Blog

Ιδέες για Παιχνίδια σε Πάρτυ

Picture of Συντάκτης: Balloon

Συντάκτης: Balloon

26/09/2024

όλα τα άρθρα

Τα πάρτυ και οι γιορτές είναι ευκαιρίες για διασκέδαση, σύνδεση και χαρά. Και ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να τα πετύχουμε αυτά, παρά με παιχνίδια! Με θετική ενέργεια, δημιουργικότητα και μερικά απλά υλικά, μπορείτε να δημιουργήσετε τα πιο ευφάνταστα παιχνίδια, χωρίς να ξοδέψετε μια περιουσία.

Αυτά, φέρνουν τους ανθρώπους κοντά, προάγοντας ισχυρούς δεσμούς και δημιουργώντας μια ευχάριστη ατμόσφαιρα για όλους. Με ομαδικές δραστηριότητες και χειροτεχνίες, μέχρι διαγωνισμούς και αυτοσχεδιασμό, το πάρτυ σας θα γίνει ανάρπαστο και θα το απολαύσουν καλεσμένοι όλων των ηλικιών!

Πινιάτες

Οι κανόνες του παιχνιδιού της πινιάτας είναι απλοί: απλά χτυπήστε την πινιάτα μέχρι να σπάσει. Ωστόσο, αν θέλετε να προσθέσετε περισσότερο ενθουσιασμό, κλείστε τα μάτια των συμμετεχόντων και κάντε τους να γυρίσουν γύρω από τον εαυτό τους πολλές φορές πριν προσπαθήσουν να τη χτυπήσουν. Για ακόμα πιο εξελιγμένο παιχνίδι πινιάτας, δημιουργήστε μια σκυταλοδρομία με πινιάτες στη σειρά, όπου οι ομάδες τρέχουν σε κάθε πινιάτα, προσπαθούν να τη σπάσουν και μόλις το κάνουν, παραδίδουν το ρόπαλο στον επόμενο παίκτη.

Ο Μάρκο Πόλο γνώρισε την πινιάτα στην Κίνα και την έφερε στην Ευρώπη. Διάβασε περισσότερα για την ιστορία της πινιάτας, εδώ.

Μπαλόνια

Τα μπαλόνια αποτελούν ένα από τα πιο ευφάνταστα υλικά για να δημιουργήσει κάποιος ένα παιχνίδι, μιας και οι δυνατότητές τους είναι απεριόριστες.

Μια διασκεδαστική ιδέα είναι το παιχνίδι όπου βάζουμε πολλά μπαλόνια, το ένα μέσα στο άλλο, και γεμίζουμε το εσωτερικό με νερό. Έπειτα, σκάμε κάθε φορά το εξωτερικό, πάνω από το κεφάλι των συμμετεχόντων, στην σειρά, να δούμε πάνω σε τίνος κεφάλι θα σκάσει το τελευταίο.

@smol.official

FUNNY TIKTOK TRICK WITH BALLOON AND WATER || THEY DON'T KNOW WHO THE WATER WILL POUR ON @#viral #exited #friday #balloonchallenge #challengetiktok

♬ original sound - smol.official

Μια άλλη ιδέα είναι το κυνηγητό με μπαλόνια, όπου όλοι οι παίκτες δένουν ένα μπαλόνι στον αστράγαλό τους και προσπαθούν να σπάσουν τα μπαλόνια των αντιπάλων, χωρίς να σκάσει το δικό τους.

Μια άλλη, είναι η σκυταλοδρομία, όπου τα μπαλόνια έχουν τοποθετηθεί σε μια διαδρομή και οι παίκτες πρέπει να τα σκάσουν με το να κάθονται πάνω τους ή πόλεμος με μπαλόνια, όπου ένας παίκτης κρατά ένα μπαλόνι με μπογιά πάνω και κυνηγά όλους τους υπόλοιπους για να τους «σκοτώσει».

Ένα ακόμη παιχνίδι είναι τα βελάκια, όπου τα μπαλόνια γεμίζονται με διάφορα έπαθλα γραμμένα σε χαρτάκια και στερεώνονται σε έναν πίνακα. Οι παίκτες πετούν βελάκια και προσπαθούν να τα σκάσουν, κερδίζοντας δώρα.

@cedarcouple

Every once in a while we get a balloon dart win! #win #games #cedarpoint #amusementpark #cedarcouple @Cedar Point

♬ original sound - Cedarcouple

Παιχνίδια με νερό

Παιχνίδια για Πάρτυ: Μπαλόνια με νερό!

Τα παιχνίδια με νερό είναι ιδανικά για να αναζωογονήσουν και να δροσίσουν τους καλεσμένους σας. Μπορείτε να χωρίσετε τους συμμετέχοντες σε ζευγάρια και να γεμίσετε μικρά μπαλόνια με νερό. Κάθε ζευγάρι πετάει ένα μπαλόνι νερού μπρος-πίσω, κάνοντας ένα βήμα πίσω μετά από κάθε επιτυχημένο πιάσιμο. Αν το μπαλόνι σκάσει, το ζευγάρι χάνει.

Ένα άλλο διασκεδαστικό παιχνίδι είναι ο αγώνας με σφουγγάρι, όπου οι ομάδες προσπαθούν να γεμίσουν έναν κουβά με νερό χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι, τρέχοντας σε μια πηγή νερού, μουλιάζοντας το σφουγγάρι και τρέχοντας πίσω για να το στύψουν στον κουβά.

Και φυσικά, ο πόλεμος με νεροπίστολα είναι πάντα μια επιτυχία: οι παίκτες σημαδεύουν ο ένας τον άλλον, και όποιος χάσει βγαίνει εκτός παιχνιδιού ή πρέπει να εκτελέσει μια αποστολή για να ξαναμπεί στο παιχνίδι

Αυτοσχεδιασμός

Παιχνίδια για Πάρτυ: Μπαλόνια με νερό!
  • Τα παιχνίδια αυτοσχεδιασμού είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γελάσουν όλοι και να δημιουργήσουν τα πιο φανταστικά σενάρια. Στο «Ναι, και…», οι συμμετέχοντες προσθέτουν προτάσεις σε μια ιστορία ,ξεκινώντας κάθε φορά με τη φράση «Ναι, και…», βασιζόμενοι σε αυτό που είπε ο προηγούμενος.
  • Στο «Props», παρέχονται τυχαία αξεσουάρ και οι παίκτες τα χρησιμοποιούν δημιουργικά σε σύντομες σκηνές αυτοσχεδιασμού.
  • Στο «Freeze» οι συμμετέχοντες αφηγούνται μια ιστορία, μέχρι κάποιος να φωνάξει «Freeze!». Τότε το επόμενο άτομο αντικαθιστά εκείνον που μιλούσε και ξεκινά μια νέα ιστορία.
  • Τέλος, στο «Σκηνές από ένα καπέλο», διάφορες ιδέες ή συνθήκες γράφονται σε χαρτάκια, οι συμμετέχοντες τις διαλέγουν και τις ερμηνεύουν μπροστά σε όλους.

Παιχνίδια μυστηρίου

Παιχνίδια Μυστηρίου

  • Για να προσθέσετε ένα στοιχείο μυστηρίου και περιπέτειας στο πάρτυ σας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα DIY Escape Room, όπου οι συμμετέχοντες πρέπει να λύσουν γρίφους και στοιχεία για να «δραπετεύσουν» από ένα καθορισμένο δωμάτιο μέσα σε ένα χρονικό όριο.
  • Εναλλακτικά, οργανώστε ένα παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού, κρύβοντας στοιχεία στον χώρο του πάρτυ, που το ένα οδηγεί στο επόμενο, με το τελευταίο στοιχείο να αποκαλύπτει τον θησαυρό που θα ορίσετε.
  • Για πρόσθετο μυστήριο, μπορείτε να οργανώσετε ένα παιχνίδι «Βρες τον δολοφόνο», όπου οι παίκτες ακολουθούν κρυμμένες υποδείξεις και λύνουν γρίφους για να αποκαλύψουν την ταυτότητα του «δολοφόνου» ανάμεσά τους. 
  • Μια ακόμα πρωτότυπη επιλογή για αγωνία και μυστήριο είναι το«Πέφτει η νύχτα στο Παλέρμο» όπου θα πρέπει να «σκοτώσετε» το δολοφόνο/μαφιόζο και να παραμείνετε ζωντανοί  μέχρι το τέλος του παιχνιδιού.

Καραόκε

Παιχνίδια για Πάρτυ: Καραόκε!

Από ένα φανταστικό πάρτυ, δε μπορεί να λείπει το τραγούδι και το καραόκε! Εφοδιαστείτε με ένα μηχάνημα καραόκε ή μια ανάλογη εφαρμογή κι αφήστε τους συμμετέχοντες να απολαύσουν τη μουσική, τραγουδώντας τα αγαπημένα τους τραγούδια. Ενθαρρύνετε τους να τραγουδήσουν σε ντουέτα ή και ομαδικά, για να γίνει ακόμα πιο αστείο.

Για μια έξτρα πινελιά, επιλέξτε ένα θέμα, όπως επιτυχίες της δεκαετίας του ’80 ή soundtracks ταινιών, και αφήστε τους συμμετέχοντες να επιλέξουν τραγούδια που ταιριάζουν με το θέμα, προσθέτοντας ένα δημιουργικό και διασκεδαστικό στοιχείο στη γιορτή σας.

Σπασμένο τηλέφωνο

Παιχνίδια για Πάρτυ: Σπασμένο Τηλέφωνο!

Ένα από τα πιο διασκεδαστικά και παλιά παιχνίδια, είναι το σπασμένο τηλέφωνο. Οι παίκτες ψιθυρίζουν μια φράση στο επόμενο άτομο στη σειρά, προσπαθώντας να τη μεταδώσουν με ακρίβεια. Στη συνέχεια, το τελευταίο άτομο λέει τη φράση δυνατά για να δει πόσο έχει αλλάξει.

Μια ακόμη επιλογή είναι η αφήγηση ιστοριών στο σπασμένο τηλέφωνο. Το πρώτο άτομο ξεκινά με μια πρόταση μιας ιστορίας, το επόμενο άτομο προσθέτει μια ακόμη πρόταση, αφού ακούσει μόνο την προηγούμενη, και το τελευταίο άτομο αφηγείται ολόκληρη την ιστορία.

Σε μια μοντέρνα εκδοχή αυτού του παιχνιδιού, ένα άτομο φοράει ακουστικά με δυνατή μουσική, ενώ ένα άλλο λέει μια φράση. Το άτομο με τα ακουστικά προσπαθεί να διαβάσει τα χείλη και να μαντέψει τη φράση, συχνά με απολαυστικά αποτελέσματα.

Δες εδώ σχετικά με το παιχνίδι

Υπάρχει κι η παραλλαγή όπου ο ένας ζωγραφίζει, πάνω σ’ ένα χαρτί, στην πλάτη του άλλου, κάτι, με τον δεύτερο να προσπαθεί να το καταλάβει από την αίσθηση του μαρκαδόρου πάνω στην πλάτη, ποια είναι η ζωγραφιά, και να το φτιάξει όσο γίνεται πιο ίδιο σε μια δική του κόλλα. Μπορεί να παιχτεί και μόνο από δύο, ή και σε μεγάλη σειρά, όπως το σπασμένο τηλέφωνο.

Επιτραπέζια παιχνίδια

Επιτραπέζια Παιχνίδια για Πάρτυ

Αν εσείς και οι καλεσμένοι σας αγαπάτε τα παιχνίδια, αλλά δεν έχετε πολλή ενέργεια, μπορείτε να παίξετε κλασικά παιχνίδια όπως το Trivial Pursuit, μαζί με άλλα αγαπημένα επιτραπέζια όπως το Scrabble, η Monopoly και το Clue.

Αυτά τα παιχνίδια μπορούν να απογειώσουν την ατμόσφαιρα του πάρτυ σας, δημιουργώντας ανταγωνισμό αλλά και συνεργασία μεταξύ των καλεσμένων, καθώς λύνουν γρίφους, καταστρώνουν στρατηγικές, διαπραγματεύονται κι εξιχνιάζουν μυστήρια, εξασφαλίζοντας μια αξέχαστη και διασκεδαστική εμπειρία για όλους τους παρευρισκόμενους.

 Ζωγραφική

Παιχνίδια για Πάρτυ: Ζωγραφική

Παρέχοντας έναν μεγάλο καμβά και χρώματα, οι καλεσμένοι σας μπορούν να δημιουργήσουν ένα έργο μεγάλης κλίμακας, προσθέτοντας ο καθένας τη δική του μοναδική πινελιά, με αποτέλεσμα να έχετε μια «γιγάντια» ανάμνηση από το πάρτυ σας.

Μπορείτε, επίσης, να διοργανώσετε έναν θεματικό διαγωνισμό ζωγραφικής, παρέχοντας καμβάδες, χρώματα και πινέλα και προκαλώντας τους καλεσμένους να ζωγραφίσουν με βάση ένα συγκεκριμένο θέμα.

Δες εδώ και διοργάνωσέ το και εσύ με τη παρέα σου.

Μια άλλη ενδιαφέρουσα επιλογή, είναι να δημιουργήσετε έναν σταθμό ζωγραφικής DIY T-shirt, όπου οι καλεσμένοι μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους μπλουζάκια με χρώματα για ύφασμα και στένσιλ, δημιουργώντας εξατομικευμένα «έργα» που θα πάρουν μαζί τους ως ένα πολύτιμο ενθύμιο από το πάρτυ σας!

Learn More

Κάνε κλικ και διάβασε τα άρθρα