Blog

Ιδέες για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ιδέες για του Αγίου Βαλεντίνου

Μία από τις παγκόσμια καθιερωμένες ημέρες μνήμης είναι και η Ημέρα των Ερωτευμένων. Ο Έρωτας, ο θεός της αγάπης και της ερωτικής έλξης, ήταν γιος της θεάς της ομορφιάς Αφροδίτης και συμβολίζεται με ένα μωρό που κρατά το τόξο του έρωτα. Γιορτάζεται στις 14 Φεβρουαρίου, ημέρα που έφυγε από την ζωή ο Άγιος Βαλεντίνος. Ο συσχετισμός του με τον έρωτα γεννήθηκε μέσα από την λογοτεχνία την περίοδο που μεσουρανούσε ο ιπποτικός έρωτας μέσα από αναφορές διάσημων λογοτεχνών η φήμη του συνδέθηκε με τον ρομαντισμό και την αγάπη που τον συντροφεύει μέχρι και σήμερα.


Κάθε χρόνο την συγκεκριμένη μέρα ο ερωτισμός ξεχειλίζει, ζευγάρια από κάθε μέρος του πλανήτη ψάχνουν να βρουν τους πιο δημιουργικούς και τολμηρούς τρόπους για να δείξουν την αγάπη τους στο άλλο τους μισό. Εμείς σας βγάζουμε από την δύσκολη θέση έχοντας μαζέψει αρκετές ιδέες γεμάτες γλυκές, ρομαντικές και πρωτότυπες προτάσεις για να σας μείνει αξέχαστος ο φετινός Βαλεντίνος.


Τι μπορούμε να κάνουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Αγίου Βαλεντίνου - Ιδέες


Ό,τι και αν σχεδιάζουμε να κάνουμε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, χρειάζεται να πηγάζει από την ιδιοσυγκρασία μας ως ζευγάρι, από το τι μας ταιριάζει και το τι θα θέλαμε να ζήσουμε ακόμα. Την αγάπη μας την εκδηλώνουμε καθημερινά. Έτσι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ιδανική για να την αξιοποιήσουμε ως μια δήλωση του έρωτα μας και ίσως να γίνομαι ακόμα πιο τολμηροί με το ταίρι μας απογειώνοντας έτσι την σχέση μας.


Ας ζήσουμε ξανά το πρώτο μας ραντεβού και ας αλλάξουμε ότι θέλουμε στο σενάριο της γνωριμίας μας. Να ντυθούμε, να ετοιμαστούμε και να νιώσουμε το τότε χτυποκάρδι. Ευκαιρία να ετοιμάσουμε μια έκπληξη, κάτι ρομαντικό, που ξέρουμε ότι θα ευχαριστούσε το άλλο μας μισό.

 Αγίου Βαλεντίνου - Λόγοι για να μείνετε σπίτι

Αν θα μείνουμε σπίτι, με χαμηλό φωτισμό και απαλή μουσική θα δημιουργηθεί μια όμορφη ατμόσφαιρα. Κεριά, ροδοπέταλα, κουτάκια σε σχήμα καρδιάς, μπαλόνια Αγίου Βαλεντίνου θα την κάνουν ακόμα πιο ρομαντική. Μπορούμε να κάνουμε αρκετές δραστηριότητες μέσα στο σπίτι όπως ένα ζεστό αφρόλουτρο παρέα με μουσική, κρασί και κεριά θα γίνει ακόμα πιο απολαυστικό.
Τραγούδια όπως το «Careless whisper», το «Thinking out loud» και το «All of me» σίγουρα θα απογειώσουν την ατμόσφαιρα δίνοντας ακόμα περισσότερη ερωτική διάθεση. Και μιας και ο έρωτας περνάει λέει απ’ το στομάχι, το γλυκό δεν θα μπορούσε να λείπει και συγκεκριμένα οτιδήποτε έχει να κάνει με σοκολάτα είναι must.
Διαλέξτε την αγαπημένη σας ταινία, ή λόγω της ημέρας μια ρομαντική όπως το «Έχετε μήνυμα στον υπολογιστή σας», το «Pretty Woman» ή αν θέλετε να ανάψουν τα αίματα διάλεξτε μια πιο τολμηρή όπως οι «50 αποχρώσεις του Γκρι». Μήπως είστε λάτρεις των παιχνιδιών; Είτε επιτραπέζια, είτε ηλεκτρονικά αυτή είναι η κατάλληλη μέρα να διοργανώσεις το ερωτικό τουρνουά των ονείρων σου!

Αγίου Βαλεντίνου - Ταινίες

Σε μια έξοδο -όταν το επιτρέψουν πάλι οι καιροί- οι επιλογές μας είναι εξίσου πάρα πολλές. Μια βόλτα σε έναν κοντινό λόφο είναι όμορφη ευκαιρία για να θαυμάσουμε τα αστέρια στον ουρανό αγκαλιά με το ταίρι μας, μια βόλτα στην θάλασσα με θέα το ηλιοβασίλεμα θα δώσουν μια πιο ρομαντική ατμόσφαιρα στο ραντεβού σας.


Ραντεβού σε ένα ξενοδοχείο, που τι καλύτερο να έχει έξτρα υπηρεσίες όπως: πισίνα, μασάζ, σάουνα. Τι θα λέγατε για ένα δείπνο σε ρεστοράν, ένα παιχνίδι μπόουλινγκ, μια συναυλία, ένα σινεμά; Βαρεθήκατε την ρουτίνα; Λίγα πράγματα σε μια βαλίτσα και ας κάνουμε πραγματικότητα το όνειρό μας, να φύγουμε για λίγες μέρες σε έναν αγαπημένο προορισμό.


Δώρα Αγίου Βαλεντίνου

Αγίου Βαλεντίνου - Δώρα


Όταν ξεκίνησε το έθιμο του Αγίου Βαλεντίνου, οι ερωτευμένοι συνήθιζαν να δίνουν στο αγαπημένο τους πρόσωπο, το ρομαντικό σύμβολο του κλειδιού που θα ξεκλείδωνε τις καρδιές τους. Σε αυτήν την όμορφη διαδικασία, αν προσθέσουμε λουλούδια, ευχετήριες κάρτες και σοκολατάκια, μας γεμίζει με περισσότερη χαρά. Πάμε να δούμε μερικές ιδέες για το πώς θα κάνετε την πιο ερωτική μέρα του χρόνου ακόμα πιο ιδιαίτερη με υπέροχα δώρα για το ταίρι σας!


Για άντρες

Αγίου Βαλεντίνου - Δώρα για Άντρες


Όλες οι γυναίκες μοιράζονται συχνά τον ίδιο προβληματισμό: τι δώρο να πάρω στο αγόρι μου; Εμείς βάλαμε την φαντασία μας και κάναμε μια λίστα από δώρα που σίγουρα θα αγαπήσει ο αγαπημένος σας!
Οι επιλογές πολλές όπως, κάποιο είδος ρουχισμού, ένα κλασσικό αναλογικό ρολόι για πιο επίσημες περιστάσεις, ένα ζεστό πουλόβερ, ένα καλό πουκάμισο, ένα δερμάτινο χαρτοφύλακα για την δουλειά του, ένα ιδιαίτερο σημειωματάριο για τα επαγγελματικά ραντεβού του. Δώρα όπως πορτοφόλι, κασκόλ, παπιγιόν, γραβάτα, ζώνη, εσώρουχα θα είναι διαλεγμένα έτσι που να τονίζουν κάτι από τον ίδιο.
Για πιο σπορτίφ δώρα μπορείτε να δοκιμάσετε μποτάκια πεζοπορίας ή μια τσάντα πλάτης backpack. Αντρικά προϊόντα περιποίησης για το πρόσωπο ή το σώμα θα είναι παραπάνω από ευπρόσδεκτα.


Ανάλογα τις ασχολίες και τις ιδιαιτερότητές του, μπορείτε να βρείτε πολλά δώρα που θα έχουν κάποιο κομμάτι από τον χαρακτήρα του. Είναι λάτρης των gadgets και της μουσικής; Οι επιλογές είναι πολλές: Ηχεία Bluetooth, ασύρματα ακουστικά, mp3, ένα tablet ή ακόμα και μια gaming κονσόλα θα τον ξετρελάνουν. Χαρίστε τα με μια χιουμοριστική καρτούλα με την προειδοποίηση να ασχολείται περισσότερο μαζί σας!

Αν διαβάζει, ένα βιβλίο που θα ήθελε με μια ιδιόγραφη αφιέρωσή σας. Μια κούπα καφέ που κρατάει την θερμοκρασία για όση ώρα είναι στη δουλειά. Ένα αυτοσχέδιο CD με τα αγαπημένα του τραγούδια για ατελείωτα road trips.
Μια ακόμα όμορφη ιδέα είναι αν έχει μια δικιά του συλλογή, όπως αποκόμματα από εισιτήρια συναυλιών ή αγώνων, ή διακρίσεών του σε αθλητικές/εργασιακές δραστηριότητες, να του τα συγκεντρώσετε σε ένα προσωπικό του άλμπουμ επιβραβεύοντας τον με τις πιο γλυκές ευχές.


Για γυναίκες

Αγίου Βαλεντίνου - Δώρα για Γυναίκες

Από την άλλη οι άντρες επειδή έχουν τόσες επιλογές για τις γυναίκες, δεν ξέρουν αν αυτά που θέλουν να πάρουν είναι πρωτότυπα δώρα για την ξεχωριστή αυτή μέρα. Κι όμως, λουλούδια, αρκουδάκια και μπαλόνια, σε άπειρες επιλογές χρωμάτων και μια κάρτα με λόγια αγάπης είναι ό,τι πρέπει για κάθε γυναίκα! Αν νιώθετε την ανάγκη να πάρετε και κάτι επιπλέον λύσεις υπάρχουν. Μία από αυτές είναι τα εσώρουχα. Θα κάνουν αισθητή την διαφορά η επιλογή χρώματος, σχήματος και υφάσματος. Εκτός από τα καθιερωμένα εσώρουχα, άλλες λέξεις που μπορεί να σας φανούν άγνωστες και τώρα είναι μια καλή ευκαιρία να τις μάθετε είναι οι babydoll, νεγκλιζέ, κορμάκι.


Τσάντες, παπούτσια, φουλάρια, καπέλα, είναι μια τεράστια γκάμα δώρων που μπορείτε να βρείτε για να κατευθυνθείτε ανάλογα το στυλ της γυναίκας. Για φορέματα, φούστες, μπλούζες, πουκάμισα, δεν χρειάζεται να αναφέρουμε τίποτα. Επιλογές άπειρες, επισκεφτείτε ένα από τα αγαπημένα της μαγαζιά και σίγουρα θα καταφέρετε να πάρετε κάτι για εκείνη.


Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην αγαπάει τα αρώματα ή μια παλέτα σκιών. Συμβουλέψου ένα κατάστημα καλλυντικών ή την καλύτερη της φίλη και σου εγγυούμαστε πως θα την εκπλήξεις ευχάριστα. Αν θέλετε ένα ιδιαίτερο δώρο σε κόσμημα μπορείτε να φτιάξετε κάτι για το χέρι ή το λαιμό που να έχει χαραγμένα λόγια που εκφράζουν την αγάπη σας. Ένα πακέτο ομορφιάς θα το εκτιμήσει σίγουρα. Αν της αρέσουν οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, θα χαρεί πολύ αν πάτε να παρακολουθήσετε μαζί, ένα θέατρο, ένα σινεμά, μια συναυλία.


Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κάτι που θα ξυπνήσει την νοσταλγία της σχέσης σας. Μια όμορφη ιδέα είναι να φτιάξετε ένα ημερολόγιο ή άλμπουμ με κολάζ από φωτογραφίες σας. Εμπνευστείτε και φτιάξτε την ιστορία σας, η οποία θα ήταν ωραίο να περιλαμβάνει χρονικά φωτογραφίες από τότε που γεννηθήκατε, την πορεία του καθενός σας, την γνωριμία σας και να φτάσετε μέχρι το σήμερα, προσθέστε αστείες ατάκες, γλυκά λόγια τα αγαπημένα σας κατοικίδια, κολλήστε τα nicknames του καθενός πάνω από κάθε φώτο και χαρίστε το με μία γλυκιά αφιέρωση.


Αν το σκέφτεσαι από καιρό αυτή είναι η ιδανικότερη μέρα για να κάνεις το μεγαλύτερο βήμα στην σχέση σου. Διαμόρφωσε το χώρο με μπαλόνια, δημιούργησε ένα μονοπάτι από ροδοπέταλα και περίμενε την στο τέλος του με το πολυπόθητο δαχτυλίδι. Γονάτισε και κάνε αυτή την ημέρα αξέχαστη και για τους δύο σας, αποδεικνύοντας πως ο ρομαντισμός είναι ακόμα ζωντανός.


Μαζί

Αγίου Βαλεντίνου Μαζί


Ένα δώρο που ενδείκνυται να φτιάξει μαζί το ζευγάρι, είναι ένας πίνακας ανακοινώσεων της αγάπης. Θα τοποθετήσουν πάνω του φακελάκια κλειστά, που ο καθένας μόνος του θα έχει φτιάξει αυτά που απευθύνονται στο έτερον του ήμισυ. Απέξω θα αναγραφεί σε ποιες περιπτώσεις θα ανοίγονται (όταν είναι στεναχωρημένος/η, αν πέρασε μια δύσκολη μέρα, όταν θέλει να χαμογελάσει κτλ) και τα λόγια μέσα θα είναι αυτά που θα ήθελαν να πουν στο αγαπημένο τους πρόσωπο για αυτή την περίσταση.

Αν σας αρέσει να δημιουργείτε, τότε ένα πάζλ από την αγαπημένη σας φωτογραφία σαν ζευγάρι σίγουρα θα μονοπωλούσε το ενδιαφέρον και των δυο σας και το αποτέλεσμα θα κοσμούσε υπέροχα την κρεβατοκάμαρα σας. Έχετε πιο παιχνιδιάρικη διάθεση; Ένα σετ καραόκε θα σας κάνει να περάσετε ξεκαρδιστικές στιγμές αφιερώνοντας τα αγαπημένα σας τραγούδια στο ταίρι σας με τον δικό σας μοναδικό τρόπο.

Κάρτες κι ευχές για του Αγίου Βαλεντίνου

Αγίου Βαλεντίνου - Κάρτες


Όποιο κι αν είναι το δώρο για το ταίρι σας, μην ξεχάσετε να το συνοδέψετε με μία όμορφη ευχετήρια κάρτα. Λίγα λόγια μέσα απ’ την καρδιά σας, οι πιο βαθιές σκέψεις, τα συναισθήματα και τα κοινά σας όνειρα, είναι αυτό που θα μείνει ανεξίτηλο από αυτή τη μέρα.
Ας διαβάσουμε και μερικές ευχές που όταν τις είδαμε μας πήραν την καρδιά με τον αυθόρμητο και σπιρτόζικο λόγο τους και μπορούμε μέσα από αυτές να εμπνευστούμε για να δημιουργήσουμε τις δικές σας.

Αγίου Βαλεντίνου - Ευχές

• Η αγάπη μου για σένα δεν έχει bugs (ποιος είπε ότι η τεχνολογία δεν συμβαδίζει με τον έρωτα;)
• I will find you and I will love you! (από την ταινία ΤΑΚΕΝ)
• Η κάρτα αυτή κάνει ένα ευρώ, αλλά τι είναι ένα ευρώ μπρος την αγάπη μας; Χαλάλι σου!
• Ταιριάξαμε! (σαν δύο κομμάτια από παζλ)
• Είσαι το άλλο μου μισό! (λέει ένα μισό γεμιστό μπισκότο, στο άλλο)
• Κέρδισες την καρδιά μου (σε παρτίδα.. τρίλιζας)
• Λίστα με το τι είναι να κάνω σήμερα: να σε αγαπώ

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου θεωρείται από κάποιους εμπορική γιορτή. Όμως, στην πραγματικότητα είναι η γιορτή της αγάπης. Σίγουρα οι άνθρωποι πρέπει κάθε μέρα να εκφράζουν τα συναισθήματά τους. Να δείχνουν το ενδιαφέρον τους και την αγάπη τους στο σύντροφό τους. Αλλά επειδή πολλές φορές στους χαοτικούς και γρήγορους ρυθμούς της καθημερινότητας ξεχνάμε να εκφραστούμε, η γιορτή αυτή είναι μία θαυμάσια ευκαιρία να το θυμηθείτε!

Κοινοποιήση