Blog

14 Πράγματα που μπορεί να ξέχασες για τον γάμο σου

14 Πράγματα που μπορεί να ξέχασες για τον γάμο σου

Είναι αδιαμφισβήτητο πως ένας γάμος χρειάζεται πάρα πολλή προετοιμασία. Κάποιοι προετοιμάζονται για αυτή την στιγμή που θα αλλάξει την ζωή τους για μερικούς μήνες ή ακόμα και για έναν ολόκληρο χρόνο. Αν έχετε ήδη ξεκινήσει τις ετοιμασίες γι’ αυτή την υπέροχη ημέρα, σίγουρα έχετε ολόκληρες λίστες με πράγματα που δεν θέλετε να ξεχάσετε βρείτε όπως για παράδειγμα το νυφικό φόρεμα, τα ρούχα του γαμπρού, την εκκλησία που θα πραγματοποιηθεί το μυστήριο, ποιοι θα είναι οι καλεσμένοι σας, πού θα γίνει το τραπέζι μετά τον γάμο, και άλλα πολλά.

Στολισμός γάμου

Είναι τόσες πολλές οι λεπτομέρειες όμως, που λογικό είναι κάτι να σας ξεφύγει μέσα στην ευτυχισμένη τρέλα των προετοιμασιών. Έτσι λοιπόν δημιουργήσαμε αυτή την λίστα, για να σιγουρευτείτε πως ο γάμος σας – ή και ο γάμος στον οποίο βοηθάτε να πραγματοποιηθεί, αν είστε κουμπάρα, κουμπάρος ή αδερφή της νύφης –  δεν θα είναι κάτι λιγότερο από την πιο όμορφη μέρα της ζωής σας ως τώρα!

1. Πλάνο σε Περίπτωση Κακοκαιρίας

Πλάνο για Κακοκαιρία

Ο καιρός είναι πιθανά ο πιο απρόβλεπτος παράγοντας όταν  προετοιμαζόμαστε για κάτι σημαντικό όπως ένας γάμος. Κυρίως αν ο γάμος σας έχει κανονιστεί ότι θα είναι την εποχή της άνοιξης ή του φθινοπώρου, υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες η βροχή να θέλει να συμμετάσχει στην γιορτή σας. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να έχετε ένα Β’ Πλάνο, και να προσαρμόσετε λίγο κάποια πράγματα. Για παράδειγμα, αν θέλατε να κάνετε το τραπέζι σας σε εξωτερικό χώρο, ίσως να χρειαστεί να μεταφέρετε τον εορτασμό σε έναν χώρο ο οποίος ναι μεν είναι εσωτερικός αλλά έχει μεγάλα παράθυρα και περιβάλλεται από κήπο, έτσι ώστε να μπαίνει το φυσικό φως και να έχετε και την επιλογή του εξωτερικού χώρου. Επίσης, μερικές μέρες πριν την ημέρα του γάμου σας καλό θα είναι να κοιτάξετε μια τελευταία φορά το δελτίο καιρού. Στην περίπτωση που δείξει βροχόπτωση τις ώρες που θα προσέρχεστε προς την εκκλησία, καλό θα είναι να πάρετε μερικές μεγάλες ομπρέλες και να βρείτε κάποιες εναλλακτικές επιλογές παπουτσιών για την νύφη και τον γαμπρό, έτσι ώστε ο καιρός να μην σας δυσκολέψει. 

2. Κιτ με τα Αναγκαίως Απαραίτητα

Γάμος: Κιτ με τα απαραίτητα

Απροσδόκητες καταστάσεις, πέρα από τον καιρό, μπορεί να συμβούν πριν ή κατά τη διαρκεί του γάμου σας. Για παράδειγμα, μπορεί το φόρεμα ή το ρούχο κάποιου να πιαστεί οπουδήποτε και να σκιστεί λιγάκι, να χρειαστεί κάποιο ρούχο μία παραμάνα, να χτυπήσει κατά λάθος κάποιο παιδάκι καλεσμένων, ακόμα και να λερωθεί το ίδιο το νυφικό με κάποιο ποτό ή φαγητό την ώρα του τραπεζιού. Γι’ αυτό μπορείτε να φτιάξετε ένα μικρό Emergency Kit (Κιτ με τα Αναγκαίως Απαραίτητα), που θα περιέχει ραφτικά, παραμάνες, επιδέσμους και hansaplast, ίσως λίγη μάσκαρα κραγιόν για την νύφη, μέχρι και ένα μικρό καθαριστικό λεκέδων που δρα άμεσα και γρήγορα. Κάπως έτσι θα έχετε κάτι λιγότερο ακόμα να σας αγχώνει!

3. Πυροτεχνήματα

Πυροτεχνήματα Γάμου

Αν θέλετε να δώσετε στον γάμο σας μια ιδιαιτερότητα που θα αφήσει την ημέρα αυτή ακόμα πιο αξέχαστη, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυροτεχνήματα γάμου! Το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τα αφήσετε να λάμψουν στον ουρανό αφού βγει το ζευγάρι από την εκκλησία, την ώρα που το ζευγάρι θα φτάνει στο τραπέζι της δεξίωσης, αφού τελειώσει ο χορός του ζευγαριού ή ακόμα και λίγο πριν φτάσει η δεξίωση στο τέλος της και φύγουν οι καλεσμένοι. Οι επιλογές είναι αμέτρητες και κάτι τέτοιο θα αφήσει ακόμα μια νότα ευτυχίας σε όλους. 

4. Χάρτινα Φαναράκια

Γάμος: Χάρτινα Φαναράκια

Αν έχετε ονειρευτεί έναν γάμο ή ένα τραπέζι δεξίωσης κοντά στην παραλία, κάτι εντυπωσιακό που θα μπορούσατε να κάνετε, είναι να ανάψετε χάρτινα φαναράκια και να τα αφήσετε στον αέρα με τους καλεσμένους σας. Αποτελεί μία από τις αρχαιότερες παραδόσεις της Κίνας, όπου και αφήνουν χιλιάδες φαναράκια στον αέρα κατά την διάρκεια των γιορτών τους. Το θέαμα είναι αλήθεια εντυπωσιακό και θα είναι μια ξεχωριστή στιγμή που θα μοιραστείτε με τους σημαντικούς σας ανθρώπους.

5. Παιχνίδια για Παιδιά

Γάμος: Παιχνίδια για Παιδιά

Μερικοί από τους καλεσμένους σας πιθανόν να φέρουν και τα παιδάκια τους μαζί στην δεξίωση του γάμου. Ίσως λοιπόν να είναι μια εξαιρετική ιδέα να οργανώσετε έναν μικρό χώρο στον οποίο θα μπορούν να παίξουν και να περάσουν καλά και οι μικροί φίλοι! Θα μπορούσατε να τους δώσετε παιχνιδάκια που κάνουν φούσκες, ξυλομπογιές και χαρτιά με σχέδια για να ζωγραφίσουν, ή και κάτι πιο εντυπωσιακό, όπως να οργανώσετε το σπάσιμο μιας πινιάτας. Μπορείτε επίσης να προσλάβετε κάποιον να τους ζωγραφίσει τα προσωπάκια με χρώματα και σχέδια που τους αρέσουν. Μπορεί ο γάμος να μην είναι παιδικό πάρτι, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να προσέξετε όλους τους καλεσμένους είτε είναι μεγάλοι ή μικροί!

6. Βιβλίο Ευχών

 Γάμος: Βιβλίο Ευχών

Ένα Βιβλίο Ευχών είναι σίγουρα κάτι που θα χρειαστείτε για την δεξίωση και κάτι που θα έχετε μαζί σας να σας θυμίζει τις υπέροχες στιγμές που περάσατε χρόνια αργότερα. Ανάλογα με το θέμα που έχετε επιλέξει για το μέρος που θα κάνετε το τραπέζι, μπορείτε να προμηθευτείτε κάτι αντίστοιχο ή ένα πιο ξεχωριστό βιβλίο ευχών. Φροντίστε να περάσει από τα χέρια όλων των καλεσμένων, και μπορείτε επίσης να τους δώσετε να διαλέξουν διαφορετικά χρώματα στιλό στον καθένα, για να δώσετε μια πιο προσωπική και ευχάριστη πινελιά στην όλη διαδικασία! 

7. Ευχαριστήρια Καρτελάκια

 Γάμος: Ευχαριστήρια Καρτελάκια

Όσους ανθρώπους και να επιλέξατε να καλέσετε στον γάμο σας, θα είναι πολύ όμορφο να βρείτε κάπως να τους ευχαριστήσετε που επέλεξαν να μοιραστούν αυτή την ιδιαίτερη μέρα μαζί σας. Ένας καλός τρόπος να το πετύχετε αυτό είναι να πάρετε ευχαριστήρια καρτελάκια που θα γράφετε στον κάθε καλεσμένο σας ξεχωριστά, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη σας. Μπορείτε να τα τοποθετήσετε στις θέσεις τους στο τραπέζι του γάμου, έτσι ώστε να είναι μια μικρή έκπληξη γι’ αυτούς!

8. Αριθμοί Τραπεζιών

 Αριθμοί Τραπεζιών Γάμου

Αν έχετε πάνω από δύο τραπέζια στην δεξίωση, καλό θα είναι να τα οργανώσετε λίγο περισσότερο και για εσάς αλλά και για τους ανθρώπους που θα βοηθήσουν για την πραγματοποίηση αυτής της γιορτής. Υπάρχουν διάφορα είδη αριθμών τραπεζιού που θα σας βοηθήσουν να αριθμήσετε τα τραπέζια σας. Μπορεί να μην σας φαίνεται πολύ σημαντικό, αλλά παρ’ όλ’ αυτά είναι μια λεπτομέρεια που θα αποδειχτεί πολύ βοηθητική την ώρα που θα τρέχετε πάνω κάτω στην αίθουσα της δεξίωσης ως νεόνυμφοι και θα πρέπει να θυμάστε πού κάθεται ποιος, και ποιον θα πάτε να χαιρετήσετε! 

 9. Πινακίδες Αυτοκινήτων

Πινακίδες Αυτοκινήτων Γάμου

Είτε θέλετε να το κάνετε δώρο στους νιόπαντρους, είτε θέλετε να το κάνετε δώρο στην μέλλουσα γυναίκα σας ή στον μέλλοντα σύζυγό σας, μια πινακίδα αυτοκινήτου που θα λέει “Just Married” ή που θα αναγράφει τα ονόματά σας, είναι μια γλυκιά λεπτομέρεια που θα μπορούσατε να προσθέσετε στην ημέρα του γάμου σας. Είναι ένα οικονομικό και χρηστικό δώρο καθώς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι τα τις κολλήσετε στην ήδη υπάρχουσα πινακίδα σας, είναι η έτοιμη ταινία διπλής όψεως που έχει πάνω η πινακίδα γάμου!

 10. Διακοσμητικό Topper Γαμήλιας Τούρτας

Διακοσμητικό Topper Γαμήλιας Τούρτας

Κάτι που σίγουρα σας ξέφυγε καθώς προετοιμάζετε τον γάμο σας, είναι ένα διακοσμητικό topper που θα μπει πάνω στην γαμήλια τούρτα. Σίγουρα θα έχετε φροντίσει το ίδιο το γλυκό να είναι ιδιαίτερο και εντυπωσιακό, αλλά ένα topper θα του δώσει μια ακόμα πιο προσωπική λεπτομέρεια. Επίσης, αφού εσείς και οι καλεσμένοι σας την απολαύσετε, θα μπορούσατε να το κρατήσετε και να το βάλετε σε ένα κουτί αναμνήσεων του γάμου σας! Θα είναι άλλη μια γλυκιά ανάμνηση από εκείνη την ημέρα!

 11. Κεντρικό Διακοσμητικό Τραπεζιού

 Γάμος: Διακοσμητικό Τραπεζιού

Έχετε σίγουρα μεριμνήσει για μια θεματική διακόσμηση των τραπεζιών της δεξίωσης η οποία θα ταιριάζει με τον χώρο και με τους χαρακτήρες των μελλοντικών νεόνυμφων. Κάτι στο οποίο θα χρειαστεί να δώσετε ιδιαίτερη σημασία είναι το διακοσμητικό στο κέντρο του τραπεζιού, καθώς θα είναι το πρώτο σημείο που θα πηγαίνουν τα μάτια του καλεσμένου. Από βάζα γεμάτα με χρωματιστά κομφετί, ή αληθινές ή ψεύτικες ανθοδέσμες, έχετε τόσες επιλογές για να βάλετε άλλη μια προσωπική πινελιά στην δεξίωσή σας. 

 12. Κρεμαστά Λαμπάκια

 Κρεμαστά Λαμπάκια Γάμου

Για μια πλήρως ατμοσφαιρική βραδινή δεξίωση, πρέπει να θυμηθείτε να κρεμάσετε γιρλάντες από λαμπάκια. Ανάλογα με την εποχή που έχετε αποφασίσει να κάνετε τον γάμο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ανάλογα σχήματα για τα λαμπάκια. Για παράδειγμα, το καλοκαίρι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γιρλάντες με φωτάκια σε σχήμα αστεριών, που θα συνοδεύουν τον έναστρο ουρανό! Είναι μια λεπτομέρεια που θα δώσει μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα στην δεξίωση. 

13. Μπαλόνια

Μπαλόνια Γάμου

Τα μπαλόνια είναι σίγουρο πως δεν είναι μόνο για την διακόσμηση των παιδικών πάρτι. Με τον σωστό τρόπο και τα ταιριαστά χρώματα με τον χώρο της δεξίωσης, μπορούν να γίνουν μια ξεχωριστή και ευχάριστη διακόσμηση γάμου!Εννοείται βέβαια πως αν υπάρχουν παιδάκια ανάμεσα στους καλεσμένους, θα γίνει ακόμα ένα δωράκι γι’ αυτά. Άλλος ένας λόγος να βρίσκονται τα μπαλόνια στην δεξίωσή σας!

 14. Κανονάκι με Κομφετί

Κανονάκια κομφετί γάμου

Τα κανονάκια κομεφτί, χρησιμοποιούνται κυρίως στην Αγγλία λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος. Παρ’ όλ’ αυτά είναι κάτι που μπορείτε να έχετε και στα τραπέζια της δεξίωσης! Αφήστε και ένα μικρό σημείωμα δίπλα από κάθε ένα λέγοντας να τα χρησιμοποιήσουν οι καλεσμένοι σας την ώρα που θα μπει στον χώρο το ζευγάρι, και θα δημιουργήσετε σίγουρα μια φαντασμαγορική και υπέροχη στιγμή!

Κοινοποιήση