Blog

Halloween: Ιδέες για ένα τρομακτικό πάρτυ

Halloween: Ιδέες για ένα τρομακτικό πάρτυ
Halloween: Ιδέες για ένα τρομακτικό πάρτυ

Το Halloween υπάρχει εδώ και περισσότερα από χίλια χρόνια. Αρχικά, ξεκίνησε ως μια θρησκευτική γιορτή, αλλά με την πάροδο των αιώνων, τα θρησκευτικά της στοιχεία εξαφανίστηκαν. Σήμερα το Halloween θεωρείτε ευκαιρία για διασκέδαση, πάρτυ και ντύσιμο με εντυπωσιακές στολές.
Η προέλευση του Halloween μπορεί να εντοπιστεί στο αρχαίο κελτικό φεστιβάλ γνωστό ως Samhain, το οποίο πραγματοποιείται την 1η Νοεμβρίου σε σύγχρονα ημερολόγια. Πιστεύεται ότι εκείνη την ημέρα, οι ψυχές των νεκρών επέστρεφαν στα σπίτια τους, έτσι οι άνθρωποι ντύνονταν με στολές και άναβαν φωτιές για να αποτρέψουν τα πνεύματα. Με αυτόν τον τρόπο, δημοφιλείς στολές όπως αυτές των μαγισσών, των φαντάσματων και των καλικαντζάρων συνδέθηκαν με αυτή την γιορτή.

Όπως κάθε χρόνο το Halloween εορτάζεται το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου, αφού αποτελεί την κομβική εκείνη στιγμή του χρόνου όπου οι εποχές αλλάζουν, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι αποτελεί το όριο μεταξύ αυτού του κόσμου και του επόμενου.

Αν και αυτή η γιορτή ξεκίνησε στις κελτικές περιοχές της Ιρλανδίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, εξαπλώθηκε γρήγορα σε άλλα μέρη του κόσμου όπως η Ελλάδα. Μάλιστα, με την πάροδο του χρόνου, το Halloween εξελίχθηκε σε μια μέρα δραστηριοτήτων όπως το γνωστό φάρσα ή κέρασμα, το σκάλισμα φαναριών σε τεράστιες κολοκύθες, εορταστικές συγκεντρώσεις, φόρεμα τρομακτικών στολών, και φυσικά, φαγητό και γλυκά.

Τα Halloween πάρτυ έχουν καθιερωθεί τόσο για παιδιά όσο και για τους ενήλικες και έγιναν ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να γιορτάσουμε την ημέρα. Τα πάρτυ επικεντρώθηκαν σε τρομακτικά αξεσουάρ, παιχνίδια, φαγητά της εποχής και γιορτινά κοστούμια. 

12 βήματα για ένα πραγματικά τρομακτικό πάρτυ!

Ανακοίνωσε από νωρίς σε όλους σου τους φίλους ότι ετοιμάζεις το πιο σκοτεινό Halloween πάρτυ και προκάλεσε τους να φορέσουν την πιο τρομακτική στολή τους. Τώρα, το μόνο που πρέπει να σε απασχολεί είναι οι ετοιμασίες.

1. Δείξε ότι εδώ είναι το πάρτυ!

Προσοχή Halloween!

Στην είσοδο του σπιτιού σου βάλε μπαλόνια Halloween και προειδοποιητικές ταινίες ή πινακίδες, που ενημερώνουν τους καλεσμένους σου ότι εισέρχονται με δική τους ευθύνη καθώς το σπίτι είναι στοιχειωμένο ή έχει ζόμπι ή έχει τέρατα ή και τα τρία. Άραγε έχουν το θάρρος να ανοίξουν την πόρτα; Μπορείς ακόμη να βάλεις στα σκαλιά κολοκύθες με τρομακτικές γκριμάτσες ή φαναράκια με κεράκια που σηματοδοτούν ότι κάτι πρόκειται να συμβεί. 

2. Ματωμένος καθρέφτης.

Κραγιόν στον καθρέφτη

Η διακόσμηση του χώρου του πάρτυ είναι σημαντική. Γιατί όμως να μην επεκταθείς και στους υπόλοιπους χώρους; Σκέψου να ανοίγεις την πόρτα του μπάνιου και εντελώς τυχαία να μην λειτουργούν όλα τα φώτα. Τώρα φαντάσου μαύρες νυχτερίδες να πετάνε πάνω από το κεφάλι σου και εκεί που χαμηλώνεις το βλέμμα σου και κοιτάς τον καθρέφτη σε περιμένει «I see you».

Χρησιμοποίησε ένα κόκκινο κραγιόν ή νερομπογιά και γράψε το μήνυμα που θα τρομάξει περισσότερο τους φίλους σου. 

3. Χέρι και κεφάλι στο ψυγείο

Κεφάλι στο ψυγείο

Κάποιος ανοίγει ανέμελα το ψυγείο να πάρει κάτι και ξάφνου αντικρίζει ένα κομμένο χέρι, σαν αγορασμένο από κάποιο εφιαλτικό δολοφόνο χασάπη.  Μια ανατριχιαστική και τρομακτική έκπληξη και ταυτόχρονα πολύ εύκολη να το προσθέσεις στο πάρτυ σου, καθώς διατίθεται έτοιμο. 

Όμορφη προσθήκη το κομμένο κεφάλι στο βάζο, όπου εκεί θα χρειαστεί να κάνεις κάμποση χειροτεχνία μόνος σου. Σε περίπτωση που έχεις δεξιότητες επεξεργασίας εικόνας, δες τις οδηγίες εδώ.

 Μπορείς να κάνεις αντίστοιχες κατασκευές με πλαστικά μάτια ή νεκροκεφαλές.

4. Τραπέζι

Τραπέζι Halloween

Στήσε το τραπέζι με τα απαραίτητα αξεσουάρ όπως πιατάκια, ποτηράκια και χαρτοπετσέτες στο κλίμα του πάρτυ. Τοποθέτησε μερικά αξεσουάρ που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι καλεσμένοι σου για να ενισχύσουν την στολή τους και να την κάνουν ακόμη πιο τρομακτική. Βάλε μερικές μπογιές για να βάψουν το πρόσωπό τους, μάσκες, πλαστικά μαχαίρια, νεκροκεφαλές και κόκκαλα. Έτσι όλοι θα είναι έτοιμοι για το Halloween.

5. Ματωμένα δάχτυλα

δάχτυλα hot dog

Κάθε πάρτυ έχει και μερικά σνακ. Μην ξεχάσεις να κάνεις το φαγητό του πάρτυ σου όσο το δυνατόν πιο τρομακτικό. Θα χρειαστούν μερικά ψεύτικα μέρη του σώματος, όπως τα δάχτυλα των χεριών, κόκαλα και μάτια σε πιάτα με σνακ. Βεβαιώσου ότι θάβονται ελαφρώς, ώστε να μην φαίνονται εύκολα μέχρι κάποιος να σηκώσει την μπουκιά του. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις ένα μπουφέ όπου θα χρησιμοποιήσεις έναν ψεύτικο σκελετό ως βάση για να σερβίρεις τεμαχισμένο κρέας ντελικατέσεν με τον πιο ανατριχιαστικό τρόπο. 

Ακόμη, βράσε μερικά λουκάνικα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Άσε τα λουκάνικα να παγώσουν και με ένα μαχαίρι σχεδίασε τα νύχια των δαχτύλων. Έπειτα σε ένα πιάτο βάλε μπόλικη κέτσαπ και άσε τα ματωμένα λουκάνικα δίπλα. 

6. Γλυκά σνακς

Halloween-σνακς

Κόψε το μήλο σε φέτες και βάλε τους χυμό λεμονιού. Σε ένα μικρό μπολ, ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο, το τυρί κρέμα και την κανέλα μέχρι να αναμειχθούν. Άπλωσε περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού στη μία πλευρά της φέτας του μήλου. Πάνω από το καθένα τοποθέτησε μια δεύτερη φέτα, πιέζοντας για να σχηματιστούν τα χείλη. Εάν θέλεις, βάλε και μερικά marshmallows πάνω στο φυστικοβούτυρο για να μοιάζουν με δόντια. 

7. Παγωμένη ατμόσφαιρα

Τρομακτική ατμόσφαιρα

Φτιάξε μια δροσερή ατμόσφαιρα. Ανεξάρτητα από το πού επιλέγεις να πραγματοποιήσεις το τρομακτικό πάρτυ σου, είναι σημαντικό να κάνεις το μέρος πραγματικά τρομακτικό. Βάλε μερικά τρομακτικά ηχητικά εφέ στο στερεοφωνικό και χαμηλώστε τα φώτα. Για να κάνεις το πάρτι πραγματικά τρομακτικό, χρησιμοποιήστε μια μηχανή ομίχλης για να δημιουργήσεις μια ψυχρή ατμόσφαιρα στο σπίτι.

Ακόμα κι αν οι καλεσμένοι του πάρτυ σου δεν φοβούνται το σκοτάδι, θα αρχίσουν να φοβούνται αν τα φώτα σβήσουν τυχαία. Ζήτησε από κάποιον να κατεβάσει τον γενικό διακόπτη της ηλεκτρικής ενέργειας από τον πίνακα του σπιτιού σου σε μια προκαθορισμένη ώρα. Μπορείς να αντιδράσεις σαν να τρόμαξες και να απογοητεύτηκες και σαν να μην ξέρεις τι συμβαίνει. Μπορείς να σχολιάσεις ότι τα φώτα του δρόμου και τα φώτα του γείτονα είναι ακόμα αναμμένα. Για λίγο παραπάνω τρόμο, ζήτα μερικούς φίλους να σέρνονται στο πάτωμα του δωματίου, πιάνοντας τους αστραγάλους των καλεσμένων.

8. Αράχνες και τέρατα

αράχνες και τέρατα

Κρέμασε από το ταβάνι σου διακοσμητικούς ιστούς αράχνης και μέσα σε αυτούς στερέωσε αράχνες. Υπάρχουν και ιστοί που φωσφορίζουν στο σκοτάδι κι έτσι, κάθε φορά που τα φώτα θα σβήνουν -εντελώς τυχαία- οι ιστοί αυτοί γίνονται όλο και πιο αισθητοί. Κρέμασε από το ταβάνι διακοσμητικά ώστε να χαϊδεύουν τους ώμους των καλεσμένων σε κάθε τους βήμα. Άραγε όταν τα φώτα σβήνουν θα είναι ίδια η αίσθηση;

Διακόσμησε τα παράθυρα του σπιτιού σου με αυτοκόλλητες αράχνες και αφίσες με ζόμπι. Θα τολμήσει να πλησιάσει κανείς;

9. Φάρσα ή κέρασμα;

Φάρσα ή κέρασμα

Γράψε σε μικρά χαρτάκια διάφορα αιτήματα και κρύψε τα σε διάφορα σημεία μέσα στο σπίτι. Κάτω από μερικά πιάτα ή ποτήρια, δίπλα σε ένα βάζο ή κάτω από ένα μαξιλάρι. Τι θα συμβεί σε όποιον δεν μπορέσει να φέρει εις πέρας τις «διαταγές» που θα βρει μπροστά του; Γράψε διάφορα πράγματα που θα ήθελες οι φίλοι σου να κάνουν ή να εξομολογηθούν. Αν είναι καλά παιδιά θα πάρουν την ανταμοιβή τους. 

10. Φάρσα

Φάρσα μούμια

Συνεννοήσου με έναν φίλο σου και τύλιξε τον με χαρτί τουαλέτας για να μοιάζει με μούμια ή κάποια τρομακτική στολή ζόμπι. Εκείνος ακίνητος πρέπει να σταθεί πίσω από κάποια πόρτα…έως ότου κάποιος να την ανοίξει. Μπορεί να κάτσει πίσω από την πόρτα της εισόδου ή την πόρτα του μπάνιου. Θυμήσου να κρατήσεις τα αντίστοιχα ντοκουμέντα από αυτή την στιγμή για να γελάσετε αργότερα με τις αντιδράσεις τους. 

11. Μάτια-Μάτια παντού 

Μάτια

Βάλε ψεύτικα μάτια παντού. Μέσα σε φαγητά ή σε κανάτες με ροφήματα. Χρησιμοποίησε λευκά μπαλόνια και με έναν μαύρο μαρκαδόρο ζωγράφισε μάτια και γέμισε το χώρο με μπαλόνια. Δημιούργησε την αίσθηση ότι τα φαντάσματα του Halloween σας παρακολουθούν συνεχώς. 

12. Photobooth

στικάκια Halloween

Διάλεξε τον σωστό χώρο. Θέλεις οι καλεσμένοι σου να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι να τραβήξουν φωτογραφίες, αλλά θέλεις επίσης να τους δώσεις λίγο χώρο για να το κάνουν. Για αρχή, βρες έναν χώρο όπου οι επισκέπτες μπορούν να έχουν πρόσβαση για να βγάλουν φωτογραφίες, αλλά όχι ένα μέρος όπου θα συγκεντρωθεί κόσμος (όπως δίπλα στα σνακ ή τα ποτά) κατά τη διάρκεια του πάρτυ. Άφησε εκεί στικάκια photo-booth, ώστε οι φωτογραφίες να γίνουν χαρακτηριστικές της περίστασης.

Οι καλεσμένοι είναι συνήθως συγκεντρωμένοι γύρω από το τραπέζι, οπότε χρησιμοποίησε την είσοδο του σπιτιού ή κάποιο άλλο ήσυχο μέρος για το σκηνικό της φωτογράφισης του πάρτυ. Διάλεξε ένα σημείο που να το βλέπουν όλοι όταν φτάνουν και τους ενθαρρύνει να τραβήξουν φωτογραφίες καθώς μπαίνουν ή πριν φύγουν.

Κρέμασε στον τοίχο ένα πανί με μερικά διακοσμητικά σημαιάκια να κρέμονται στο πάνω μέρος του ή διάλεξε μια τρομακτική αφίσα και δημιούργησε το τέλειο σκηνικό για να φωτογραφηθούν οι φίλοι σου. Ό,τι και να διαλέξεις φρόντισε να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να χωράνε 3-4 άτομα. 

Μία άλλη ιδέα είναι να βάλεις σε κάποιο σημείο του σπιτιού σου μια μεγάλη διακοσμητική αφίσα, όπως αυτή, όπου οι καλεσμένοι σου μπορούν να φωτογραφίζονται! Σημαντικό tip: Φρόντισε ώστε ο φωτισμός στο σημείο αυτό να είναι καλός. 

Σε κάθε περίπτωση το πιο σημαντικό συστατικό για ένα πετυχημένο πάρτυ είναι η καλή διάθεση. Χαρούμενο Halloween σε όλους! Δεν χόρτασες να διαβάζεις για το Halloween; Διάβασε ακόμη περισσότερα εδώ.

13. Μουσική & Ταινίες Halloween

Στη συνταγή για ένα τέλειο πάρτυ δεν θα μπορούσε να λείπει και η κατάλληλη spooky μουσική. Ανέβασε τη διάθεση των μικρών και μεγάλων καλεσμένων ανάλογα με το θέμα που έχεις διαλέξει στο Halloween πάρτυ σου!

Για τους μικρούς μας καλεσμένους τραγούδια όπως η μάγισσα και το this Halloween είναι ασφαλείς επιλογές για να βάλουν τους μικρούς μας φίλους στο mood της βραδιάς. Μπορείτε επίσης να διαλέξετε μία από τις πολλές λίστες τραγουδιών και να την αφήσετε να παίζει non stop!

Αν οι καλεσμένοι σας ανήκουν σε μεγαλύτερη ηλικιακή ομάδα τότε σας έχουμε τα πιο ανατριχιαστικά soundtrack από τις πιο διάσημες ταινίες τρόμου του κινηματογράφου! Φτιάξτε ατμόσφαιρα παρέα με τα κακά παιδιά του cinema, συνδυάστε τα τρομακτικά είδη πάρτυ μας με την κατάλληλη λίστα μουσικής και γιατί όχι και με έναν Halloween μαραθώνιο ταινιών. Βρείτε 40 από τις πιο τρομακτικές ταινίες εδώ.

Σας εγγυόμαστε ότι σε αυτό το πάρτυ θα μείνουν όλοι με κομμένη την ανάσα!

Διάβασε επίσης: