Blog

Τα πιο δημοφιλή θεματικά πάρτυ

Σουπλά τραπεζιού Mickey Mouse

Οι όμορφες αναμνήσεις σε όμορφες γιορτές γεννιούνται, όντας καλεσμένοι ή εορταζόμενοι που περνάμε χαρούμενες και ξέγνοιαστες στιγμές με φίλους. Όταν είμαστε μικρά παιδιά, επιθυμούμε να παίρνουν μέρος σε αυτές και οι αγαπημένοι μας ήρωες, που έχουμε μάθει σε ιστορίες από την διάδρασή μας με τις τέχνες. Παλιότερα η γνωριμία αυτή γινόταν μέσα από τα παραμύθια και τα βιβλία. Στην συνέχεια, κι όσο η τεχνολογία γίνεται μέρος της ζωής, οι τέχνες μεταφέρονται και με νέα μέσα: παιδικές ταινίες στην τηλεόραση ή στον κινηματογράφο, παιδικά παιχνίδια στον υπολογιστή, μέχρι viral καταστάσεις, όπως ένα τραγούδι, ένας χορός, ένα βίντεο που θα γίνουν γνωστά από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα θεματικό πάρτυ είναι ένας όμορφος και δημιουργικός τρόπος για να οργανωθεί μία γιορτή που θα γεμίσει με υπέροχες στιγμές τις παιδικές ψυχές, καθώς θα τους δίνεται η δυνατότητα να μεταμορφωθούν στους αγαπημένους τους ήρωες, όπως και ο χώρος της γιορτής να μοιάζει με το σκηνικό που διαδραματίζεται η ιστορία. Παίρνοντας έμπνευση από εκεί, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα μέρος ή μια ενδυμασία εύκολα και απλά, χρησιμοποιώντας αντικείμενα που ήδη έχουμε, κάνοντας σε άλλα μετατροπές, ή και  φτιάχνοντας μικρές χειροτεχνίες. 

Οργανώνοντας το  πάρτυ

Από την αρχή μπαίνουν όλοι στο γιορτινό κλίμα που προϊδεάζει η επιλογή της πρόσκλησης, καθώς όταν θα την παίρνει ο καλεσμένος θα αρχίζει να σκέφτεται και να φαντάζεται το «έργο» στο οποίο θα συμμετέχει. Στο εμπόριο κυκλοφορούν είδη για πάρτυ σε προσιτές τιμές και σε πάρα πολλά σχέδια, που ικανοποιούν όλα τα γούστα. Υπάρχουν πιάτα, ποτήρια, κουτάλια, χαρτοπετσέτες, τραπεζομάντηλα (για να αναφέρω μόνο κάποια βασικά είδη) με σχέδια και χρώματα από ότι θεματική διαλέξει ένα παιδί. 

Υπάρχουν και εξειδικευμένα αντικείμενα που είναι χαρακτηριστικά στις θεματικές, που μπορούμε να τα προμηθευτούμε από το εμπόριο ή αν υπάρχει η δυνατότητα να τα κατασκευάσουμε οι ίδιοι. Πινιάτες, μπαλόνια, γιρλάντες, μα και οι τούρτες, όπως και άλλα εορταστικά αντικείμενα ομορφαίνουν και δίνουν χαρά, τα οποία και αυτά με τα χρώματα και τα σχέδιά τους, θα θυμίζουν την θεματική που έχει επιλεχθεί. 

Παρακάτω θα δούμε ποιοι ήρωες είναι αγαπητοί στα αγόρια και ποιοι στα κορίτσια, θα γνωρίσουμε τις ιστορίες ή τα έργα που τους έμαθαν και κάποια από τα χαρακτηριστικά χρώματα ή και αντικείμενα που τους εκπροσωπούν. 

Για τις πιο μικρές ηλικίες επιλέγονται θεματικές με γλυκά ζωάκια: ποντικάκια, καρχαριάκια, γουρουνάκια, ενθουσιάζουν τα μικρά όταν τα βλέπουν στην μικρή ή στην μεγάλη οθόνη. Τα πιο μεγάλα παιδιά επιλέγουν σούπερ ήρωες, με αγαπημένους των αγοριών να είναι από τον Σπάιντερμαν και τον lego Ninjago, ενώ των κοριτσιών από την Ladybug και τις πριγκίπισσες του Frozen. Επίσης, αρκετά αγόρια γνωρίζουν ήρωες μέσα από τα βιντεοπαιχνίδια τους, ενώ τα κορίτσια από την άλλη μαγεύονται από πλάσματα που ζουν στην φύση, όπως ο κύκνος και ο μονόκερος

Έτσι υπάρχουν και στολές για αγόρια και στολές για κορίτσια για να μεταμορφωθεί ο καθένας σε ό,τι αγαπάει κι ονειρεύεται.

Θεματικά Πάρτυ για τους μικρούς φίλους

Μίκυ Μάους

Κλασική αξία είναι πλέον το καρτούν του Μίκυ Μάους (Mickey Μouse)που είναι ευγενικός, γλυκός και αυθόρμητος. Το γλυκό ποντικάκι ζει στην Μίκυ Σίτυ, είναι αρραβωνιασμένος με τη Μίνι και εργάζεται ως ντετέκτιβ, με μεγαλύτερους εχθρούς του τον Μαύρο Πητ και το Μαύρο Φάντασμα. Είναι ταιριαστός και χρωματικά με την Μίνι, αφού φοράει κόκκινο κοντό παντελόνι, μεγάλα κίτρινα παπούτσια και άσπρα γάντια. Χάρτινα καπελάκια με την φιγούρα του Μίκυ σίγουρα θα ξετρελαίνουν τα μικρά και στην γιορτινή διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα κόκκινο τραπεζομάντηλο με άσπρα πουά.

Fortnite

Το Fortnite είναι ένα από τα πιο διάσημα βιντεοπαιχνίδια των τελευταίων χρόνων. Παίζεται σε ομάδες που μπορούν να μιλάνε στο chat κατά την διάρκειά του, παίρνουν επικίνδυνες αποστολές και κερδίζουν δυνάμεις. Είναι ένα παιχνίδι επιβίωσης και στην ιστορία του γίνονται αναφορές σε  δημοφιλή βίντεο, σειρές κ.α. Τα κυρίαρχα χρώματα στα διακόσμηση είναι το μωβ, το μπλε και το πράσινο. Το παιχνίδι έχει τρεις εκδοχές το Fortnite: Save the World, το Fortnite Battle Royale και το Creative. Χρειάζεται να γνωρίζουμε ποια είναι η αγαπημένη του εορταζομένου, για να προμηθευτούμε και τις ανάλογες φιγούρες.

Gormiti

Η τηλεοπτική σειρά καρτούν Gormiti αφού έγινε αγαπημένη των μικρών παιδιών, δεν άργησαν να βγουν και αντίστοιχα παιχνίδια. Οι σούπερ ήρωές της κατάγονται από τις φυλές της Φωτιάς, του Πάγου, του Αέρα και των Βράχων και ενώνουν τις δυνάμεις τους για να σώσουν την γη τους από τους Darkans. Είναι πολυάριθμοι, με διαφορετικές δυνάμεις και χαρακτηριστικά ο καθένας τους. Υπάρχουν πολλά αξεσουάρ, αλλά και μόνο με μια μάσκα ή ένα παιδικό ρολόι μπορούν να μεταμορφωθούν σε ένα από τους πιο αγαπημένους τους ήρωες.   

Spiderman

Ένας από τους κλασικούς ηπερήρωες είναι και ο Spiderman, ή αλλιώς ο Άνθρωπος – Αράχνη. Πρωτοεμφανίστηκε σε περιοδικά με κόμικς ως έφηβος και βλέπουμε την ζωή του στην πορεία των χρόνων με τον ίδιο να εξελίσσεται σε καθηγητή και μέλος των ηπερηρώων Εκδικητές από τις αντίστοιχες κινηματογραφικές ταινίες. Μετά από ένα τσίμπημα μιας ραδιενεργής αράχνης ο Spiderman αποκτά δυνάμεις και αποφασίζει να τις χρησιμοποιήσει στην καταπολέμηση του κακού. Τα κλασικά χρώματα της στολής του είναι το μπλε του παντελονιού του και το κόκκινο από τον θώρακα της στολής και τα παιδιά θα ενθουσιαστούν να κρατάνε ιστούς αράχνης, και να φοράνε μάσκες.

Baby Sark

Το Baby Shark ήταν ένα παιδικό τραγουδάκι που τραγούδαγαν σε κατασκηνώσεις, όπου κάθε μέλος της καρχαρο-οικογένειας παρουσιάζεται με διαφορετικές κινήσεις των χεριών. Μέσα από ένα διάφορες διασκευές που ανεβαίνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγινε ταχύτατα γνωστό. Έχουν οργανωθεί διαδυκτιακά challenge χορού με το τραγούδι, έχει ακουστεί σε βιντεοπαιχνίδια και ταινίες και έχει ήδη ανακοινωθεί ότι θα γυριστεί και παιδική σειρά. Χάρτινα καπελάκια baby shark είναι απαραίτητα για να αρχίσουν τα μικρά παιδιά κι εκείνα τον χορό.

Lego Ninjago

Τους νίτζα, που μπορούμε να τους παρομοιάσουμε σαν τους «σουπέρ ήρωες» της Ανατολής, είναι ιδιαίτερα αγαπητοί στα μικρά παιδιά.  Τα Lego Ninjago υπάρχουν σε παιχνίδια και επίσης είναι πρωταγωνιστές σε σειρές και βιντεοπαιχνίδια. Όλη η μαγεία και η παράδοση των Νίτζα διαδραματίζεται στον καλοδουλεμένο μύθο των lego, που μπορεί να πρωταγωνιστήσει και την ημέρα του πάρτυ. Τα ίδια τα παιχνίδια μπορούν να γίνουν το κύριο διακοσμητικό στοιχείο στο μπουφέ και στην τούρτα με τα φωτεινά χρώματα των νίτζα να κυριαρχούν στα διάφορα διακοσμητικά. 

The Lion King

O Βασιλιάς των Λιονταριών (The Lion King) είναι ταινία κινημένων σχεδίων που διηγείται την ζωή ενός μικρού λιονταριού, του Σίμπα. Όταν μεγαλώσει θα διαδεχθεί τον πατέρα του στην ιεραρχία, όμως διαπλοκές τον αναγκάζουν να φύγει μακριά. Θα επιστρέψει μετά από χρόνια και θα διεκδικήσει ότι του ανήκει. Για τα διασκεδάσουν στο πάρτυ τα μικρά «λιονταράκια» μπορεί να δημιουργηθεί μια ευφάνταστη διακόσμηση με ιδέες από την ζούγκλα, και υφάσματα που να θυμίζουν ζώα (όπως λιοντάρια ή ζέβρα) να χρησιμοποιηθούν ως τραπεζομάντηλο. Μια χάρτινη κορώνα για τον μικρό εορταζόμενο είναι απαραίτητη για να σβήσει τα κεράκια σε μια τούρτα που η διακόσμησή της θα έχει εμπνευστεί από την ταινία.

Pj Masks

Οι Ήρωες με Πιτζάμες (Pj Masks) είναι ταινία κινουμένων σχεδίων που η αρχική του ιδέα βασίζεται σε σειρά βιβλίων. Οι ήρωες είναι τρεις μικροί φίλοι, δυο αγόρια κι ένα κορίτσι, που όταν πέφτει η νύχτα μεταμορφώνονται σε υπερήρωες που πολεμούν την εγκληματικότητα. Για τις μετακινήσεις τους χρησιμοποιούν πρωτότυπα μεταφορικά μέσα: στην ξηρά ένα γατοκίνητο, στον αέρα ένα κουκουβοπλάνο και το αμφίβιο Γκέκο Μομπίλ να κυκλοφορεί στο νερό και στην ξηρά. Τα χρώματα των στολών τους είναι πράσινο, μπλε και κόκκινο και οι μικροί μας φίλοι στο πάρτυ μπορούν να ντυθούν τον αγαπημένο τους ήρωα, με απαραίτητο αξεσουάρ την μάσκα.

Θεματικά Πάρτυ για τις μικρές φίλες

Μίνι Μάους

H Μίνι Μάους (Μinnie Μouse) η καρτούν ποντικίνα, ζει κι εκείνη στην Μίκυ Σίτυ και είναι αρραβωνιασμένη με τον Μίκυ. Είναι γλυκιά και χαρούμενη σαν χαρακτήρας. Είναι εύκολο να τους αναγνωρίσεις, γιατί και οι δύο φοράνε τους ίδιους χρωματισμούς στα ρούχα. Εκείνη φοράει φουστάνι κόκκινο με άσπρα πουά, ασορτί φιόγκο και κίτρινα παπουτσάκια. Μια όμορφη ιδέα για την γιορτή είναι η τούρτα, αλλά και άλλα γλυκά να είναι καλυμμένα με ζαχαρόπαστα κόκκινη με άσπρες βούλες σε σχήμα φιόγκου.

Frozen

Η Frozen είναι κινηματογραφική ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνίστριες δύο αδερφές πριγκίπισσες που περνούν πολλές περιπέτειες μικρές, χωρίζονται και βρίσκονται ξανά όταν μεγαλώσουν. Έχουν μαγικές δυνάμεις, ζουν σε παλάτια από πάγο και με την βοήθεια ξωτικών των μαγεμένων δασών αλλά και ανθρώπων του βασιλείου, ανταπεξέρχονται σε δύσκολες και φανταστικές καταστάσεις, . Διακοσμητικά σε αποχρώσεις στο χρώμα του πάγου και της θάλασσας, θα φτιάξει σίγουρα ένα παραμυθένιο σκηνικό.

Μονόκερος

Ο Μονόκερος είναι ένα μυθικό ον που εμφανίζεται από τους αρχαίους χρόνους. Έχει την μορφή διάφορων ζώων με πιο γνωστό να είναι του αλόγου με ένα κέρατο στο μέτωπο. Το κέρατο έχει μαγικές ιδιότητες και το ίδιο το ζώο είναι επίσης δυνατό και όμορφο. Ο Μονόκερος συμβολίζει τον εσωτερικό κόσμο που μπορεί να αγγίξει το θείο και τα καθαρά και  αγνά συναισθήματα, όπως της ευφορίας και της χαράς. Τα παστέλ χρώματά του αλλάζουν ένα χώρο και το κάνουν ονειρικό και τα μικρά κορίτσια σίγουρα θα μεταμορφωθούν με την χάρη του φορώντας μια στέκα με ένα χρωματιστό κέρατο.

Γοργόνα

Οι Γοργόνες σύμφωνα με την ελληνική μυθολογία είναι απόγονοι της Γαίας και του Ωκεανού. Ζουν στο νερό και έχουν θεϊκή ομορφιά που συμβολίζει την καθάρια ψυχή τους. Μαγεύουν με την ονειρική τους όψη, που είναι από την μέση και πάνω γυναίκα και από την μέση και κάτω ψάρι. Κάνουν την εμφάνισή τους σε παραδόσεις και στην λογοτεχνία διαφόρων λαών, που τους δίνουν διάφορες μυθικές ιδιότητες. Διακοσμητικά μπορούν να έχουν σχήματα από πλάσματα του βυθού, όπως κοχύλια και αχιβάδες και αντικείμενα στα όμορφα χρώματα που έχει το φολιδωτό τους δέρμα, φέρνουν μια θαλασσινή αύρα στο χώρο.

Πέππα το Γουρουνάκι 

Η Πέππα το Γουρουνάκι (Peppa Pig) είναι μια τηλεοπτική σειρά για μικρά παιδιά. Η Πέππα είναι 5 χρονών, ζει με τους γονείς της και η καλύτερή της φίλη είναι μια προβατίνα. Τα ζωάκια ζουν σε σπίτια, πηγαίνουν σχολείο και δουλεύουν, αλλά σαν γουρουνάκια που είναι τους αρέσουν τα λασπόλουτρα. Σε κάθε επεισόδιο της σειράς εμφανίζονται πολλοί χαρακτήρες από διαφορετικά ζώα, που μπορούν να στολίζουν ως διακοσμητικά και κυρίαρχο χρώμα είναι το ροζ, από την επιδερμίδα της αγαπητής γουρουνίτσας.

Ραπουνζέλ

Η Ραπουνζέλ είναι ηρωίδα παραμυθιού. Όταν γεννήθηκε την πήρε μακριά από τους γονείς της μια μάγισσα και μεγάλωσε απομονωμένη σε ένα πύργο. Την άκουσε ένας πρίγκιπας την ώρα που τραγουδούσε, μίλησε και εκείνη έπειτα του έριξε τα μακριά μαλλιά της για να ανέβει επάνω. Μετά από πολλά εμπόδια που τους έβαλε η μάγισσα και χάθηκαν οι δυο τους, μπόρεσαν να βρεθούν ξανά και να γιατρέψει ο ένας τις πληγές του άλλου: εκείνη με τα δάκρυά της τα μάτια του που είχαν τυφλωθεί και εκείνος με το χάδι του στο κεφάλι της να μακρύνουν τα μαλλιά της που τα είχε κόψει η μάγισσα. Όμορφα χαρούμενα χρώματα σε ροζ και λιλά μεταφέρουν το ονειρικό τοπίο και μια κοτσίδα μακριά από νήματα μπορεί να ζωντανέψει το παραμύθι μέσα στην γιορτή.

Ladybug

Η Ladybug είναι μια σούπερ ηρωίδα από μια παιδική σειρά που διαδραματίζεται στο Παρίσι. Μαζί με έναν άλλο ηπερήρωα τον Chat Noir και χρησιμοποιώντας αντικείμενα με μαγικές ιδιότητες, προσπαθούν να γλυτώσουν την πόλη από έναν μυστηριώδη κακοποιό τον  Hawk Moth. Η στολή της είναι κόκκινη με μαύρες βούλες (μοιάζει σαν πασχαλίτσα!) και στα μάτια φοράει μια μπλε μάσκα – και τα δύο εύκολα μπορούν να φτιαχτούν και να τα φορέσουν τα μικρά κορίτσια.

Κύκνος

Το όμορφο πουλί κύκνος, αναφέρεται στην ελληνική μυθολογία. Είναι όμορφο και έχει μια ωραία ποικιλία φωνών, είναι κοινωνικό και ζευγαρώνει ισόβια με έναν σύντροφο. Στις τέχνες, η παράσταση μπαλέτου Η λίμνη των Κύκνων, θεωρείται μία από τις καλύτερες όλων των εποχών. Αφηγείται τις περιπέτειες ενός πρίγκιπα με μια όμορφη κοπέλα, που ένας κακός μάγος την έχει μεταμορφώσει σε λευκό κύκνο. Τα μάγια μπορεί να τα λύσει η αγάπη και όλα αυτά που αισθάνονται οι δύο νέοι από την απόγνωση, την μελαγχολία, μέχρι την τρυφερότητα και την αγάπη, μας μεταφέρονται μέσα από τον χορό και την μουσική. Λευκό, χρυσό και ασήμι είναι τα ιδανικά χρώματα για την γιορτή και διακοσμητικά πούπουλα μπορούν να στολίσουν το φόρεμα της  μικρής εορταζόμενης.

Κοινοποιήση