Blog

Ιδέες για πρωτότυπες χριστουγεννιάτικες κάρτες

Τα Χριστούγεννα είναι η γιορτή που μας γεμίζει χαρά και η καλύτερη ευκαιρία για να δείξουμε την αγάπη μας στους κοντινούς μας ανθρώπους! Μια αγάπη που μπορούμε να τη δείξουμε με πράξεις, αλλά και να την εκφράσουμε με τα πιο όμορφα λόγια που έχουμε φυλάξει για αυτές τις μέρες και μπορούμε να τα αποτυπώσουμε σε μια χριστουγεννιάτικη κάρτα.

 Ιδέες για χριστουγεννιάτικες κάρτες

Η κάρτα μπορεί να συνοδεύει το δώρο σας ή να αποτελέσει από μόνη της ένα δώρο, ειδικά σε όσους βρίσκονται μακριά μας και τι καλύτερο από μία πρωτότυπη κάρτα! Υπάρχουν πολλές επιλογές στο εμπόριο από Κάρτες Χριστουγέννων και στο ακόλουθο άρθρο συγκεντρώσαμε τις καλύτερες ιδέες για να αποτυπώσετε τις ευχές σας με τον πιο όμορφο τρόπο.

DIY Κάρτες για παιδιά

Χριστουγεννιάτικες κάρτες DIY για παιδιά

Ο πιο εύκολος τρόπος για να μοιράσουν τα παιδιά σας την αγάπη τους στους φίλους τους, στον παππού, τη γιαγιά ή ακόμα και σε εσάς είναι να δημιουργήσουν μόνα τους τις κάρτες των Χριστουγέννων. Με λίγα υλικά που μπορεί να έχετε στο σπίτι, τη φαντασία τους και την δική σας καθοδήγηση μπορούν να υλοποιήσουν τις πιο όμορφες και πρωτότυπες ιδέες.

Οι αγαπημένες φιγούρες των παιδιών για τα Χριστούγεννα είναι ο Άγιος Βασίλης, ο χιονάνθρωπος, οι τάρανδοι, αλλά και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα. Πέρα από τον κλασικό τρόπο της ζωγραφικής, υπάρχουν διάφορα άλλα tricks που θα κάνουν τις κάρτες τους μοναδικές και θα αισθανθούν ότι ξεχωρίζουν.

Για να φτιάξουν τα παιδιά μία κάρτα με χριστουγεννιάτικα δέντρα, μπορούν να κόψουν χαρτόνι πράσινο ή ό,τι άλλο χρώμα θέλουν και να το κολλήσουν πάνω στην άσπρη κάρτα. Στη συνέχεια μπορούν να κόψουν το αστέρι με χαρτόνι κίτρινου χρώματος και να το κολλήσουν στην κορυφή, ενώ για τα στολίδια μπορούν να χρησιμοποιήσουν μπογιές, glitter ή ακόμα και κουμπιά διαφόρων μεγεθών και χρωμάτων. Ένας άλλος εξίσου έξυπνος τρόπος είναι να δημιουργήσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο από πράσινα σύρματα πίπας τα οποία θα κολλήσουν πάνω στο χαρτόνι ή εναλλακτικά η κάρτα να έχει το σχήμα δέντρου. 

Τα κουμπιά είναι μια καλή λύση και για τα υπόλοιπα αγαπημένα θέματα των παιδιών, αφού με 3 άσπρα κουμπιά και μερικές ζωγραφικές προσθήκες μπορεί να δημιουργηθεί ένας χιονάνθρωπος.

DIY Κάρτες με Washi Tapes

Χριστουγεννιάτικες κάρτες με washi tape

Τα washi tapes είναι παιχνιδιάρικα και μπορούν να δώσουν μια πιο ζωηρή νότα σε κάθε κάρτα. Θα τα βρείτε σε όλα τα μεγέθη και σε ό,τι σχήμα θέλετε, με εκείνα που κυριαρχούν να είναι τα πολύχρωμα και glitter. Μπορείτε να κολλήσετε το washi tape απευθείας επάνω στην κάρτα ή ακόμα και να δημιουργήσετε layers, για πιο εντυπωσιακή εμφάνιση. Όσο για το σχήμα; Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι πάντα αγαπημένο θέμα, αλλά μπορείτε να δημιουργήσετε ακόμα και στολίδια ή ό,τι άλλο μπορείτε να βάλετε με την φαντασία σας. 

Χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα 

Χριστουγεννιάτικες κάρτες με αυτοκόλλητα

Ακόμα μια έξυπνη ιδέα, η οποία μπορεί να στολίσει τις κάρτες σας ή να αποτελέσει από μόνο του μια δημιουργία είναι τα χριστουγεννιάτικα αυτοκόλλητα. Τα stickers που μπορείτε να βρείτε είναι ικανά να αποτυπώσουν μια ολοκληρωμένη χριστουγεννιάτικη εικόνα. Αν θέλετε να εντυπωσιάσετε, αγοράστε μια λευκή κάρτα και δημιουργήστε με τα αυτοκόλλητα την σκηνή της πρωτοχρονιάτικης νύχτας με τον Άγιο Βασίλη να έρχεται από την καμινάδα, να αφήσει τα δώρα κάτω από το δέντρο για να τα βρουν τα παιδιά το επόμενο πρωί. Λίγες νιφάδες χιόνι, ένα στολισμένο έλατο και οι τάρανδοι σίγουρα θα προσδώσουν στο τελικό αποτέλεσμα. 

Κάρτες για ενήλικες

Χριστουγεννιάτικες κάρτες DIY για ενήλικες

Τα Χριστούγεννα γινόμαστε όλοι παιδιά και ακόμα και εμείς οι ενήλικες πολλές φορές προτιμάμε να δημιουργήσουμε μόνοι μας τις ευχετήριες κάρτες που θέλουμε να χαρίσουμε στους αγαπημένους μας ανθρώπους. 

Όπως έχουν κερδίσει έδαφος τα τελευταία χρόνια τα χειροποίητα στολίδια και γούρια, το ίδιο συμβαίνει και με τις κάρτες. Ανάλογα με τον άνθρωπο για τον οποίο δημιουργούμε την κάρτα και τη σχέση που έχουμε μαζί του, θα επιλέξουμε το θέμα, το ύφος και τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουμε.

Μία πολύ ωραία ιδέα είναι οι 3D κάρτες. Αυτές δηλαδή που τις ανοίγουμε και αυτόματα ανοίγει ένα μέρος του σκηνικού. Μπορείτε να δημιουργήσετε μια 3D κάρτα με ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο ή ακόμα και έναν χιονάνθρωπο. Αν θέλετε κάτι πιο minimal και chic μπορείτε να κολλήσετε κουμπιά στο εξωτερικό μέρος της κάρτας, τα οποία θα αναπαριστούν τις χριστουγεννιάτικες μπάλες και χρυσή κλωστή από τις οποίες θα κρέμονται τα στολίδια.

Βέβαια, αν θέλετε να στείλετε τις ευχές σας σε έναν συνεργάτη ή στο αφεντικό σας, θα πρέπει να κινηθείτε σε κάτι πιο chic, όπως με χρυσά γράμματα σε μαύρο φόντο (δείτε αυτήν εδώ, για παράδειγμα).

Κάρτες με πρωτότυπα υλικά

Πρωτότυπες Χριστουγεννιάτικες κάρτες

Τα πρωτότυπα υλικά είναι αυτά που ψάχνουμε όλοι τα τελευταία χρόνια και η δημιουργία μιας κάρτας με διάφορα διακοσμητικά, τα οποία έχουμε ταυτίσει με τα Χριστούγεννα, όπως τα κουκουνάρια, είναι σίγουρα μια καλή ιδέα!

Ακόμα μια πρωτότυπη ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε stencil. Υπάρχουν πολλά σχέδια που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο ή ακόμα και να δημιουργήσετε τα δικά σας με χοντρό χαρτόνι, κόβοντας το σχήμα που θέλετε. Παίξτε με τα χρώματα και τις υφές και αφήστε τη φαντασία σας να δουλέψει. 

Αν η κάρτα είναι για κάποιο πολύ κοντινό σας πρόσωπο και θέλετε να μοιραστείτε τις προσωπικές σας στιγμές και να αποτυπώσετε τις αναμνήσεις σας η καλύτερη λύση είναι το κολάζ. Εκτυπώστε φωτογραφίες από προηγούμενες χριστουγεννιάτικες στιγμές σας, δημιουργήστε ένα ωραίο κολάζ και ευχηθείτε να περάσετε ακόμα περισσότερες στιγμές μαζί.

Κάρτες από ταινίες

 Χριστουγεννιάτικες κάρτες από ταινίες

Τόσο οι μικροί, όσο και οι μεγάλοι έχουμε τις αγαπημένες μας ταινίες για τα Χριστούγεννα και τι καλύτερο από το γράψετε τις ευχές σας σε μια θεματική κάρτα από την αγαπημένη ταινία του παραλήπτη; Θα βρείτε αποτυπωμένες σκηνές την κλασσική πλέον, χριστουγεννιάτικη ταινία «Μόνος στο σπίτι», αλλά και άλλες όπως το «Stars Wars» και το «Game of Thrones». Ενώ αν αναζητάτε κάτι πιο παιχνιδιάρικο και funky δεν λείπουν και οι κάρτες με τα έξυπνα λογοπαίγνια, όπως το «Oh,my deer!», ενώ για τους μικρούς μας φίλους πολλά cartoon πλέον έχουν αποτυπωθεί και έχουν πάρει χριστουγεννιάτικη όψη. Έτσι, μαζί με τον Άγιο Βασίλη, τους ταράνδους, το έλκηθρο και τα στολίδια, οι ήρωες από τα cartoon καταλαμβάνουν ολοένα και περισσότερο μέρος ακόμα και στις χριστουγεννιάτικες κάρτες.

Κάρτες με τα αγαπημένα μας κατοικίδια 

 Χριστουγεννιάτικες κάρτες με κατοικίδια

Οι καλύτεροι μας φίλοι, οι πιο πιστοί, αυτοί που μας δείχνουν την αγάπη τους καθημερινά, τα κατοικίδιά μας, δεν θα μπορούσαν να λείπουν φυσικά από τις γιορτινές αυτές μέρες, αφού αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας και της οικογένειας μας. Οι ιδέες πολλές και η έμπνευση που μας δίνουν καθημερινά ο σκύλος ή η γάτα μας ακόμα πιο μεγάλη. Σίγουρα υπάρχουν φορές που έχετε φωτογραφίσει το κατοικίδιο του φίλου σας σε μια απολαυστική στιγμή; Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να του ευχηθείτε με μια αντίστοιχη σκηνή και ένα χαριτωμένο λογοπαίγνιο που θα βρείτε σε δεκάδες χριστουγεννιάτικα σχέδια που σχετίζονται με τους αγαπημένους μας τετράποδους φίλους. Θα το εκτιμήσουν αφάνταστα και εσείς θα δείξετε πόσο εκτιμάτε εκείνους, αλλά και τα κατοικίδιά τους.

Merry Christmas στη νέα εποχή

Ψηφιακή κάρτα

Τέλος, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ιδέες για εκείνον τον φίλο που τα βλέπει όλα ψηφιακά. Εμείς επιμένουμε παραδοσιακά και μας συγκινούν οι πρωσοποποιημένες ευχές που τις γράφουμε χειρόγραφα με όλη μας την αγάπη, αλλά προσαρμοζόμαστε στη νέα εποχή και κάνουμε ακόμα και τους φανατικούς του digital να εντυπωσιαστούν από ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο που έχει τη μορφή ψηφιδωτού και σίγουρα το pop-up στοιχείο θα φωτίσει το γραφείο του!

Απλή, λαμπερή, χαρούμενη, πολύχρωμη, απλή ή φανταχτερή, όποια χριστουγεννιάτικη κάρτα και αν επιλέξετε για να μοιράσετε τις ευχές σας φέτος τα Χριστούγεννα, το μόνο σίγουρο είναι πως θα μπείτε στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα και ο χρόνος που έχετε αφιερώσει για να δημιουργήσετε ή να βρείτε την καλύτερη επιλογή και οι ειλικρινείς ευχές σας είναι αυτό που μετράει για όλους! 

Διαβάστε εδώ για Ιδέες για δώρα Χριστουγέννων!