κύκνος μονόκαρτο

Προσκλητήριο μπαλόνι Κύκνος

Γοργόνα

Οι γοργόνες, τα θαλάσσια πλάσματα που είναι μισές γυναίκες και μισές ψάρι, έγιναν πολύ αγαπητές μέσα από τα παιδικά παραμύθια, με πιο γνωστό «Η μικρή γοργόνα» του Άντερσεν, αλλά και ταινίες κινουμένων σχεδίων. Έτσι, εμπνευσμένα από τις τέχνες, κατασκευάστηκαν ολόκληρες συλλογές από παιχνίδια, για να έχουν τις γοργόνες και κοντά τους.

Οι θαλάσσιες αυτές υπάρξεις φέρνουν το ονειρεμένο τοπίο του βυθού στη επιφάνεια, προσφέροντας δροσιά και ηρεμία με την θαλασσινή τους αύρα. Τα διάφορα σχέδια των προσκλητηρίων και του βιβλίου ευχών είναι χρωματισμένα στους τόνους του γαλάζιου και του ανοιχτού μωβ, με ζωγραφισμένα πάνω τους γοργόνες και άλλα πλάσματα του βυθού. Ο χώρος των καλεσμένων μπορεί να διακοσμηθεί στους ίδιους χρωματικούς τόνους, με σημαιάκια που έχουν ζωγραφισμένα γοργονίσιες ουρές και κοχύλια και το όνομα της μικρούλας που βαφτίζεται, αλλά και με ένα καμβά που θα φέρει την φωτογραφία της επίτιμης γοργονίτσας.

Ο μαγικός κόσμος του βυθού θα είναι δίπλα μας με χελωνάκια, ιπποκαμπάκια, χταποδάκια, που θα απεικονίζονται στα είδη φαγητού, στις ξύλινες διακοσμητικές φιγούρες, στα είδη δώρων και στα φαντασμαγορικά χρωματιστά μπαλόνια.

Και φυσικά τα ιριδίζων καπελάκια και στέκες σε σχήμα γοργονίσιας ουράς, είναι μια υπέροχη ιδέα για να νιώσουν όλοι οι μικροί προσκεκλημένοι κάτοικοι του βυθού.

Στρογγυλή αφίσα "Η Βάπτισή μου" θέμα Γοργόνα

Βιβλίο ευχών για βάπτιση θέμα Γοργόνα

Στικ βάπτισης θέμα Γοργόνα (3 τεμ)

Μπρελόκ Βάπτισης με μήνυμα Ματάκι

Νεράιδα

Οι νεράιδες προέρχονται από θρύλους που χάνονται στα βάθη του χρόνου και του χώρου. Οι ιστορίες με τα μαγικά αυτά πλάσματα εισχώρησαν σε πολλά αγαπητά παραμύθια και ταινίες. Από την νεράιδα των δοντιών, μέχρι την Τίνκερμπελ -όπου μαζί με τον Πίτερ Παν και τους φίλους του πηγαίνουν πετώντας στην Χώρα του Ποτέ, οι νεράιδες ξετρελαίνουν τα μικρά κορίτσια, που με τα διαφανή φτερά τους πετάνε όπου τις ζητήσουν και με το γεμάτο αστερόσκονη μαγικό ραβδάκι τους εκπληρώνουν κάθε ευχή.

Το μαγικό ραβδάκι της δικιάς μας μικρής νεράιδας έχει χρωματίσει τα προσκλητήρια, το βιβλίο ευχών και τις αφίσες σε ροζ και πράσινους απαλούς χρωματισμούς, στολισμένα με μικρές πολύχρωμες νεράιδες. Τα δωράκια όπως το μαγνητάκι / μπρελόκ, οι ξυλομπογιές, οι ξύλινες κονκάρδες, αλλά και οι σαπουνόφουσκες είναι με τα ίδια χρωματικά σχέδια.

Τα είδη φαγητού και διακοσμητικά του χώρου (ραβδάκια αστεράκια, διακοσμητικά στικ, χάρτινα pom pom κ.α.), είναι λες και ξεπήδησαν από ένα ροζ όνειρο. Την παράσταση όμως κλέβουν τα μπαλόνια με τα έντονα χρώματα και τα όμορφα ζωγραφιστά νεραϊδένια πλάσματα, όπως και το πλαίσιο-νεράιδα, γεμισμένο με  πολύχρωμα μπαλονάκια.

Προσκλητήριο Βάπτισης Νεράιδα με Φάκελο

Πριγκίπισσα

Τις πριγκίπισσες τις γνωρίζουμε από την πολύ μικρή μας ηλικία μέσα από πολλά παραμυθάκια, βιβλία και ταινίες. Είναι μια υπέροχη αφορμή για την σύνθεση μιας θεματικής, καθώς το θέμα αυτό της βάφτισης έχει πολύ υλικό για να εμπνευστείς.

Κάστρα, κορώνες, μικρές πριγκίπισσες με πλούσια φορέματα απεικονίζονται στα είδη της βάφτισης σε παλ χρωματισμούς του ροζ, αλλά και του χρυσού, το χρώμα των επίσημων περιστάσεων.

Ένας καμβάς με την φωτογραφία της μικρής πριγκίπισσας τοποθετημένος στην είσοδο προϋπαντεί τους  καλεσμένους, ενώ αφίσες και κρεμαστά διακοσμητικά μπορούν να στολίζουν τον υπόλοιπο χώρο. Τα δωράκια που δίνονται είναι αντάξια μιας πριγκίπισσας (κονκάρδες, σαπουνόφουσκες, σετ δώρου πριγκίπισσας), τα οποία μπορούν να δοθούν μέσα σε πανέμορφα κουτάκια.

Και για την διακόσμηση, υπάρχουν υπέροχα μπαλόνια για να διαλέξει κανείς: σε σχήμα κορώνας ή και καρδιάς σε ροζαλί αποχρώσεις και με τυπωμένα κάστρα και πριγκίπισσες, αλλά και φαντασμαγορικά πλαίσια – κορώνες γεμάτα ροζ και χρυσαφί μπαλονάκια.

Μαγνητάκι/Μπρελόκ Βάπτισης με όνομα Πριγκίπισσα

Καμβάς Βάπτισης με φωτογραφία Πριγκίπισσα & Μονόκερος

Προσκλητήριο Βάπτισης Πριγκίπισσα & Μονόκερος μονόκαρτο

Βιβλίο ευχών για βάπτιση Πριγκίπισσα

Για αγόρια

Δεινόσαυρος

Οι δεινόσαυροι ξετρελαίνουν τα μικρά όταν φαντάζονται την επιβλητική όψη αλλά το πόσο πολύ μεγάλα υπήρξαν αυτά τα προϊστορικά ζώα. Γνωρίζουν πολλά από τα είδη μέσα από ταινίες που έχουν δει και παιχνίδια-φιγούρες που έχουν παίξει: βραχιόσαυροι, τυραννόσαυροι, αγκυλόσαυροι και πόσες ακόμα παράξενες ονομασίες για ζώα που είναι εκατομμύρια χρόνια εξαφανισμένα.

Οι αποχρώσεις του πράσινου, η άγρια βλάστηση και οι δεινόσαυροι κυριαρχούν πάνω στα αντικείμενα της βάφτισης. Τα είδη φαγητού και φυσικά τα δωράκια θα γίνουν τα αγαπημένα τους, καθώς θα αναγνωρίσουν πάνω τους πολλά είδη από το γιγάντιο αυτό ζώο.

Τα ευφάνταστα μπαλόνια μπορούν να γεμίσουν τον χώρο και να φτιάξουν μια μοναδική διακόσμηση: μπαλόνια πρασινωπά, μπαλόνια με τυπωμένη βλάστηση και δεινόσαυρους, μπαλόνια σε σχήμα δεινόσαυρων και φυσικά γιρλάντα με μπαλόνια tropical και πλαίσιο μπαλονιών δεινοσαυράκι.

Βιβλίο Ευχών Βάπτισης Δεινόσαυρος

Μικρός Πρίγκιπας

«Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Η ουσία είναι αόρατη στα μάτια.» Το παραμύθι του Μικρού Πρίγκιπα διαβάζεται τόσο από μικρούς, όσο και από τους μεγάλους. Τα πανανθρώπινα μηνύματά του, δίνονται τόσο απλά και όμορφα, όσο θα έπρεπε να τα ζούσαμε και πραγματικά.

Η σύνθεση αυτής της θεματικής βάφτισης είναι παραμυθένια. Τα προσκλητήρια, άλλα έχουν τα χρώματα των ρούχων του μικρού πρίγκιπα και άλλα είναι λευκά με αποτυπωμένες σκηνές από το παραμύθι. Η χαρακτηριστική φιγούρα του πρίγκιπα είναι τυπωμένη παντού, από τα μπαλόνια, το βιβλίο ευχών, αλλά και τον καμβά που φυσικά έχει και φωτογραφία τον μικρό πρίγκιπα που βαφτίζεται.

«Ο χρόνος που πέρασες με το τριαντάφυλλό σου είναι αυτό που το κάνει ξεχωριστό για σένα.» Η θεματική του Μικρού Πρίγκιπα είναι πολύ ξεχωριστή και ιδιαίτερη και όσοι ξέρουν το παραμύθι, θα χαρούν πολύ να λάβουν δώρο μαζί με την μπομπονιέρα ένα love bottle με το δικό τους ξεχωριστό τριαντάφυλλο.

Προσκλητήριο Βάπτισης μπαλόνι Μικρός Πρίγκιπας

Unisex

Ματάκι

Το ματάκι, αν και είναι ένα κλασικό θέμα συνδεδεμένο άμεσα με την λαογραφία μας, έχει δημιουργηθεί και μια άλλα σύνδεση, αυτή με τις καλοκαιρινές μας διακοπές. Μπορούμε να το βρούμε σε πολλές όμορφες περιοχές της χώρας μας, αλλά αρκετές φορές περνάει και τα σύνορα. Το ματάκι το συναντάμε σε καταστήματα είδη δώρων σε τουριστικές περιοχές και είναι ένα από τα απαραίτητα είδη που εξοπλίζονται αυτά τα μαγαζιά. Το αντικρίζουμε σχεδόν σε όλες τις διακοπές μας και για αυτό υποσυνείδητες εικόνες που περνάνε από το μυαλό αντικρίζοντάς το ακόμα και σε μια βάφτιση, είναι καλοκαιρινές με θαλασσινά τοπία.

Με αυτούς του συνειρμούς μια καλοκαιρινή βάφτιση θα ήταν ονειρεμένη με αυτή την θεματική. Το βλέμμα του γαλάζιου ματιού μπορεί να στολίζει τα πάντα: προσκλητήρια, σημαιάκια, χωνάκια, δακτυλίδια χαρτοπετσέτας, καμβάδες και βιβλίο ευχών. Με το στρογγυλό σχήμα του έχουν φτιαχτεί προσκλητήρια, αφίσες, δώρο μαγνητάκι / μπρελόκ και topper cupcake.

Σε πολλές παλ αποχρώσεις του μπλε και του γαλάζιου έχουν χρωματιστεί τα είδη φαγητού, αλλά και πολλά εντυπωσιακά διακοσμητικά: pom pom, χάρτινες μπάλες, μεταλλικά διακοσμητικά οροφής, γιρλάντες με φούντες, αλλά και εντυπωσιακά μπαλόνια που μπορούν να γεμίσουν με καλοκαιρινή αύρα τον χώρο.

soupla-gia-vaptisi-thema-mataki

Διακοσμητική αφίσα με όνομα θέμα ματάκι

 Σαφάρι – Ζωάκια της Ζούγκλας

Ένα ταξίδι στα βάθη μιας άγριας ζούγκλας εξιτάρει μικρούς και μεγάλους. Ποιος δεν είχε μαγευτεί βλέποντας την ταινία με τον Ταρζάν, τα άγρια θηρία και την πυκνή βλάστηση; Η επαφή με την φύση αναζωογονεί και σε ένα σαφάρι θα νιώθεις έτοιμος για εξερευνήσεις.

Είναι εύκολο να μετατραπεί ο χώρος της βάφτισης σε μια μικρή ζούγκλα χρησιμοποιώντας υπέροχα μπαλόνια σε σχήμα άγριων ζώων: λιοντάρι, ζέβρα, ελέφαντας, μαϊμού. Τα στρογγυλά μπαλόνια επίσης, έχουν υπέροχους χρωματισμούς εμπνευσμένα και αυτά από τα άγρια ζώα: ρίγες ζέβρας, τιγρέ ρίγες, λεοπάρ. Χάρτινες μάσκες με ζωάκια, αλλά και βεντάλιες Get Wild μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διακόσμηση, μαζί με χάρτινα άγρια ζώα σε διακοσμητικά οροφής.

Για την αίσθηση της βλάστησης μια γιρλάντα tropical με μπαλόνια είναι ιδανική, αλλά και μπαλόνια σε σχήμα τροπικών φοίνικων. Τα είδη φαγητού ολοκληρώνουν το αποτέλεσμα, με τα πιάτα σε σχήμα φύλλο φοίνικα και τις χαρτοπετσέτες και τα χάρτινα ποτηράκια με ζώα της ζούγκλας.

Σημαιάκια με όνομα Σαφάρι

Μπαλόνια Ζωάκια

Σετ μπαλόνια Get Wild (6 τεμ)

Αερόστατο

Τι ωραία θα ήταν να μπορούσαμε να ταξιδέψουμε με αερόστατο. Κάποτε μπορεί να το καταφέρουμε, μέχρι τότε όμως μπορούμε να ταξιδέψουμε νοητά σε μια βάφτιση.

Η θεματική με τα αερόστατα έχει ευφάνταστα σχέδια και χρώματα και μπορούν να προσαρμοστούν με πιο ιδιαίτερους χρωματισμούς για τα κορίτσια και για τα αγόρια.

Η βασική χρωματική παλέτα των κοριτσιών είναι το ροζ, με αερόστατα σε παλ χρωματισμούς να είναι τυπωμένα σε προσκλητήρια, αφίσες, βιβλία ευχών, αυτοκόλλητα και πάνω στα δωράκια, όπως ξυλομπογιές και σαπουνόφουσκες. Το πρωτότυπο σχέδιο του αερόστατου υπάρχει σε διακοσμητικό μαγνητάκι, ενώ σε μπρελόκ σε παρόμοιο σχήμα βλέπουμε ένα κουνελάκι να κρατάει μπαλόνια. Η χρωματική παλέτα των αγοριών είναι στις αποχρώσεις του θαλασσί με τα αντικείμενα να είναι τα ίδια με των κοριτσιών.

Η χαρά τους θα ολοκληρωθεί με πολύχρωμα μπαλόνια με χαρούμενα αερόστατα ζωγραφισμένα πάνω τους, και με τις τυρκουάζ πινιάτες – αερόστατα, που είναι γεμάτες ζαχαρωτά, γλυκά και παιχνιδάκια για όλα τα παιδιά.

Προσκλητήριο Μονόκαρτο ροζ Αερόστατο

Χάρτινα Σουπλά για βάπτιση Αερόστατο κορίτσι

Καμβάς Βάπτισης με φωτογραφία Αερόστατο κορίτσι

Βιβλίο Ευχών Ροζ Αερόστατο

Προσκλητήριο Ροζ Αερόστατο Μακρόστενος Φάκελος

Διάβασε επίσης: Οργάνωση βάπτισης: Ένας χρήσιμος Οδηγός

Κοινοποιήση