Blog

Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα πρωτοχρονιάς σε πόλεις του κόσμου

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα
Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα

Η αλλαγή του χρόνου είναι για όλους μια στιγμή χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας. Οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο γιορτάζουν αυτή τη μοναδική στιγμή με διάφορους τρόπους. Σε όλες τις εκδηλώσεις για την πρωτοχρονιά όμως υπάρχει και κάτι κοινό, τα πυροτεχνήματα! Τα πυροτεχνήματα πιστεύεται ότι επινοήθηκαν από τους Κινέζους πριν από αιώνες. Λέγεται ότι διώχνουν τα κακά πνεύματα και φέρνουν καλή τύχη , καθιστώντας τα έναν τέλειο τρόπο για να γιορτάσουμε τον ερχομό της νέας χρονιάς! Αναζητήσαμε τον κόσμο για να βρούμε τις πόλεις με τις πιο εντυπωσιακές επιδείξεις πυροτεχνημάτων που μένουν αξέχαστες. Ελάτε μαζί μας σε ένα μαγικό ταξίδι γεμάτο φως και χρώματα στις πόλεις με τα πιο εντυπωσιακά πυροτεχνήματα στην αλλαγή του χρόνου σε χρονιές που πέρασαν με το βλέμμα στο 2023 που πλησιάζει !

Λονδίνο

Ξεκινάμε με ίσως τον πιο διάσημο προορισμό στην Ευρώπη για το show πυροτεχνημάτων στην αλλαγή του χρόνου. Το Λονδίνο έχει τα πρωτεία εδώ και χρόνια. Πάνω από 300.000 άτομα κατακλύζουν τους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας για να γιορτάσουν την έλευση της νέας χρονιάς. Το κύριο show πυροτεχνημάτων γίνεται κατά μήκος του Τάμεση στο Westminster, το London Eye και το Tower Bridge. Για να βρεις τις καλύτερες θεσεις ώστε να απολαύσεις το θέαμα θα πρέπει να κλείσεις εισιτήρια καιρό πριν. Άλλες επιλογές είναι να βρεθείς σε ένα από τα πολλά roof bars που συνδυάζουν την θέα των πυροτεχνημάτων της πόλης με την γιορτινή ατμόσφαιρα. Η γιορτή των πυροτεχνημάτων στο Λονδίνο μεταδίδεται κάθε χρόνο ζωντανά από το BBC και συνδυάζεται με πλήθος συναυλιών από τα πιο γνωστά διεθνή ονόματα της μουσικής. 

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα: Λονδίνο

Παρίσι 

Το Παρίσι είναι η πιο τουριστική πόλη του πλανήτη με πάνω από 18 εκατομμύρια τουρίστες να το επισκέπτονται κάθε χρονιά. Την παραμονή της Πρωτοχρονίας το Παρίσι αποδεικνύει ότι έχει πάρει επάξια το όνομα η Πόλη του Φωτός με ένα φαντασμαγορικό show πυροτεχνημάτων γύρω από τα πιο γνωστά μνημεία και αξιοθέατα. Η Arc de Triomphe και η Champs-Elysées είναι τα κεντρικά σημεία της βραδιάς όπου θα δεις και τα πιο εντυπωσιακά πυροτεχνήματα. Η πόλη διοργάνωσε την πιο μεγάλη επίδειξη πυροτεχνημάτων για την έλευση της νέας χιλιετίας την Πρωτοχρονιά του 2000, με απίστευτα πυροτεχνήματα και φωτισμούς και σημείο αναφοράς τον Πύργο του Άιφελ. 

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα: Παρίσι

Μόσχα 

Η Πρωτοχρονία στην Μόσχα γιορτάζεται δύο φορές με το παλιό και το νέο ημερολόγιο, η μεγάλη γιορτή των πυροτεχνημάτων όμως γίνεται με το νέο ημερολόγιο στις 31 Δεκεμβρίου. Η Κόκκινη Πλατεία δείχνει πανέμορφη, με τα πυροτεχνήματα να φωτίζουν τους χρωματιστούς θόλους του καθεδρικού ναού του Αγίου Βασιλείου. Τα πυροτεχνήματα, οι συναυλίες και οι εκδηλώσεις στην Πλατεία κρατούν για πολλές ώρες. Ταυτόχρονα επίδειξη πυροτεχνημάτων γίνεται και στα μεγαλύτερα πάρκα της πόλης, δημιουργώντας ένα παραμυθένιο σκηνικό σε ολόκληρη την Μόσχα!

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα: Μόσχα

Κανάρια Νησιά – Λας Πάλμας

Η μεγαλύτερη πόλη των Κανάριων Νήσων προσφέρει ένα μοναδικό υπερθέαμα στους επισκέπτες της στην αλλαγή του χρόνου. Η κεντρική παραλία της πόλης φωτίζεται με τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα κάνοντας μαγική την βραδιά δίπλα στην θάλασσα. Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 11:00 το βράδυ της Πρωτοχρονιάς και περιλαμβάνουν, εκτός από τα πυροτεχνήματα, και συναυλίες στην ειδική σκήνη που στήνεται στην παραλία. Η διασκέδαση συνεχίζεται ως το πρωί, ακόμα και με βουτιές στη θάλασσα κάτω από τα φώτα των πυροτεχνημάτων!

entyposiaka-pyrotexnimata-las-palmas

Σίδνεϊ 

Η πόλη του Σίδνεϊ καταφέρνει κάθε χρόνο να μας δίνει από τα πιο εντυπωσιακά στιγμιότυπα για την έλευση της νέας χρονιάς. Ως μία από τις πρώτες μεγάλες πόλεις στον κόσμο που γιορτάζουν την Πρωτοχρονιά, η εκδήλωση των πυροτεχνημάτων στο Σίδνεϊ έχει τεράστια τηλεοπτική προβολή σε όλο τον κόσμο και συγκεντρώνει πάνω από 1,5 εκατομμύρια τουριστών. Η εκδήλωση αποτελείται από δύο παραστάσεις πυροτεχνημάτων, με μια βραδινή επίδειξη γνωστή ως “Οικογενειακά Πυροτεχνήματα” που πραγματοποιείται στις 9 το βράδυ και τα κύρια “Midnight Fireworks” που αρχίζουν τα μεσάνυχτα. Τα πυροτεχνήματα εκτοξεύονται από πλοία στο Πορτ Τζάκσον καθώς και από κοντινά ορόσημα της πόλης όπως η Όπερα του Σίδνεϊ και η γέφυρα του λιμανιού του Σίδνεϊ, η οποία λειτουργεί ως το κύριο σημείο της επίδειξης μέσω φωτισμού και πυροτεχνικών εφέ.

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα: Σύδνεϊ

Σιάτλ

Το Σιάτλ γιορτάζει την αλλαγή του χρόνου με ένα πλήθος εκδηλώσεων, η πρωταγωνίστρια όμως της βραδιάς είναι σίγουρα η ξακουστή επίδειξη πυροτεχνημάτων στο Space Needle. Το Space Needle είναι ένας πύργος παρατήρησης που φτάνει τα 184 μέτρα ύψος. Καταλαβαίνουμε λοιπόν πόσο εντυπωσιακό είναι το show όταν τα πολύχρωμα πυροτεχνήματα εκτοξεύονται από τέτοιο ύψος. Το Space Needle συνεργάζεται με στούντιο πολυμέσων και ταλαντούχους ψηφιακούς καλλιτέχνες για να δημιουργήσει το σόου με τα πυροτεχνήματα συνδυασμένο με φωτισμούς και αποκλειστικά ειδικά εφέ. Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά απίστευτο! 

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα: Σιάτλ

Σακραμέντο

Την Παραμονής Πρωτοχρονιάς στο Σακραμέντο ο ουρανός φωτίζεται πάνω από την παλιά πόλη με έντονα χρώματα κάθε χρόνο. Πρόκειται για μια εκδήλωση που αποτελεί πλέον παράδοση για την πόλη. Η γιορτή έχει πάρει την ονομασία Sky Spectacular και είναι το μεγαλύτερο πάρτι με ζωντανή μουσική και διασκέδαση και φυσικά το εντυπωσιακό σόου πυροτεχνημάτων. Οι οικογενειακές εκδηλώσεις ξεκινούν στις 6 το απόγευμα κατά μήκος της Front Street. Το αποκορύφωμα της δράσης είναι το εκπληκτικό σόου πυροτεχνημάτων που φωτίζει την προκυμαία στις 9 το βράδυ και όχι τα μεσάνυχτα, αλλά η επίδειξη διαρκεί ως και την αλλαγή του χρόνου. Κέντρο της επίδειξης η Tower Bridge του Σακραμέντο που δείχνει πανέμορφη κάτω από το φως των πυροτεχνημάτων.

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα Πρωτοχρονιάς: Σακραμέντο

Ορλάντο

Τα θεματικά πάρκα του Disney είναι γνωστά για τα show πυροτεχνημάτων τους όμως την παραμονή της Πρωτοχρονιάς τα πυροτεχνήματα ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Στο Ορλάντο το Walt Disney World έχει δύο παραστάσεις πυροτεχνημάτων σε δύο από τα θεματικά πάρκα του. Τα Disney Enchantment και Harmonious είναι προγραμματισμένα για πολύ νωρίτερα από το κανονικό, την ημέρα της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Αμέσως μετά η Disney έχει ένα επιπλέον σόου με πυροτεχνήματα για την αλλαγή του χρόνου. Η επίδειξη μοιάζει βγαλμένη από παραμύθι αφού γίνεται με φόντο το παλάτι από το Magic Kingdom.

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα Πρωτοχρονιάς: Ορλάντο

Ντουμπάι

Το Ντουμπάι είναι η πόλη της μοντέρνας αρχιτεκτονικής και των τεχνολογικών θαυμάτων. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το  Burj Khalifa. Mια από τις εντυπωσιακές επιδείξεις πυροτεχνημάτων πραγματοποιείται το βράδυ της αλλαγής του χρόνου με φόντο το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα. Το Ντουμπάι ήταν ο κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ για τη μεγαλύτερη επίδειξη πυροτεχνημάτων που έγινε ποτέ, το σόου της παραμονή της Πρωτοχρονιάς του 2013, πριν χάσει από τις Φιλιππίνες. Η επίδειξη εκείνη χωρίστηκε σε τέσσερις πράξεις και παρουσίασε πάνω από 4,7 τόνους πυροτεχνημάτων, συγχρονισμένα με 70.000 φώτα LED στην πρόσοψη του ουρανοξύστη Burj Khalifa.  Το Ντουμπάι λατρεύει τα ρεκόρ, οπότε πολύ πιθανό να δούμε την πόλη να πάρει πίσω τον τίτλο κάποια μέρα. 

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα Πρωτοχρονιάς: Ντουμπάι

Σινγκαπούρη 

Η Ασία είναι η γενέτειρα των πυροτεχνημάτων και οι επιδείξεις στις Ασιατικές πόλεις έχουν μακρά παράδοση και είναι φαντασμαγορικές. Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς το Marina Bay της Σιγκαπούρης φωτίζεται για ώρες από το show των πυροτεχνημάτων. Ταυτόχρονα με την μεγάλη επίδειξη πυροτεχνημάτων στον ουρανό θα δείτε και 20.000 αιωρούμενες λευκές σφαίρες γεμάτες με τις ευχές της πόλης για το νέο έτος που δημιουργούν ένα μοναδικό υπερθέαμα!

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα Πρωτοχρονιάς: Σινγκαπούρη

Αθήνα 

Και κλείνουμε με την δική μας πρωτεύουσα, την Αθήνα. Στην κορυφή της Ακρόπολης, ο φωτισμένος Παρθενώνας είναι το κεντρικό σημείο του μαγευτικού σκηνικού της βραδιάς όπου τα μεσάνυχτα τα πυροτεχνήματα χρωματίζουν τον ουρανό. Τα τελευταία χρόνια μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή επίδειξη πυροτεχνημάτων γίνεται το βράδυ της αλλαγής του χρόνου και από το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Ταυτόχρονα με το εντυπωσιακό μεταμεσονύκτιο σόου με πυροτεχνήματα, οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν και τα Συντριβάνια που Χορεύουν στο Κανάλι του Κέντρου Πολιτισμού σε μια μαγική επίδειξη φωτισμών και χρωμάτων. 

Εντυπωσιακά Πυροτεχνήματα Πρωτοχρονιάς: Αθήνα
Κοινοποιήση