Blog

Ιδέες για Δώρο Αγίου Βαλεντίνου

Ιδέες για Δώρο Αγίου Βαλεντίνου

Ο απόλυτος οδηγός

 Δώρα για του Αγίου Βαλεντίνου: Ιδέες

Πώς ξεκίνησαν όλα

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια η ημερομηνία 14 Φεβρουαρίου είναι για σχεδόν όλο τον κόσμο η μέρα της αγάπης και οι ερωτευμένοι ανταλλάσσουν μεταξύ τους κάθε είδους δώρα και λουλούδια. Όλα ξεκίνησαν γύρω στον 19ο αιώνα, αρχικά μόνο στις αγγλόφωνες χώρες και μέσα στη δεκαετία του 90′ του 20ου αιώνα, πολλές ακόμα χώρες από όλο τον κόσμο υιοθέτησαν το έθιμο αυτό. Παλαιότερα ήταν υποχρέωση των ανδρών να κάνουν δώρα στις γυναίκες που αγαπούσαν λουλούδια, γράμματα αγάπης και οτιδήποτε σε σχήμα καρδιάς. Αργότερα όμως, αυτό αλλάζει και ξεκινούν και οι γυναίκες να χαρίζουν δώρα στους αγαπημένους τους και τέλος, γύρω στη δεκαετία του 80′ διάφορα κοσμηματοπωλεία αρχίζουν να εισάγουν μια νέα μόδα δίνοντας την ιδέα για κοσμήματα ως δώρο Αγίου Βαλεντίνου. 

Πώς γιορτάζουμε σήμερα τον Άγιο Βαλεντίνο

Δώρα Αγίου Βαλεντίνου

Στις μέρες μας κάποιες από τις σημαντικότερες λέξεις κλειδιά για τα ερωτευμένα ζευγάρια στην γιορτή αυτή είναι τα ρομαντικά δείπνα, η ανταλλαγή δώρων, τα λουλούδια, το κρασί και η σοκολάτα. Πάμε να δούμε μαζί έναν οδηγό με χρήσιμες ιδέες για το πώς να γιορτάσουμε τη μέρα αυτή και πώς, μαζί με την αγιοβαλεντινιάτικη διακόσμηση, να επιλέξουμε το καλύτερο δώρο ανάμεσα σε κλασικές και ασυνήθιστες ιδέες για τον σύντροφό μας.

Ανεξαρτήτως ηλικίας τη μέρα αυτή πρέπει να θυμηθείς πως η σύντροφος σου παραμένει το κορίτσι ή το αγόρι που ερωτεύτηκες. Ο Άγιος Βαλεντίνος συχνά έρχεται για να μας θυμίσει όσα ξεχνάμε καθημερινά όπως το να κάνουμε τον άνθρωπο μας να νιώθει ιδιαίτερος και μοναδικός για εμάς. 

Και τι δώρα να πάρω;

Ανεξαρτήτως ηλικίας οι γυναίκες θα είναι πάντα το “αδύναμο” και ευαίσθητο φύλο και που θα λατρέψει κάθε μικρό χνουδωτό αρκουδάκι, όπως και άπειρες ακόμα επιλογές δώρου όπως: θεματικό μπαλόνι Αγίου Βαλεντίνου (κόκκινο, καρδιά κτλ) ή και σύνθεση μπαλονιών, σέξυ εσώρουχα, και ανθοδέσμη με λουλούδια (πχ κόκκινα τριαντάφυλλα).

Οι άντρες αντιθέτως, ως το “δυνατό” φύλο, έχουν προτίμηση σε πιο… σκληρά δώρα. Όχι ότι ένας δεν θα χαρεί με ένα λούτρινο ζωάκι που κρατάει μια καρδιά, αλλά σίγουρα θα αγαπήσει παραπάνω κάτι που μπορεί να βλέπει καθημερινά όπως π.χ. ένα μπρελόκ για τα κλειδιά του ή μια κούπα για καφέ ίσως με κάποια αφιέρωση. 

Φυσικά σε μία τέτοια γιορτή τα δώρα συνήθως δεν έχουν φύλο αφού το σημαντικότερο είναι να δείξεις την αγάπη σου στον άλλον. Υπάρχουν άπειρα συνηθισμένα δώρα που μπορείς να βρεις όσο πλησιάζει ο Φεβρουάριος σε κάθε κατάστημα και μέσω διαδικτύου φυσικά, όπως για παράδειγμα: 

Κούπες Αγίου Βαλεντίνου
Λούτρινο Αγίου Βαλεντίνου

Πρωτότυπες ιδέες για δώρο Βαλεντίνου

Αν πάλι θέλετε να περάσετε τη μέρα σας ακόμα πιο ξεχωριστά υπάρχουν άπειρες ιδέες για πρωτότυπα δώρα που ταιριάζουν σε όλους. Και ποιος δεν αγαπάει τις εκπλήξεις; Και τι καλύτερο από μια έκπληξη τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου για να φέρει ένα ξαφνικό χαμόγελο στα χείλη του αγαπημένου σου ανθρώπου. 

Έκπληξη Αγίου Βαλεντίνου

Εκτός από τα δώρα που αναφέραμε πιο πάνω, κάποιες καλές ιδέες για έκπληξη είναι: 

  • Φτιάξε πρωινό στο κρεβάτι αντί για το αναμενόμενο ρομαντικό δείπνο
  • Στείλε λουλούδια στη δουλειά της συντρόφου σου
  • Κάντε ένα πικνίκ στο πάρκο 
  • Κλείσε μια μέρα σε σπα για τους δυο σας
  • Εισιτήρια για κάτι που του αρέσει (άγονα, ταξίδι, εκδήλωση) 
  • Μια μονοήμερη εκδρομή ή και παραπάνω ημερών αν μπορείτε
  • Ένα χειροποίητο γλυκό φτιαγμένο με αγάπη

Τα ιδανικά δώρα Βαλεντίνου για κάθε περίοδο της σχέσης

Άγιος Βαλεντίνος πίκνικ

Αν είστε μαζί πολύ λίγο καιρό το πιο πιθανό είναι να υπάρχει μια ανυπομονησία για τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για να έχετε έναν ακόμη λόγο να περάσετε τη μέρα μαζί και να έρθετε ακόμα πιο κοντά. Το ιδανικότερο δώρο για τη γιορτή στην αρχή της σχέσης θα ήταν μια κράτηση για ένα καλό δείπνο, λουλούδια, αρκουδάκια και μπρελόκ.

Αν έχετε πει ήδη τα πρώτα “σ’αγαπώ” και η σχέση σας έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα, σημαίνει πως έχετε μια καλύτερη οικειότητα μεταξύ σας και πλέον δεν ζείτε με τον φόβο “μήπως με αυτό θα τον/την κάνω να νιώσει πως πνίγεται;” ή “μήπως αυτό θα δείξει πως δεν ενδιαφέρομαι αρκετά;” Τα κατάλληλα δώρα για αυτή την περίοδο της σχέσης θα ήταν κάτι πιο προσωποιημένο όπως ξύλινο κάδρο, μπρελόκ ή κούπα καφέ, όλα με αφιερωμένο στιχάκι, το όνομα του συντρόφου σου ή την φωτογραφία σας, για να σε σκέφτεται κάθε φορά που το βλέπει.

Αν είστε μαζί παραπάνω μήνες αλλά η σχέση σας ακόμα δεν έχει μπει στην “μακροχρόνια” κατηγορία, ίσως η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι μια καλή περίσταση για να κάνετε μια βουτιά ακόμα πιο βαθιά μαζί. Ιδανικά για αυτή την περίοδο θα μπορούσαν να είναι μια εκδρομή ή ταξίδι έκπληξη, μια χαλαρωτική μέρα σε σπα, ένα δείπνο σε πολυτελές εστιατόριο, και για αυτούς που θέλουν να βουτήξουν ακόμα πιο βαθιά, γιατί όχι και ένα δαχτυλίδι με μια πρόταση που θα σας ενώσει για πάντα.

Αν πάλι είστε παντρεμένοι πολλά χρόνια και ίσως έχετε και παιδιά που μαζί με τις δουλειές και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις σας δεν σας δίνουν το χρόνο που θέλετε να αφιερώσετε ο ένας στον άλλον… ίσως η καλύτερη λύση είναι να κάνετε κάτι για να χαλαρώσετε τον άλλον από την καθημερινή του ρουτίνα. Μετά από πολλά χρόνια γάμου ίσως να νομίζετε πως έχετε πάρει κάθε είδος δώρου για το ταίρι σας χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα είναι πια καλοδεχούμενο. Κάποιες επιλογές θα μπορούσαν να είναι ένα εισιτήριο για κάποια εκδήλωση που ο σύντροφος σας θέλει να πάει, ένα κόσμημα, λουλούδια έκπληξη στη δουλειά ή και στο σπίτι, ή ακόμα (και αν βολεύει) μια ολόκληρη μέρα μαζί για να νιώσετε ξανά όπως στις αρχές της σχέσης σας.

Και μερικές ιδέες για τη μέρα της γιορτής

Άγιος Βαλεντίνος Έξοδος

Εννοείται πως το πιο σημαντικό για τη γιορτή αυτή αυτή να δείξουμε την αγάπη μας στο σύντροφό μας και να του δείξουμε πως είναι ξεχωριστός για εμάς, κάτι που ίσως ξεχνάμε να δείξουμε συχνά. Με την σωστή οργάνωση μπορείς να δείξεις στο ταίρι σου πόσο το σκέφτεσαι και πως θέλεις να περάσετε όμορφα αυτή τη μέρα αφού έχεις κανονίσει τα πάντα και το μόνο που έχει να κάνει ο άλλος είναι να το απολαύσει. Όλο αυτο μπορεί να ακούγεται λίγο δύσκολο αλλά δεν είναι, και ούτε χρειάζεται να επενδύσεις πολλά λεφτά για να το καταφέρεις. 

Εξέφρασε τον έρωτα σου: Υπάρχουν ακόμα 364 μέρες για να το κάνεις κάθε χρόνο, όμως η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι η μόνη μέρα που το συστήνει και το επιβάλει. Θυμήσου όλους τους λόγους που σε έκαναν να ερωτευτείς το άλλο σου μισό και πες του το με όμορφα λόγια. Μερικές φορές λίγες λέξεις μπορεί είναι πιο πολύτιμες ακόμα και από χρυσάφι. 

Ρομαντικό δείπνο: Μια βραδινή έξοδος σε ένα καλό εστιατόριο θα ήταν τέλεια για μια μέρα σαν κι αυτή. Όμως, αν δεν είστε “του έξω”, ένα ακριβό δείπνο μπορεί να αντικατασταθεί με την οικειότητα του σπιτιού σας. Με τη σωστή προετοιμασία το γεύμα σας μπορεί να γίνει ένας εξαιρετικός τρόπος να περάσετε την όμορφη αυτή γιορτή με το άλλο σας μισό. Χαμηλά φώτα, λίγο κρασί και απαλή μουσική θα ήταν ότι πρέπει στη προκειμένη περίπτωση για να σας βγάλει από την καθημερινή ρουτίνα και να δώσει μια νότα ρομαντισμού. 

Movie night: Και πάλι, είτε μείνετε σπίτι, είτε αποφασίσετε να πάτε σε ένα σινεμά της περιοχής, μια ρομαντική ταινία και λίγα ποπ κορν στο σκοτεινό χώρο, μια ζεστή κουβέρτα (αν μείνετε σπίτι) και μια ακόμα πιο ζεστή αγκαλιά είναι μια καλή αρχή ή τέλος για να συνδυάσετε με ό,τι άλλο έχετε σχεδιάσει για τη μέρα αυτή. 

Κάτω από τα αστέρια: Μια ακόμα καλή επιλογή είναι μια βόλτα κάτω από τα αστέρια. Μην ξεχνάτε πως σκοπός της ημέρας είναι ο ρομαντισμός και ο έρωτας. Μιλήστε με αγάπη ο ένας στον άλλον και αφήστε για λίγο όλα τα υπόλοιπα θέματα που σας στρεσάρουν.

Και φυσικά όλα αυτά μπορούν να στέκουν καλά και από μόνα τους αλλά και να συνδυαστούν και να κάνουν τη γιορτή αυτή ακόμα πιο ιδιαίτερη για εσάς, αφήνοντας σας γλυκές αναμνήσεις και χαμόγελο στη θύμησή τους.

Κοινοποιήση