The Blog

Αρχική » Blog » Ιδέες για δωράκια σε παιδικό πάρτυ

Ιδέες για δωράκια σε παιδικό πάρτυ

δώραείδη πάρτυιδέες / 19/05/2023

Ιδέες για Δωράκια σε Παιδικό Πάρτυ

Είναι τα γενέθλια του μικρού σας. Καθώς ετοιμάζεστε να δεχτείτε όλους τους καλεσμένους,  που φέρνουν δώρα για το παιδάκι σας, δεν θα θέλατε να τους δώσετε και εσείς κάτι με τη σειρά σας; Για να ευχαριστήσετε τους μικρούς καλεσμένους που έχουν έρθει στο πάρτυ σας χαρίστε τους ένα δωράκι! Οι καλύτερες ιδέες για δωράκια καλεσμένων ή αλλιώς αντιδωράκια είναι αυτά που θα κάνουν τα παιδιά να χαρούν και να ενθουσιαστούν. Τα παιδιά σίγουρα θα νιώσουν πιο χαρούμενα επιστρέφοντας σπίτι με ένα ωραίο δωράκι για τον εαυτό τους, κάνοντας τη μέρα του πάρτυ αξέχαστη για αυτά. Εκτός από παιδικά πάρτυ, τέτοια δωράκια μπορούν να δοθούν και σε γιορτές στο νηπιαγωγείο, στον παιδικό σταθμό, στο φροντιστήριο και σε πολλές άλλες περιπτώσεις που θέλετε να χαρίσετε κάτι διασκεδαστικό, έξυπνο και οικονομικό σε πολλά παιδιά. Εδώ σας συγκεντρώσαμε μερικές από τις καλύτερες ιδέες για παιδικά δωράκια καλεσμένων που θα προσφέρουν ατέλειωτες ώρες διασκέδασης και πολύ μετά το τέλος του πάρτυ.

Παιχνιδάκια

Παιδικό πάρτυ σημαίνει διασκέδαση και πολύ, πολύ παιχνίδι! Πέρα από τις δραστηριότητες που θα οργανώσετε για την ώρα του πάρτυ, δώστε χαρά στους μικρούς σας καλεσμένους δωρίζοντας τους παιχνιδάκια πριν τους αποχαιρετίσετε. Τα παιχνίδια αυτά δεν χρειάζεται να είναι μεγάλης αξίας, άλλωστε τα παιδιά μπορούν να περάσουν πολλές ώρες με οποιοδήποτε παιχνίδι. Αυτές είναι μερικές από τις καλύτερες ιδέες που βρήκαμε για παιχνιδάκια που μπορείτε να χαρίσετε στο τέλος ενός πάρτυ:

  • Favour Sets: Δηλαδή έτοιμα σετ με θεματικά μικροδωράκια όπως σφυρίχτρες, σβούρες, λαβύρινθοι, τάπες, παζλ, αυτοκόλλητα και πολλά ακόμα. Όπως είναι γνωστά στο εξωτερικό τα favour sets προορίζονται για αυτό το σκοπό: Οικονομικά δωράκια για το γέμισμα της πινιάτας ή για συμβολικό δωράκι για τους καλεσμένους που τίμησαν το πάρτυ σας με την παρουσία τους!
  • Μινιατούρες.  Τα μικρά παιχνιδάκια βολεύουν καθώς χωρούν σε κάθε σακουλίτσα και είναι οικονομικά. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε μινιατούρες ζωάκια, αυτοκινητάκια, πριγκίπισσες και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ταιριάζει με το θέμα του πάρτυ σας.
  • Σετ πλαστελίνης ή πηλού. Το παιχνίδι με εύπλαστα υλικά όπως ο πηλός ή η πλαστελίνη ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των παιδιών και την εξάσκηση λεπτών κινητικών δεξιοτήτων. Ένα σετ πλαστελίνης με κάποια εργαλεία ή καλούπια είναι ένα δώρο που θα αγαπήσουν όλα τα παιδιά στο πάρτυ σας.
  • Παιχνίδια έκπληξη. Τα παιδιά τρελαίνονται για εκπλήξεις! Εδώ το παιχνίδι της αποκάλυψης οδηγεί σε ένα άλλο παιχνίδι. Δωρίστε τους τυχερές σακούλες ή αυγά που κρύβουν μέσα παιχνιδάκια που πρέπει να σπάσουν ή να λιώσουν για να αποκαλύψουν δεινόσαυρους, κοσμήματα, αυτοκινητάκια και άλλα πολλά.
  • Διαδραστικά παιχνίδια. Αυτά τα παιχνίδια τα λατρεύουν όλοι. Συλλεκτικές τάπες,  γιό γιό, μίνι ρακετούλες, πολύχρωμες σβούρες με ήρωες κινουμένων σχεδίων ή ένα πρωτότυπο παιχνίδια με ιπτάμενα ελικόπτερα μπαλόνια.
  • Σαπουνόφουσκες. Όλοι αγαπάνε τις φούσκες! Για πολλές ώρες παιχνιδιού και διασκέδασης χαρίστε κλασικές σαπουνόφουσκες στους μικρούς σας καλεσμένους. Οι σαπουνόφουσκες μπορεί να είναι θεματικές σε διάφορα χρώματα για να ταιριάζουν σε αγοράκια και κοριτσάκια.
  • Αυτοκόλλητα. Όλοι αγαπούν τα αυτοκόλλητα και ιδιαίτερα τα παιδιά! Τους αρέσει να κάνουν συλλογή με αυτοκόλλητα, να τα ανταλλάσουν μεταξύ τους και να τα κολλάνε σε άλμπουμ και επιφάνειες. Μπορείς να επιλέξεις τα αυτοκόλλητα να είναι στο ίδιο θέμα με το πάρτυ και  να γράφουν τα ονόματα των μικρών καλεσμένων!
  • Προσωρινά τατουάζ.  Το πιο κουλ και διασκεδαστικό δωράκι που θα αγαπήσουν όλα τα παιδιά στο πάρτυ σας είναι τα προσωρινά τατουάζ! Τατουάζ με σχέδιο γατούλα, διάστημα και λουλούδια είναι μερικά από τα πιο περιζήτητα σχέδια που θα κάνουν μικρούς και μεγάλους να βγάλουν μοναδικές φωτογραφίες.

Σχολικά

Παιδικό Πάρτυ: Αξεσουάρ

Τα σχολικά δωράκια για πάρτυ συνδυάζουν τέλεια την διασκέδαση με τη μάθηση και την δημιουργία. Και επιπλέον είναι χρήσιμα και πρακτικά, αφού κάθε παιδί θα τα χρησιμοποιήσει. 

  • Σφραγίδες: Δεν υπάρχει παιδί που να μη λατρεύει τις σφραγίδες. Πόσο μάλλον όταν αυτές είναι με αγαπημένους ήρωες της Disney όπως Μοάνα, Frozen, Γουίνι το αρκουδάκι ή Cars McQueen!
  • Σύνεργα ζωγραφικής όπως ξυλομπογιές, μαρκαδόροι, μπογιές ακουαρέλας, δαχτυλομπογιές και μπλοκ ζωγραφικής. Θα τα βρείτε σε πρωτότυπες συσκευασίες όπως, σπιτάκια ζηγραφικής, βαλίτσες τρόλευ με είδη ζωγραφικές, μεταλλικά διακοσμητικά κουτιά κι άλλα πολλά. Προσέξτε ώστε τα χρώματα να πλένονται εύκολα από τα ρούχα, κάτι που θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα και οι μαμάδες των παιδιών. Η ζωγραφική είναι ένας υπέροχος τρόπος για τα παιδιά να εκφράσουν συναισθήματα, να χρησιμοποιήσουν τις αισθήσεις τους, να εξερευνήσουν το χρώμα, να ανακαλύψουν τη διαδικασία και τα αποτελέσματα και να δημιουργήσουν έργα και εμπειρίες. 
  • Τσάντες νηπιαγωγίου: Ίσως το πιο πρακτικό και χρήσιμο δώρο, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους γονείς. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε με αγαπημένους ήρωες όπως η τσάντα νηπιαγωγείου με τη Minnie Mouse ή τον Batman.
  • Bιβλία ζωγραφικής. Ακόμα μια υπέροχη πρόταση για δωράκια είναι τα βιβλία ζωγραφικής που απαιτούν από τα παιδιά να χρωματίσουν μέσα σε μια καθορισμένη περιοχή, κάτι που τα βοηθάει να αναπτύσσουν τον συντονισμό χεριού και ματιού. Μπορείτε επίσης να χαρίσετε στους μικρούς σας καλεσμένους πρακτικά δώρα όπως κασετίνες για το σχολείο, ετικέτες τετραδίων, μολυβοθήκες, γόμες, ξύστρες ή σφραγίδες με αγαπημένους ήρωες. 

Αξεσουάρ

Παιδικό Πάρτυ: Δωράκια

Εμπνευστείτε από το θέμα του πάρτυ σας για να χαρίσετε πρακτικά και διασκεδαστικά αξεσουάρ στα παιδάκια του πάρτυ σας. Οι επιλογές εδώ είναι πολλές ώστε να μπορέσετε να γεμίσετε τις σακουλίτσες των μικρών σας καλεσμένων με καλούδια που θα χρησιμοποιήσουν και θα τους γεμίσουν με χαρά. Μερικές από τις καλύτερες προτάσεις αξεσουάρ για δωράκια παιδικού πάρτυ είναι:

  • Αξεσουάρ μαλλιών: Οι μικρές καλεσμένες σας θα ξετρελαθούν με scrunchies για τα μαλλιά, κοκαλάκια, ή στέκες με χαριτωμένα αυτάκια. Αν αγαπούν τις σειρές της Disney επιλέξτε scrunchies με τη γατούλα Μαρί από τις Αριστόγατες και λαστιχάκια μαλλιών με την Πεντάμορφη Μπελ.
  • Παιδικά κοσμήματα: Μια ακόμα έξυπνη ιδέα για δωράκια είναι τα παιδικά κοσμήματα όπως βραχιόλια και δαχτυλίδια. Μάλιστα μπορείτε να δημιουργήσετε προσωποιημένα βραχιολάκια συνδυάζοντας χάντρες με γράμματα για να σχηματίσετε το όνομα κάθε παιδιού ή ένα μήνυμα που θα έχει σχέση με το θέμα του πάρτυ, όπως βραχιόλα με την Πέππα το Γουρουνάκια ή δαχτυλίδια με Μονόκερο.
  • Σύνεργα μεταμφιέσεων: Εμπνευστείτε από το θέμα του πάρτυ για να χαρίσετε αξεσουάρ μεταμφιέσεων όπως στέμματα για πριγκίπισσες, μάσκες, φτερά για αγγελάκια, χαριτωμένα αυτάκια, κάπες για σούπερ ήρωες και πολλά άλλα.
  • Αξεσουάρ μόδας: Κάθε μικρή κυρία με στυλ θα εκτιμήσει ιδιαίτερα μια τσάντα με την αγαπημένη της πριγκίπισσα ή ηρωίδα.
  • Κονκάρδες: Τα παιδιά λατρεύουν τις κονκάρδες με τις οποίες μπορούν να διακοσμήσουν τα ρούχα και τις τσάντες τους, να τις κάνουν συλλογή ή να τις ανταλλάξουν με φίλους. 
  • Μπρελόκ: Σίγουρα θα λατρέψουν ένα μπρελόκ με αγαπημένους ήρωες που θα κοσμεί τις τσάντες ή τα κλειδιά τους. Τα μπρελόκ μπορεί να είναι προσωποποιημένα από ξύλο ή plexiglass και να ταιριάζουν με το θέμα του πάρτυ ή λούτρινα με αγαπημένους ήρωες για ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό δώρο.
  • Glow in the dark: Τα παιδιά αγαπούν οτιδήποτε λάμπει στο σκοτάδι!  Έτσι μπορείτε να βρείτε πλήθος προϊόντων glow in the dark για να γεμίσετε τις σακουλίτσες των δώρων τους. Επιλέξτε ανάμεσα σε glow in the dark αυτοκόλλητα, σιδερότυπα, κολιέ, βραχιόλια, γυαλιά, sticks και πολλά ακόμα. 

Ζαχαρωτά και άλλα κεράσματα

Αποχαιρετίστε τους μικρούς σας καλεσμένους με κεράσματα που θα τους αφήσουν μια γλυκιά ανάμνηση από το πάρτυ σας. Όλα τα παιδάκια τρελαίνονται για γλυκιές λιχουδιές που μπορούν να είναι τα κεντρικά σας δωράκια στο πάρτυ ή να συμπληρώσουν με τον καλύτερο τρόπο τις σακουλίτσες των δώρων. Μην ξεχάσετε να διακοσμήσετε τις συσκευασίες τους με κέφι και φαντασία ώστε να τις κάνετε ακόμα πιο διασκεδαστικές. Εδώ σας έχουμε μερικές από τις πιο δημοφιλείς ιδέες για λαχταριστά δωράκια και πως να τα φτιάξετε στο σπίτι:

  • Έτοιμα γλυκάκια: Γεμίστε τις σακουλίτσες των μικρών σας καλεσμένων με σοκολατάκια, ζαχαρωτά, τσίχλες και ζελεδάκια. Εύκολο, οικονομικό και εγγυάται την απόλαυση στα πρόσωπά τους!
  • Cakepops: Αν ψάχνετε για κάτι που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα τα cakepops είναι η καλύτερη λύση. Θρυμματίστε γεμιστά μπισκότα και περιχύστε τα με λιωμένο βούτυρο. Πλάστε τη ζύμη σε μπαλάκια και προσθέστε ένα μπαστουνάκι. Παγώστε για 15 λεπτά. Βουτήξτε τα μπαλάκια σε λιωμένο γλάσο και τοποθετήστε τα σε ένα κομμάτι φελιζόλ για να σταθεροποιηθούν. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε χρωματιστά τρουφάκια. Τα σπιτικά cakepop σας είναι έτοιμα! 
  • Μαλλί της γριάς: Ποιος δεν αγαπάει το μαλλί της γριάς; Μπορείτε να το φτιάξετε σπίτι σας και να δώσετε χαρά στους μικρούς σας καλεσμένους. Ρίξτε 3 κούπες ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει. Προσθέστε 1 φλιτζάνι σιρόπι καλαμποκιού, 1 φλιτζάνι νερό και ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Ζεσταίνετε το μείγμα στους 320 βαθμούς και ρίξτε το σε ένα δοχείο ανθεκτικό στη θερμότητα. Προσθέστε χρώμα τροφίμων και ανακατέψτε. Βυθίστε το σύρμα σας στο μείγμα και κρατήστε πάνω από τη λαδόκολλα. Κουνήστε το σύρμα μπρος-πίσω, ώστε να πέσουν λεπτές λωρίδες ζάχαρης πάνω στη λαδόκολλα μέχρι να δημιουργηθεί μια φωλιά από κλωστές ζάχαρης. Βάλτε το μαλλί της γριάς σε ξυλάκι για γλειφιτζούρι. Τα παιδάκια στο πάρτυ θα ξετρελαθούν με αυτή τη συνταγή!
  • Ζαχαρωτά: Τα ζαχαρωτά είναι η σίγουρη επιτυχία για κάθε πάρτυ. Μπορείτε να τα φτιάξετε σπίτι με αυτή τη γρήγορη συνταγή. Χτυπήστε ασπράδια 3 αβγών σε ένα μπολ μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Βάλτε σε άλλο μπολ 13 φύλλα ζελατίνης και 200 ml κρύο νερό. Στο τρίτο μπολ βάλτε 700 γραμμάρια ζάχαρη άχνη, μιάμιση κουταλιά υγρή γλυκόζη και 300 ml νερό σε μια κατσαρόλα. Ζεστάνετε το μείγμα μέχρι τους 130 C. Απομακρύνετε από τη φωτιά και προσθέστε τη ζελατίνη. Ενώστε το μείγμα με τα ασπράδια. Συνεχίστε να χτυπάτε το μείγμα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε χρώμα ζαχαροπλαστικής. Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα. Κοσκινίστε στο ταψί ζάχαρη άχνη και κορν φλάουρ. Ρίξτε το μείγμα, στρώστε με σπάτουλα και αφήστε να δέσει για 2 ώρες. Κόψτε τα ζαχαρωτά σε μικρά τετράγωνα κοσκινίζοντας ζάχαρη από όλες τις πλευρές. Βάλτε τα ζαχαρωτά σας σε αεροστεγείς σακουλίτσες ώστε να παραμείνουν φρέσκα και μαλακά για τους καλεσμένους σας. 
Παιδικό Πάρτυ
Κοινοποιήση
Καλάθι