Blog

20 + 1 ιδέες για λαμπάδες το 2024

Υλικά για Λαμπάδες

Η περίοδος του καρναβαλιού τελείωσε και αφήνουμε πίσω μας τις αποκριάτικες στολές και τις σερπαντίνες. Πλέον, τα βλέμματα μικρών και μεγάλων είναι στραμμένα προς την περίοδο του Πάσχα. Εκτός από την περίοδο διακοπών που σηματοδοτεί αυτή η γιορτή, αποτελεί το έναυσμα για να οργανωθούν οι νονοί και οι νονές για να προσφέρουν στα βαφτιστήρια τους το πιο χαρακτηριστικό δώρο αυτής της περιόδου. Και δεν εννοούμε κάτι άλλο εκτός από την λαμπάδα της Ανάστασης. Τα παιδιά ανυπομονούν για την Μεγάλη Εβδομάδα και κυρίως για το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου οπού θα κουβαλήσουν και θα χρησιμοποιήσουν την ολοκαίνουρια λαμπάδα τους στην Ανάσταση! 

Υλικά για Λαμπάδες

Οι ιδέες είναι άπειρες και οι δυνατότητες ατελείωτες. Και πώς να μην είναι άλλωστε όταν μιλάμε για την φαντασία και τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Εάν θέλετε να κάνετε ξεχωριστές αγορές που το βαφτιστήρι σας θα λατρέψει, δείτε παρακάτω τη λίστα που σας έχουμε ετοιμάσει. Σας παρουσιάζουμε 20+1 τάσεις στις λαμπάδες για το 2024 για μικρά και πιο μεγάλα παιδιά εμπνευσμένες από μοντέρνες αλλά και κλασσικές αναφορές. 

Ιδέες για αγόρια

1. Brawl Stars

λαμπάδα Brawlstars θέμα

Μία από τις πιο μοντέρνες τάσεις είναι οι λαμπάδες με ήρωες από το διαδικτυακό παιχνίδι δράσης brawl stars. Το βαφτιστήρι σας θα ενθουσιαστεί με τη λαμπάδα που θα δώσει σάρκα στους ήρωες που παρακολουθεί μόνο στην οθόνη.  

2. Minecraft

λαμπάδα Minecraft θέμα

Το Minecraft είναι μία ακόμη επιλογή εμπνευσμένη από παιχνίδι. Πρόκειται για ένα από τα πιο δημοφιλή ηλεκτρονικά παιχνίδια με διαφορετικούς ήρωες που μπορούν να πάρουν ζωή διακοσμώντας τη λαμπάδα που θα επιλέξετε φέτος. Εάν το Minecraft είναι το αγαπημένο παιχνίδι του παιδιού τότε αυτή η λαμπάδα είναι σίγουρα η καλύτερη επιλογή.

3. Star Wars

λαμπάδα Star Wars θέμα

Οι ταινίες star wars αποτελούν μία από τις πιο δημοφιλείς σειρές ταινιών όλων των εποχών. Πολλά παιδιά αγαπούν τις ταινίες, τις παρακολουθούν ανελλιπώς, φορούν μπλουζάκια με τους χαρακτήρες ή διαλέγουν αποκριάτικες στολές εμπνευσμένες από αυτές. Για αυτά τα παιδιά η καλύτερη πρόταση για λαμπάδα είναι αυτή που διακοσμείται από τον Darth Vader, τον Chewbacca ή τους stormtroopers.  

4. Υπερήρωες

Είτε το βαφτιστήρι σας διαβάζει κόμικ είτε βλέπει παιδικές ταινίες σίγουρα γνωρίζει και αγαπάει τους υπερήρωες. Είτε είναι ο superman, ο batman, ο spiderman, ο ironman, ο thor ή ο hulk, μπορείτε να βρείτε λαμπάδες με έναν ή περισσότερους χαρακτήρες να τις διακοσμούν και σίγουρα θα ενθουσιάσουν τους μικρούς μας φίλους.

5. Pokemon

 λαμπάδα Pokemon θέμα

Γνωστά ως ηλεκτρονικό παιχνίδι, στη συνέχεια σειρά κινουμένων σχεδίων και αργότερα παιχνίδι για κινητά, τα pokemon έχουν αγαπηθεί από εκατομμύρια παιδιά. Επιλέξτε μια λαμπάδα με αγαπημένα Pokemon και θα γίνετε κι εσείς ο καλύτερος νονός ή η καλύτερη νονά!

6. Ποδοσφαιρικές ομάδες

Μια κλασική και πάντα πετυχημένη ιδέα είναι οι λαμπάδες σχετικές με την αγαπημένη ποδοσφαιρική ομάδα του βαφτισιμιού σας. Οι επιλογές είναι ατελείωτες, από μίνιμαλ λαμπάδες με μία μπάλα ποδοσφαίρου ή μια κορδέλα στα χρώματα της ομάδας, μέχρι τις πιο εντυπωσιακές  με το σήμα, ή ακόμη και τις φιγούρες των παικτών της. 

7. Αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες

λαμπάδα cars θέμα

Τα αγόρια είναι μεγάλοι φαν της ταχύτητας και των εντυπωσιακών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και οι λαμπάδες που τις περιέχουν αποτελούν και αυτές κλασικές επιλογές. ‘Ό,τι και εάν διαλέξετε, από μικρά vintage μέχρι μοντέρνα και γρήγορα οχήματα, τα αγόρια θα το λατρέψουν και θα μπορούν να παίζουν με το αυτοκίνητο ή τη μηχανή για μήνες μετά το Πάσχα.  

Ιδέες για κορίτσια

8. Πριγκίπισσες Disney

Λαμπάδα Ραπουνζελ θέμα

Πιο κορίτσι δεν αγαπάει τα κλασικά παραμύθια της Disney με τις αγαπημένες πριγκίπισσες και το αίσιο τέλος? H Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, η Άριελ, η Μπελ και η Γιασμίν, η Ωραία Κοιμωμένη, η Μουλάν, η Ραπουνζέλ, είναι μερικές μόνο από τις πριγκίπισσες που τα κορίτσια θαυμάζουν και τις οποίες θα ξετρελαθούν εάν τις δουν πάνω στη λαμπάδα τους. 

9. Frozen

Λαμπάδα frozen θέμα

H ταινία Frozen έκανε μεγάλη επιτυχία και αγαπήθηκε πολύ από μικρούς και μεγάλους. Εάν το frozen είναι η αγαπημένη ταινία και της δικής σας βαφτιστήρας, τότε σας προτείνουμε να διαλέξετε μια λαμπάδα με έναν από τους βασικούς χαρακτήρες της ταινίας ή κάποιο αξεσουάρ που να τους απεικονίζει.

10. Νεράιδες

Λαμπάδα Νεράιδα θέμα

Μια εξαιρετική επιλογή εάν ψάχνετε κάτι πιο απλό και κλασσικό. Μπορείτε να διαλέξετε μέσα από πάρα πολλά σχέδια και να χαρίσετε μια λαμπάδα που θα μείνει αξέχαστη μέσα στην απλότητά της. 

11. Πεταλούδες

Λαμπάδα Πεταλούδα θέμα

Οι λαμπάδες με πεταλούδες αποτελούν μια πιο διακριτική επιλογή όμως δεν υστερούν σε τίποτα από τις υπόλοιπες κατηγορίες. Τα σχέδια τους είναι περίτεχνα με πολλές λεπτομέρειες και πολλές φορές είναι χειροποίητα είτε είναι ξύλινα, μεταλλικά ή υφασμάτινα. Είναι μια επιλογή συνυφασμένη με την άνοιξη και τα λουλούδια και είμαστε βέβαιοι ότι δεν θα απογοητεύσει.

12. Μονόκερος

λαμπάδα μονόκερος 03

Αυτό το ζώο του φανταστικού αξίζει να αποτελεί μια ξεχωριστή κατηγορία καθώς έχει εξελιχθεί σε ένα πολύ αγαπημένο πλάσμα για πάρα πολλά κορίτσια. Οι μονόκεροι διακοσμούν σχολικές τσάντες, μπλούζες, καπέλα, τούρτες γενεθλίων και φυσικά λαμπάδες!

13. Barbie

λαμπάδα barbie

Εξαιρετική επιλογή για λαμπάδα που αποτελεί ταυτόχρονα και δώρο, καθώς η βαφτιστήρα σας μπορεί να παίζει με την κούκλα ή τα διάφορα αξεσουάρ μήνες ή χρόνια αργότερα. 

14. Hello kitty

Λαμπάδα Hello Kitty θέμα

Όντας ένας από τους πιο δημοφιλείς πλασματικούς χαρακτήρες, η hello kitty διακοσμεί ρούχα, αξεσουάρ, παιχνίδια και βιβλία. Οι λαμπάδες με τη hello kitty είναι πολύ χαριτωμένες και ενθουσιάζουν τα κορίτσια. Ειδικά εάν είναι με τη μορφή λούτρινου παιχνιδιού θα διακοσμήσει σίγουρα το δωμάτιο της βαφτιστήρας σας. 

Ιδέες για αγόρια και κορίτσια

15. Ζώα του δάσους και της ζούγκλας

Μια ουδέτερη και κλασική επιλογή, ταιριάζει απόλυτα σε παιδιά μικρότερων ηλικιών που έχουν αρχίσει να μαθαίνουν τον κόσμο και να εξερευνούν τα διαφορετικά ζώα. 

16. Ήρωες κλασικών κινουμένων σχεδίων

Λαμπάδα Minnie Mouse θέμα

Μια ακόμη κλασική επιλογή που δεν σταματά να εντυπωσιάζει όσο χρόνια κι αν περάσουν. Ο Mickey, η Minnie, o Donald, o Goofy και η παρέα τους είναι γνώριμοι και αγαπημένοι χαρακτήρες των παιδιών που δεν χορταίνουν να παρακολουθούν τις περιπέτειες τους. 

17. Μικρός πρίγκιπας

λαμπάδα μικρός πρίγκιπας θέμα

Όλοι ξέρουμε και αγαπάμε τον μικρό πρίγκιπα και τα ανθρώπινα μηνύματα που μας μεταφέρει αυτό το τόσο απλό και διαχρονικό παραμύθι. Χαρίστε στο βαφτιστήρι σας μια λαμπάδα με τον μικρό πρίγκιπα και, εάν δεν έχει διαβάσει το βιβλίο, ίσως να είναι η αφορμή για να το διαβάσει και να το αγαπήσει όπως εσείς. 

18. Στρουμφάκια

Οι αγαπημένοι λιλιπούτειοι κάτοικοι του στρουμφοχωριού διακοσμούν εδώ και χρόνια λαμπάδες και αποτελούν αξιόπιστες και εγγυημένες λύσεις. Όλα τα παιδιά αγαπούν τα στρουμφάκια και τις προσπάθειες τους να ξεφύγουν από το Δρακουμέλ και τη Ψιψινέλ! 

19. Harry Potter

Λαμπάδα Χάρι Πότερ θέμα

Πρόκειται για άλλη μια κατηγορία όπου οι επιλογές σε λαμπάδες είναι ατελείωτες. Για όλα τα παιδιά που έχουν διαβάσει τα βιβλία, έχουν δει τις ταινίες και έχουν αγαπήσει τον Harry Potter και τους φίλους του, μία λαμπάδα εμπνευσμένη από αυτούς θα ενθουσιάσει τα παιδιά και θα κάνει εσάς τον αγαπημένο νονό ή νονά!

20. Minions

Μία πιο πρόσφατη τάση στις λαμπάδες είναι το minions που τα πρωτογνωρίσαμε από την ταινία κινουμένων σχεδίων «Εγώ ο Απαισιότατος». Τα μικρά κίτρινα πλάσματα με τα μεγάλα γυαλιά και την ακαταλαβίστικη γλώσσα έχουν αγαπηθεί από όλα τα παιδιά, ενώ οι λαμπάδες που τα περιέχουν είναι αμέτρητες και αξιολάτρευτες!

21. Tiktok

Λαμπάδα Τικ Τοκ θέμα

Μία πολύ πρωτότυπη ιδέα για λίγο μεγαλύτερα αγόρια και κορίτσια είναι λαμπάδες με το σήμα και τα χρώματα της δημοφιλούς πλατφόρμας για βίντεο tiktok. Η λαμπάδα θα αγαπηθεί από παιδιά που λατρεύουν να βλέπουν και να τραβούν βίντεο!

Σχετικά άρθρα:

Κοινοποιήση