Blog

Αντι για βιβλιο ευχων: εναλλακτικες ιδεες

Αντί για βιβίο ευχών
Αντί για βιβίο ευχών

Ένα ευχολόγιο από το γάμο σου θα φυλάξει για πάντα τα συναισθήματα της ωραιότερης μέρας της ζωής σου! Φαντάσου να το κοιτάς μετά από χρόνια μαζί με τα παιδιά σου και να θυμάσαι τις στιγμές με τους πιο αγαπημένους και κοντινούς σου ανθρώπους που βρέθηκαν όλοι μαζί για να μοιραστούν τη χαρά σου. Μπορείς να διαλέξεις ένα βιβλίο που να ταιριάζει στην αισθητική και το θέμα του γάμου σου. Καθώς όμως οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά, μπορεί να θες να έχεις κάτι πιο ξεχωριστό και δημιουργικό ως βιβλίο ευχολόγιο των καλεσμένων σου. Εδώ σου έχουμε τις καλύτερες εναλλακτικές ιδέες για τα πιο πρωτότυπα και παραμυθένια ευχολόγια!

Κουτί ευχών

Μια υπέροχη ιδέα για να συγκεντρώσεις τις ευχές των αγαπημένων σου είναι ένα όμορφο και ξεχωριστό κουτί. Μπορείς να διαλέξεις ένα χάρτινο ή ένα ξύλινο κουτί για μια πιο rustik νότα.  Το κουτί μπορεί να ανοίγει ή να έχει σχισμή για να τοποθετούν μέσα τις κάρτες με τις ευχές τους οι καλεσμένοι. Ένα πλεονέκτημα είναι ότι το κουτί σου δίνει πολλές επιλογές για να το διακοσμήσεις όπως θες, ανάλογα με την αισθητική και το θέμα του γάμου σου, όπως για παράδειγμα αν ο γάμος σου έχει θέμα την ελιά μπορείς να στολίσεις τα πλαϊνά του κουτιού με κλαδάκια ελιάς ή να τοποθετήσεις το κουτί στην μέση ενός στεφανιού ελιάς. 

Αντί για βιβίο ευχών: Κουτί

Polaroid φωτογραφίες 

Αν αγαπάς τις φωτογραφίες τύπου polaroid, υπάρχει ένας έξυπνος και πρωτότυπος τρόπος να τις συμπεριλάβεις στον γάμο σου! Μπορείς να στήσεις εύκολα ένα photo booth, τοποθετώντας  μια φωτογραφική μηχανή στο τραπεζάκι του ευχολόγιου. Στο κενό πλαίσιο της φωτογραφίας, οι καλεσμένοι μπορούν να γράψουν τις ευχές τους. Οι φωτογραφίες με τις ευχές μπορούν να κρεμαστούν με διακοσμητικά μανταλάκια σε σχοινί. Για μια έξτρα διακοσμητική πινελιά χρησιμοποίησε μανταλάκια με led φως ή τύλιξε στο σχοινί fairy lights. Μια άλλη επιλογή είναι να ζητήσεις από τους καλεσμένους σου να προσθέσουν τη στιγμιαία φωτογραφία τους σε ένα βιβλίο ευχών. Βάλε στο τραπεζάκι μια αυτοκόλλητη ταινία  και στυλό για να κάνεις την υπογραφή του βιβλίου των ευχών μια παιχνιδιάρικη, διαδραστική εμπειρία!

Αντί για βιβίο ευχών: Φωτογραφίες Polaroid

Σταντ ευχών

Εντυπωσίασε τους καλεσμένους και πρωτοτύπησε με ένα σταντ ευχών. Τα ευχολόγια σταντ είναι συνήθως ξύλινα, φέρουν ένα plexiglass στην μπροστινή μεριά και θα τα βρεις σε διάφορα χαριτωμένα σχήματα κάδρου όπως καρδιά ή σπιτάκι. Μπορούν να κρεμαστούν στον τοίχο ή να σταθούν στο τραπέζι πάνω σε ειδική βάση. Οι καλεσμένοι σου γράφουν τις ευχές τους πάνω στα ξύλινα σχέδια όπως φτερά και καρδιές και τα ρίχνουν μέσα, από τη σχισμή που υπάρχει στο πίσω μέρος. Έτσι δημιουργείται ένα υπέροχο κάδρο που περιέχει τις ευχές από τους αγαπημένους σου και το οποίο μπορεί να διακοσμήσει οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σου!

Αντί για βιβίο ευχών: Σταντ

Υδρόγειος/ χάρτης 

Αν σου αρέσουν τα ταξίδια θα λατρέψεις αυτή την πρόταση για ευχολόγιο! Μπορείς να κάνεις τόσα με μια υδρόγειο αρκεί να αφήσεις την φαντασία σου ελεύθερη. Μπορείς απλά να γράψεις επάνω τα αρχικά σας ή τα ονόματα σας. Μπορείς να την στολίσεις με φωτάκια ή  να την βάψεις στα χρώματα του γάμου σου. Άφησε μαρκαδόρους δίπλα στην υδρόγειο και παρακίνησε τους καλεσμένους σου να γράψουν τις ευχές τους ακόμα και να προτείνουν μέρη για ταξίδια. Αργότερα θα αποτελέσει ένα υπέροχο διακοσμητικό για το καθιστικό ή το γραφείο σου!

Αντί για βιβίο ευχών: Υδρόγειος/Χάρτης

Βότσαλα 

Μια διασκεδαστική και διαφορετική ιδέα είναι να βάλεις τους καλεσμένους σου να υπογράψουν έναν βότσαλο. Άφησε μερικά βότσαλα και ένα κατάλληλο στυλό στο τραπεζάκι για τις ευχές και τοποθέτησε μια πινακίδα που να ζητά από τους καλεσμένους σου να γράψουν ένα μήνυμα και να υπογράψουν ένα βότσαλο. Μετά το γάμο, μπορείς να τα προσθέσεις στον κήπο σου ή να τα κρατήσεις σε ένα βάζο ως διασκεδαστικό ενθύμιο!

Αντί για βιβίο ευχών: Βότσαλα

Ξύλινο κάδρο

Ένας άλλος τρόπος για να κρατήσεις για πάντα τις ευχές των καλεσμένων σου είναι ένα ξύλινο κάδρο με ένα δέντρο με φύλλα από καρδιές! Ένα τέτοιο δέντρο σίγουρα θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σου την ημέρα του γάμου αλλά και θα προσφέρει μια μοναδική διακοσμητική πινελιά στο νέο σου σπίτι. Οι καρδιές κολλάνε πάνω στο κάδρο με διπλό μαγνητάκι. Έτσι κάθε καλεσμένος γράφει την ευχή του και την ξαναβάζει στα κλαδιά, δημιουργώντας ένα δέντρο αναμνήσεων και συναισθημάτων από την πιο όμορφη ημέρα της ζωής σου!

Αντί για βιβίο ευχών: Ξύλινο Κάδρο

Σκάλα ευχών 

Μια ξύλινη σκάλα είναι το απόλυτο τρεντ στη διακόσμηση γάμου τα τελευταία χρόνια και θα μπορούσε να αποτελέσει και ένα πρωτότυπο ευχολόγιο!Διάλεξε μια σκάλα με αρκετή επιφάνεια στα πλαϊνά ή τα σκαλοπάτια. Δέσε πάνω της με ένα σχοινάκι ένα ειδικό μαρκαδόρο. Διακόσμησε τη με υλικά ανάλογα με το θέμα του γάμου σου όπως φωτάκια, δαντέλα, φυλλωσιές. Τοποθέτησε μια πινακίδα που θα παρακινείς τους καλεσμένους σου να γράψουν τις ευχές πάνω στην σκάλα. Έτσι θα έχεις αργότερα ένα αναμνηστικό, διακοσμητικό αλλά και χρηστικό κομμάτι από το γάμο σου στο σπίτι, αφού μπορείς να τοποθετήσεις πάνω της γλάστρες, κεριά, κουβέρτούλες και ότι άλλο επιθυμείς.

Αντί για βιβίο ευχών: Σκάλα

Μήνυμα σε μπουκάλι

Αν σχεδιάζεις ένα γάμο κοντά στη θάλασσα ή σε ένα νησί τότε ζήτησε από τους καλεσμένους σου να γράψουν τις ευχές τους σε ένα μήνυμα στο μπουκάλι! Διάλεξε χαριτωμένα μπουκαλάκια που θα κλείνουν με φελλό και μικρούς πάπυρους για να χωρέσουν μέσα σε αυτά. Τοποθέτησε τα σε έναν μεγάλο δίσκο και συμπλήρωσε τον στολισμό του τραπεζιού των ευχών με διάφορα θαλασσινά στοιχεία όπως αστερίες και κοχύλια. Έτσι θα συγκεντρώσεις τις ευχές των αγαπημένων σου με ένα άρωμα θάλασσας!

Αντί για βιβίο ευχών: Μήνυμα σε μπουκάλι

Παζλ 

Αν θέλεις να δώσεις μια πιο παιχνιδιάρικη νότα στο γάμο σου διάλεξε ένα παζλ για να συγκεντρώσεις τις ευχές των καλεσμένων σου. Το  παζλ μπορεί να είναι προσαρμοσμένο ώστε να περιλαμβάνει τα αρχικά σας ή να σχηματίζει μια φωτογραφία σας. Ενημέρωσε τους καλεσμένους να υπογράψουν με με ένα μήνυμα όπως «χωρίς εσάς το παζλ μας δεν είναι ολοκληρωμένο». Έτσι θα μπορείς να κρατήσεις για πάντα το παζλ με τους αγαπημένους ανθρώπους της ζωής σου!

anti-gia-vivlio-efxon-pazl

Διαβάστε επίσης: Θέματα Γάμου: Τα 5 πιο Δημοφιλή

Κοινοποιήση